واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۰:۵۰ق.ظ)
تأثيرات سياسي و اقتصادي انتخابات انگلستان گروه بين الملل خبرگزاري موج؛
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از «رويترز»، فارغ از اينکه چه کسي برنده انتخابات 7 ماه مه انگلستان شود، چند تغيير اساسي در اين کشور رخ خواهد داد.
حزب محافظه کار نخست وزير ديويد کامرون قول داده که در مورد قدرت با اتحاديه اروپا مذاکره کند و در مورد ماندن اين کشور در اتحاديه، همه پرسي برگزار کند.
اين در حالي است که رقيب او «اد ميليبند» باور دارد زمان آن رسيده که از قدرت بازار ها استفاده کرد و با تصويب قوانين سختگيرانه تر ماليات را تغيير داد.
همچنين اين يکي از تنگاتنگ ترين انتخابات هاي تاريخ اين کشور به نظر مي رسد. نظرسنجي ها در طي ماه هاي گذشته تغييرات اندکي داشته اند و به نظر، حزب کارگر موفق تر عمل کرده است. اکثر مردم انتظار يک پارلمان آشفته و نبود عضو کافي براي تشکيل دولت ائتلافي را دارند.
اين موضوع به خودي خود مي تواند دوره بي ثباتي سياسي را به همراه داشته باشد.
در کل، اکنون به نظر يک بريتانياي متفاوت و تقسيم شده را داريم، که متمرکز بر داخل کشور و جدا از اتحاديه است.
همچنين با کاهش قدرت انگلستان اين انتخابات خارج از اين کشور مورد توجه قرار نگرفته است.
به نظر دولت آمريکا بيشتر تمرکز بر انگلستان براي راضي کردن دولت براي اختصاص مجدد 2 درصد از توليد ناخالص داخلي براي بودجه وزارت دفاع است. بودجه دفاعي انگليس در دوره کامرون به کمتر از استاندارد ناتو رسيده است، اما؛ هيچ کدام از احزاب موجود بر اين امر تاکيد نکرده اند.
حزب محافظه کار انگليس به حزب راست مستقل (UKIP) تکيه دارد و گزينه هاي زيادي جز سخت گيري در مورد اتحاديه اروپا و جدايي از اين اتحاديه پيش رو ندارد.
اين درحالي است که به نظر بيشتر کارشناسان کامرون انگليس را در اتحاديه اروپا نگه خواهد داشت، اما؛ از اين ابزار براي بدست آوردن مجدد قدرت استفاده مي کند. اگرچه بسياري از موسسات مالي و تجاري اين کشور را تهديد به ترک در صورت جدايي از اروپا کرده اند.
از سويي ديگر نظر سنجي ها نشان مي دهد که بيشتر رهبران تجاري اين کشور طرفدار کامرون و حزب محافطه کار هستند.
همانند کل اروپا در انگلستان نيز ميدان مبارزه اصلي اقتصاد است. همان طور که در سال 2010 نيز حزب کامرون هزينه هاي عمومي را کاهش داد و موفق به کاهش کسري بودجه کشور شد، در حالي که حزب کارگر موافق کاهش کمتر هزينه ها براي حفظ رشد اقتصادي کشور است. اگرچه فاصله بين دو حزب زياد به نظر نمي رسد.
همچنين حزب ملي استکاتلند نيز بعد از برگزاري همه پرسي سال گذشته خود قول داده که به زودي هيچ همه پرسي اجرا نکند اگر چه همچنان مسأله قدرت در اين کشور سياست منطقه را آزار مي دهد.
درگيري ها در اوکراين و تحريم ها ضد روسيه و همچنين پروازهاي شناسايي روسيه برفراز آسمان انگلستان نيز اکنون رابطه استراتژيک نزديک تري دارد.
در هر صورت هر حزبي که برنده باشد بدون شک خود را در ميان بازيکنان کوچک تري خواهد يافت. اما حقيقت اين است که هر دو حزب قدرتمند بر اين روند تاکيد دارند و همچنين ميزان کافي راي براي اجراي آن را نيز در دست دارند.
اهميت اصلي اين انتخابات نشانه اي است که به ما در مورد انگلستان در قرن 21 مي دهد. به اين معني که در اين دوره وجود يک حزب مطلق از بين رفته است و از اين پس هميشه شاهد دولت هاي ائتلافي خواهيم بود.
همچنين تفرقه در کشور نيز بالا گرفته است، به طوري که در شهرها هيچ کس به حزب محافظه کار و در روستاها هيچ کس به حزب کارگر راي نمي دهد. اسکاتلند نيز بيش از پيش از جدايي سياسي رنج مي برد.
اين مي تواند هشداري جدي براي سياست اين کشور و همچنين درس خوبي براي کشور هاي مشابه مانند آمريکا باشد.
حال بايد تا هفته آينده و نتايج اين انتخابات منتظر باشيم تا تغييرات ممکن را تجربه کنيم.
ترجمه از حامد عبدالهي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]