تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):سخن طیب و پاکیزه را از هر که گفت بگیرید،‌ اگر چه او خود،‌ بدان عمل ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826365959




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عربستان، محورایران-ترکیه-پاکستان را تقویت کرد


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: عربستان، محورایران-ترکیه-پاکستان را تقویت کرد بین الملل > دیپلماسی - واحدمرکزی خبر نوشت:

هافینگتون پست نوشت سیاست های ارتجاعی عربستان در خاورمیانه، نفوذ سه کشور ایران، ترکیه و پاکستان را افزایش می دهد.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما، این پایگاه اینترنتی، در مطلبی با عنوان « چرا بحران یمن ممکن است قدرت خاورمیانه را از عربستان سعودی به سمت ایران، ترکیه و پاکستان سوق دهد» به قلم گراهام ائی فولر نوشت، آیا کسی ایده ژئوپلیتیکی جنگ سرد با عنوان «کشورهای شمالی» را به یاد می آورد؟ ایده ای که به سه کشور ترکیه، ایران و پاکستان (و گاهی افغانستان) به عنوان کشورهایی اشاره داشت که در مرز جنوبی اتحاد جماهیر شوروی قرار داشتند و از نظر غرب به عنوان سدی در برابر تهاجم این کشور به سمت جنوب و خاورمیانه، به شمار می رفتند. آیا این امکان وجود دارد که ما بار دیگر شاهد شکل گیری «یک بلوک شمالی» باشیم، بلوکی که در عین حال این بار، در برابر روسیه متحد نیست، بلکه از بسیاری جهات روابط گرمی را با روسیه، چین و دیدگاه های ژئوپلیتیکی اوراسیایی نشان می دهد.
بحران یمن ممکن است عامل شکل دهی به چنین تحولی باشد. اگر چنین تصور کنیم، این ایران است که به نظر می رسد تکه ها را به هم نزدیک می کند تا ائتلافی تازه را در خاورمیانه شکل دهد.
اقدام عربستان سعودی در ایجاد یک ائتلاف سنی برای جنگ با «تهدید شیعه و ایران» در یمن و خلیج فارس، اخیرا دو ضربه عمده خورد: حضور نیافتن ترکیه و پاکستان به عنوان شرکایی در عملیات نظامی عربستان در یمن، پس از وعده اولیه آنها برای حضور در این ائتلاف.
البته روشن است که ترکیه، ایران و پاکستان، همگی کشورهای غیرعرب خاورمیانه هستند. اما زمانی که از «ردیف شمالی» صحبت می شود، منظور ما بلوک عرب در برابر غیرعرب نیست. اختلاف ها بیشتر ایدئولوژیکی و ژئوپلیتیکی و برخاسته از نسخه های متفاوت از آینده است که امکان دارد موجب بازآفرینی نقشه ژئوپلیتیکی خاورمیانه شود. «کشورهای شمالی» ممکن است شکل گرفته باشند تا یک بلوک قدرت غیررسمی جدید را شکل دهند که بلندپروازی های جسورانه، ارتجاعی و جدید ریاض را در منطقه به چالش می گیرد.
اکنون دو روایت مختلف از کشمکش یمن باهم رقابت می کند. سعودی ها برای شکل دادن به یک ائتلاف سنی گسترده و جسورانه به منظور مهار کردن تهدید امپریالیستی شیعی- ایرانی تبلیغ می کنند که فرض می شود در عراق، سوریه، لبنان، خلیج فارس و اکنون در یمن، خود را نمایان کرده است.
ریاض نگران است، ایران به زودی از یک کشور تحت تحریم های آمریکا به کشوری تبدیل شود که خود را یک نقش آفرین مشروع در سطح منطقه می داند. از نظر عربستان، واشنگتن دیگر یک نیروی ضد ایرانی قابل اتکا به شمار نمی رود.
اما یک روایت دیگر منبع متفاوتی از نگرانی سعودی ها را مطرح می کند، نگرانی که نه از اختلافات مذهبی که از اهداف سیاسی انقلاب ایران، نشات می گیرد. اهدافی که ضد سلطنتی است(مجلس ایران، فعال تر و مستقل تر از تقریبا همه کشورهای عربی است) و چالشی مستقیم برای جهت گیری بلندمدت سیاسی و نظامی آمریکا در خاورمیانه است، همچنین حمایت قوی ایران از آرمان فلسطینیان برای ریاض نگران کننده است. در خیابان های کشورهای عربی، بیشتر افراد ایران را به علت استقلالش و اینکه واشنگتن را به چالش کشیده است، می ستایند.
ترکیه و پاکستان همراه با ایران، از نظر نهادهای مدنی و ساختار اقتصادی خود، به عنوان کشورهای «مدرن» منطقه ظاهر می شوند. این کشورها از نظر هویت های ملی نیز با کشورهای عربی خاورمیانه تفاوت دارند. هر سه کشور از قومیت های مختلف تشکیل شده است اما مشروعیت هویت ملی در بین آنها اساسا با چالش همراه نیست، گرچه اقداماتی برای رفع نارضایی برخی جمعیت های اقلیت، همچنان ضروری است. در بین کشورهای عربی فقط مصر است که یک هویت منطقه ای قوی دارد اما نسخه این کشور نیز نه دیگر اسلام گرایانه است نه مبتنی بر ملی گرایی عربی؛ نه دموکراتیک است نه سوسیالیستی است.
منطقه به چیزی فراتر از دیدگاه ائتلافی و ارتجاعی سنی- سعودی برای آینده نیاز دارد. موافقت روسیه و چین با سیاست های ژئوپلیتیکی غیرمداخله جویانه کشورهای شمالی، قدرت و نفوذ این کشورها را بیشتر افزایش می دهد. چنین بلوکی یک نسخه غیرعربی روشن برای خاورمیانه در زمانی دارد که جهان عرب خود را از دسترسی هر نسخه و رهبری سازنده ای محروم می بیند.
عرب ها ممکن است میل نداشته باشند به غیرعرب ها گوش بسپرند،‌اما آنها خود برای چشم انداز جهان عرب، گزینه های چندانی ندارند. این امید وجود دارد که واشنگتن نیز در این ائتلاف عربی «ضد انقلابی» به عنوان مبنای سیاست آتی آمریکا در این ناحیه، گرفتار نخواهد شد. 4949

کلید واژه ها: ایران و عربستان - ترکیه - پاکستان -




جمعه 4 اردیبهشت 1394 - 16:58:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن