واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توافق لوزان و تکاپوی جدید شرکت های کره ای/ تهران شریک راهبردی مطمئن در تجارت پکن - ایرنا - با نزدیک شدن ایران به توافق نهایی هسته ای و انتشار توافق نامه لوان سوئیس، شرکت های تجاری کره جنوبی را به تکاپو واداشت، به گونه ای که گزارش ها از ابراز تمایل شدید آنان جهت گسترش همکاری با ایران حکایت دارد.
به گزارش ایرنا، هنوز چند هفته ای از موضوع توافق نامه ایران و کشورهای 1 +5 در لوزان سوئیس نگذشته است که رسانه های کره جنوبی اعلام می کنند، شرکت های تجاری این کشور از هم اکنون خود را برای حضور در بازار پرسود ایران آماده کرده اند.
این موضوع حتی باعث شده این شرکت ها با ربودن گوی سبقت از یکدیگر به فکر همکاری گسترده تر و توسعه روابط تجاری بیشتر با ایران باشند.
اهمیت این موضوع باعث شده که روزنامه «هرالد» کره جنوبی روز جمعه در گزارشی مشروح به آن بپردازد و همکاری های ایران و کره جنوبی را بیش از هر زمان دیگر مناسب اعلام کند.
در این گزارش که به قلم «جوزف براود» به رشته تحریر در آمده، به اهمیت جایگاه ایران در خاورمیانه اشاره دارد و اینکه با شرایط کنونی و موفقیتی که جمهوری اسلامی در مذاکرات هسته ای بدست آورده، سئول را به تحکیم بیشتر روابط با ایران مجبور کرده است.
وی بر این باور است که دولت کره جنوبی از توافق نهایی هسته ای با ایران حمایت می کند به علت اینکه خواستار گسترش روابط با تهران است و همزمان می خواهد این نمونه ای از دیپلماسی برای حل مساله هسته ای کره شمالی باشد.
دیگر رسانه های کره ای نیز گزارش کرده اند که سئول امیدوار است توافق با ایران بتواند شرایط تجار و بازگانان این کشور را برای حضور در بازار پرسود کشوری که نقش مهمی در خاورمینه دارد، فراهم سازد.
این کارشناس بر این باور است که نگرانی از بابت برنامه هسته ای ایران وجود ندارد زیرا صلح آمیز و تحت بازرسی است و این طبیعتا خطری ایجاد نمی کند.
وی خاطر نشان می سازد که توافق با ایران الگویی برای توافقات آینده از طریق مذاکره است که یکی از آنها می تواند دستیابی به توافق با کره شمالی باشد.
«کوریا تایمز»، دیگر روزنامه کره ای نیز گزارش کرده است: نزدیک به 60 درصد از نفت مورد نیاز کره جنوبی از خاورمیانه وارد می شود.
این باعث می شود کره در اندیشه گسترش روابط با ایران و دیگر کشورهای این منطقه باشد و کره ای ها نمی خواهند پس از توافق هسته ای بازار ایران را از دست بدهند. براساس گزارشی که اخیرا از سوی گمرک کره جنوبی منتشر شده، نشان می دهد، چین ، هند ، کره و ژاپن در ماه مارس بیش از یک میلیون و 40 هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده اند که در این میان واردات نفت کره و ژاپن از ایران تنها در ماه مارس در مقایسه با دوره مشابه سال قبل از آن دو برابر شده است.
گمرک کره جنوبی اعلام کرده است که واردات نفت این کشورها از ایران در ماه های آینده با توجه به توافق هسته ای بیشتر هم خواهد شد.
گزارش حاکی است که شرکت های کره ای راهبرد سرمایه گذاری های جدید در ایران را دنبال می کنند و اعتقاد دارند که تهران شریک راهبردی مناسبی برای آنان است.
کره ای ها اعلام کرده اند که با این راهبرد به بازارهای منطقه و منابع انرژی دسترسی خواهند داشت از جمله مناطق مورد نظر کره ای برای سرمایه گذاری ساخت پالایشگاه در «سیراف» واقع در منطقه ویژه انرژی و اقتصادی پارس جنوبی عنوان شده است.
کره می گوید در حال بررسی دهها طرح سرمایه گذاری برای بخش های خصوصی و دولتی در ایران است که ساخت چند پالایشگاه در ایران بخشی از این برنامه ها محسوب می شود.
گزارش گمرک کره جنوبی نشان می دهد که کره جنوبی، پنجمین واردکننده بزرگ نفت جهان، در ماه مارس ٢٠١٥ در مجموع ٥٧٠ هزار و ٣٣٨ تن نفت خام معادل روزانه ١٣٤ هزار و ٨٥٧ بشکه، ازایران وارد کرده است.
چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا در سه ماه نخست امسال نیز یک میلیون و ٤٠٠ هزار تن نفت از ایران خرید که معادل روزانه ١١٤ هزار و ١١٥ بشکه در روز است.
«جوزف براود» معتقد است که روند موجود به خوبی گویای علاقه کره جنوبی به گسترش همکاری با ایران است و به طور حتم این علاقه را می توان در هفته ها و ماههای آتی بیشتر مشاهده کرد.
او همچنین از ایران به عنوان شریکی مطمئن برای هر کشور که قصد همکاری اقتصادی با او را داشته باشد معرفی کرد و با خطاب قرار دادن مسوولان اقتصادی کشورش از آنان خواست «فرصت را از دست ندهند».
آساق*231*1597
11/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]