واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اعتکاف؛ فراغت از فرشیان در هم نشینی با عرشیان
کد خبر: ۴۹۶۳۹۲
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۲ - 01 May 2015
مراسم معنوی اعتکاف عملی عبادی است که در سال های اخیر اکثریت آن را جوانان تشکیل می دهند؛ از این رو ضروری به نظر می رسد مسئولان نیز چه در زمینه استقبال و چه بدرقه قشر معتکف جوان از این مراسم همت گمارد تا گرد و خاک زندگی روزمره بار دیگر بر دوش جلایافته آنها ننشیند.
گروه فرهنگی خبرگزاری خانه ملت؛ اعتکاف عبادتی مستحب و مستقل مثل حج، عمره، روزه و نماز است که به واسطه آغاز، مسائلی در آن واجب می شود. آیین اعتکاف در ایام البیض از 13 تا 15 رجب المرجب واقع شده که در مساجد جامع برگزار می شود.
اعتکاف فرصتی طلایی در طول عمر هر انسانی برای حضور بی غل و غش مقابل پروردگار است و در زندگی روزمره امروز که پر از شلوغی و تشویش است، سه روز همراه با آرامش را برای هر مسلمانی رقم می زند تا در این موقعیت ویژه، از هر آنچه در زمین است رهایی یابد و مدتی زمانی را با ملکوتیان خلوت کند.
چند سالی است که مراسم معنوی اعتکاف در کشور ما شور و حال دیگری به علت استقبال ویژه نوجوانان و جوانان یافته است تا جایی که در هفته پایانی مانده به اعتکاف دیگر مساجد جایی برای ثبت نام ندارند. اهمیت مانور معنویت جوانان و حضور آنها در این مراسم از آنجایی است که بعد از پایان آن از برکت راز و نیاز خالصانه با پروردگار، روحیه ای می یابند تا با شور و هیجانی بیشتر به استقبال ماه کرامت پروردگار یعنی ماه مبارک رمضان بروند.
برخی اعضای فراکسیون روحانیت مجلس نیز در گفت و گو با خانه ملت، از اهمیت برگزاری با شکوه مراسم اعتکاف و ضرورت استفاده مسئولان فرهنگی کشور از ظرفیت حضور جوانان در این مراسم معنوی گفتند.
غضنفرآبادی: نقش مهم اعتکاف در مبارزه با تهاجمات فرهنگی
موسی غضنفرآبادی، عضو فراکسیون روحانیت مجلس اعتکاف را عملی عبادی و مورد تأکید در ماه رجب و دهه آخر ماه مبارک رمضان دانست و گفت: با توجه به تبلیغات گسترده ای که هر ساله نسبت به سال گذشته صورت می گیرد، حضور جوانان که از این مراسم معنوی فیض می برند نیز بیشتر می شود.
نماینده مردم بم در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه باید از ظرفیت حضور جوانان در مراسم معنوی اعتکاف به خوبی استفاده کرد، افزود: اعتکاف برنامه معنوی بسیار جالبی است که می تواند نقش مهمی در مبارزه با تهاجم فرهنگی داشته باشد لذا مسئولان باید توجه داشته باشند که این موضوع را ساماندهی کرده و از حضور جوانان برای تبلیغات فرهنگی استفاده کنند.
وی بیان کرد: اگر تسهیلات فراهم شود قطعا حضور جوانان نیز بیشتر خواهد شد و هر ساله از استقبال بیشتر جوانان نسبت به سال قبل بهره مند خواهیم بود.
عضو فراکسیون روحانیت مجلس در پایان با بیان اینکه توفیق دارم که ساعاتی در جمع معتکفان حضور داشته باشم، خاطرنشان کرد: با حضور در جمع جوانان معتکف انسان به وجد می آید و باید بدانیم که همین جوانان معتکف مایه برکت برای خودشان، خانواده شان و نظام هستند لذا امیدواریم توفیقی عنایت شود تا بتوانیم خدمتگزار کوچکی برای آنها باشیم.
حسینی: مراسم انسان ساز اعتکاف از طغیان فردی و اجتماعی می کاهد
سید مرتضی حسینی، عضو فراکسیون روحانیت مجلس نیز در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی خانه ملت، در خصوص اهمیت و خواص مراسم معنوی اعتکاف گفت: بشر به صورت دائم درگیر حوادث مادی است که اگر به آن رسیدگی نشود دچار فرسودگی های روحی مثل تشویش، اضطراب و طغیان می شود که امراض جسمی هم به همراه دارد.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: ارتباط با خدا مانع زنگ زدگی روح انسان می شود و مراسم اعتکاف در مسجد یکی از مراسم و مکان هایی است که باعث ایجاد آرامش در انسان می شود.
وی افزود: انسان به مدت سه روز در مسجد خدا با پروردگارش خلوت می کند و مدام مشغول ذکر و استغفار است و زمانی که از اعتکاف خارج می شود این روح پالایش یافته خود به خود در جامعه نیز تأثیر می گذارد و آن را آرام می کند.
حسینی ادامه داد: جوانانی که اکثریت استقبال کنندگان از مراسم اعتکاف را تشکیل می دهند بعد از اتمام این مراسم وارد دبیرستان، دانشگاه، خانواده و جامعه می شوند که تأثیرات بعدی را در این مکان ها گذاشت.
عضو فراکسیون روحانیت مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: سازمان هایی مثل اوقاف و سازمان تبلیغات اسلامی باید از ظرفیت و موقعیت حضور جوانان در مساجد استفاده کرده و با استفاده از سخنرانانی که جوانان را بیشتر درک می کنند و با مشکلات آنها آشنا تر هستند، مباحث اخلاقی و انسان ساز را به آنها بیاموزند.
رهبر: اعتکاف؛ اردوگاهی برای تربیت معنوی مسلمانان
محمدتقی رهبر، مشاور عالی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در همین زمینه در گفت و گویی با خانه ملت، با بیان اینکه اعتکاف یکی از آداب ارزشمند دین ماست، گفت: علیرغم اینکه این مراسم واجب نیست اما هم ردیف نماز و حج بیان شده و از آداب سنتی، تاریخی و اسلامی ماست که در مفاتیح نیز احکامی برای آن آمده است.
نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس هشتم در ادامه اعتکاف را به عنوان یک عمر پسندیده دانست که از صدر اسلام تا کنون مورد توجه علما بوده است و یادآور شد: خوشبختانه با برقرار شدن نظام جمهوری اسلامی و رویکرد مجدد به معنویات، اعتکاف هم باب گسترده ای یافت تا جایی که امروز هزاران مسجد در سراسر کشور در سطوح مختلف آماده برگزاری مراسم اعتکاف هستند و ده ها هزار تن از جوانان اعم از زن و مرد در این مراسم شرکت می کنند.
وی افزود: اعتکاف در ایام البیض سه روز روزه داری داشته و آداب خاصی دارد ضمن اینکه اردوگاهی چند روزه برای تربیت و تغذیه معنوی افراد و انسان هاست که خوشبختانه هر ساله با برگزاری با شکوه این سرمایه بزرگ الهی روبرو هستیم.
رهبر در ادامه مسئولیت هایی را در قبال حضور معتکفین در مساجد بر دوش خانواده ها و حکومت دانست و گفت: خانواده ها باید جوانان را نسبت به حضور در این مراسم معنوی و انسان ساز ترغیب کنند همچنین حاکمیت نیز باید زمینه استقبال باشکوهی را از معتکفین به خصوص جوانان فراهم آورد و هر گونه مساعدت لازم را در این زمینه صورت دهد.
مشاور عالی رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان حضور اکثریت جوانان در میان معتکفان مساجد در ایام البیض را از مهم ترین نکات ایام اعتکاف برشمرد و خاطرنشان کرد: جوانان فارغ از هرگونه نگاه سیاسی و اجتماعی در این مراسم حضور می یابند لذا مسئولان باید دقت نظر داشته باشند که فضای جامعه را به نحوی آماده کنند که وقتی این جوانان به جامعه باز می گردند با بی بند و باری ها و بداخلاقی ها روبرو نشوند و این مسائل همچون گرد و غباری روی معنویت حاصل شده از سوی آنها ننشیند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]