تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):اگر به تعداد اهل بدر [مؤمن كامل] در ميان شما بود، قائم ما قيام می ‏كرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829412963




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- خلیجی که تک تک قطره هایش فارسی است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خلیجی که تک تک قطره هایش فارسی است شهرکرد-ایرنا- در جهان معاصر، نخستین بار جمال عبدالناصر بود که در سخنرانی های خود سعی کرد تا نام پارسی را از خلیجی که همیشه فارس است،بگیرد.


جمال عبدالناصر اگر چه در ابتدا به صراحت از گزاره " از اطلس عربی تا خلیج فارسی " نام می برد،اما بعدها که روابطش با ایران تیره و تار شد،سعی کرد دیگر نام پارسی را برای این تنگه مهم دنیا به کار نبرد.
اما هرگز نتوانست به این خواسته برسد و تمامی شواهد و قرائن نشان داد که راهی به غیر از به کاربردن "خلیج فارس " به جای نام مجهول و ساختگی "الخیلج " ندارند.
حیات خلیج فارس به آب روانی است که از کوههای چهارمحال و بختیاری سر چمشه می گیرند و حتی عده ای از کارشناسان معتقدند، آب قله های زاگرس علاوه بر سیراب کردن خلیج فارس تا سنگ زیرین کشور عربستان نیز می رسد.
چهارمحال و بختیاری به واسطه کارون با خلیج فارس ارتباطی تاریخی دارد و این کارون است که همواره پیام مهر و دوستی ایرانی ها را به خلیج فارس می رساند.
دریای پارس که در تاریخ بعدها به نام خلیج فارس شناخته شد، تاریخی ترین نام پارسی در جهان است و این دریا از ابتدای نامگذاری امپراتوری های جهان با نام دریای پارس، دریای آریانا و خلیج فارس شناخته شده است.
نخستین بار ایرانیان با دیپلماسی جهانی، سیاست خارجی را در جهان از دریای پارس آغاز کردند و پنج هزار سال پیش در این دریا اسیران لشگریان تورانی مهاجم به ایران را به شهرهای خود بازگرداندند و امان نامه به دریانوردان سرگردان سوار بر قایق های پوستی برای عبور از این دریا را صادر کردند.
نام ˈ خلیج فارس ˈ از زمان پادشاهی داریوش هخامنشی با نام ˈ دریای پارس ˈ شناخته شد و کتیبه آن هم اکنون در مصر موجود است و دریای عمان نیز ، همان دریای پارس بوده و خلیج فارس در کتیبه داریوش در مصر ، از منتهی علیه خلیج فارس تا دریای هند بوده است.
نام دریای پارس از زمان باستان در زمان حیات سیاسی بابل مورد استفاده شد و به تایید تمام ملل نیز رسید و تمام تاریخ نگاران، جغرافیدانان، سیاستمداران در آثار خود از این خلیج به همین نام یاد کرده اند.
سفرنامه فیثاغورث 570 قبل از میلاد تا سال 1958 در تمام منابع مکتوب جهان نام دریای پارس (خلیج فارس ) یا معادل های آن در دیگر زبان ها ثبت کرده است.
سازمان ملل متحد در سند رسمی پنجم مارس سال 1971 میلادی در یادداشتی با عنوان AD113/GEN به دولت ایران، یادآور می شود که عرف جاری در دبیرخانه سازمان ملل متحد در اسناد و نقشه های جغرافیایی منطقه آبی بین ایران از سمت شمال و خاور و تعدادی از کشورهای عربی از سوی جنوب و باختر به نام خلیج فارس نامیده شود و این بنا بر عرف قدیمی انتشار اطلس ها و فرهنگ های جغرافیایی است.
سازمان ملل به خاطر بروز اشتباهی در سند 26 ژوئن 1991میلادی برای کار بردن نام خلیج فارس مرتکب شد که در این رابطه از ایرانیان عذرخواهی کرد و آن را اشتباه سهوی دانسته و از کارگزاران سازمان خواسته است همواره این موضع ایران را در نظر داشته باشند.
شهاب الدین النویری و ابن حوقل النصیبی بغدادی از دانشمندان عرب، نام خلیج فارس را همراه با نقشه آن به گونه ای مستند مشخص کرده اند، بر کاربرد نام دریای پارس و خلیج فارس نیز در دوران تاریخی عربی تاکید کرده اند.
تاریخ ملوک هرمز، محدوده هفتصدساله تاریخ جنوب ایران را شامل می شود و تاریخ این ملوک به شدت تحت تاثیر دگرگونی های مسیر تجارت دریایی و خشکی است و بندر و جزیره هرموز به عنوان محل تلاقی راه های تجاری دریایی و خشکی و یکی از مراکز مهم خلیج فارس به شمار می رفت و از آنجایی که این شهر در دو مسیر بازرگانی خشکی و دریایی قرار داشت و از این رو برای پرتغالی ها و انگلیسی ها حیاتی بود.
تحریف نام خلیج فارس در سال 1958 به وسیله رودریک اوون و سر چارلز بلگریوی انگلیسی پایه گذاری شد و رودیک اوون با ارائه استدلالی ضعیف در توجیه این اقدام خود در نقشه های جغرافیایی نام غیر ایرانی خلیج فارس را بنیان گذاشت.
تحریف نام خلیج فارس بر اساس یک طرح انگلیسی از چند دهه پیش درست در زمانی که امپراتوری بریتانیای کبیر پس از جنگ جهانی دوم رو به افول می گذاشت، آغاز شد تا به واسطه تخم فتنه انگلیسی ها بتوانند بین اعراب ایجاد اتحاد جغرافیایی ذهنی ایجاد کنند.
قبل از خروج نیروهای انگلیسی از منطقه خلیج فارس پایه های این نفاق برای تحریف نام خلیج فارس بنا شد و کشورهای عربی نیز با ایجاد تقسیمات ارضی و مرزی اختلاف برانگیز از این فتنه استقبال کردند.
انگلیس پیش از خارج کردن نیروهای خود از منطقه خلیج فارس، با مانع تراشی بر سر اعاده حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه این فتنه را تا آخرین لحظات ترک خلیج فارس در اواخر دهه 70 میلادی مدیریت کرد و بدین ترتیب پایه نفاق را میان ایران و اعراب را بنا نهاد.
با خروج انگلیس از خلیج فارس و واگذاری این ماموریت به آمریکا، به تدریج نقش آمریکا نیز در این راستا آشکار شد.
تحریف نام خلیج فارس گامی جدید در مسیر اجرای طرح اختلاف افکنی بود، که راهبرد این طرح تا قبل از خروج انگلیس از منطقه با این کشور بود ، اما پس از آن و به خصوص در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی آمریکا به اجرای این طرح پیوست و مووسسه نشنال جئوگرافی ماموریتی برای تحریف علمی در این زمینه پیدا کرد.
شکل گیری انقلاب اسلامی ایران باعث به خطر افتادن منافع قدرت های بزرگ به ویژه آمریکا و انگلیس شده چرا که شاهراهی به نام خلیج فارس را از دست می دادند به همین علت اقدام به تفرقه افکنی بر سر خلیج فارس در منطقه کردند.
خلیج فارس در درجه اول بزرگ ترین منبع تامین کننده سوخت و انرژی جهان محسوب می شود و همچنان موقعیت خود را به این لحاظ حفظ کرده که تحولات ژئوپلتیک سوخت باعث شد
اهمیت استثنایی منطقه خلیج فارس برای غربی ها نسبت به دهه 1970 که اهمیت این منطقه فوق العاده زیاد بود، آنان را برای دست یابی به منابع ارزان قیمت خلیج فارس دست به تکاپو انداختند و ایران را بزرگترین عامل برای چپاول منابع منطقه دیدند از این رو برای بازگشت به دهه 70دست به هرگونه تهدید و تفرقه زدند.
یک کارشناس جغرافیایی دریایی می گوید:آنقدر نقشه های تاریخی و باستانی درباره خیلج فارس وجود دارد که کسی نمی تواند این نام را تا ابد انکار کند.
هدی رضوی در گفت وگو با ایرنا در شهرکرد افزود:کتیبه خلیج فارس متعلق به دوران هخامنشی است و سند محکمی برای اثبات همیشگی خلیج فارس و ایرانی بودن این خلیج از دوران باستان تاکنون می باشد.
به گفته وی،این کتیبه تاریخی در جزیره خارک میراث ماندگاری برای ایرانیان بوده که بخشی های از آن عمدی یابه صورت غیر عمدی تخریب شده است.
به گزارش ایرنا، دهم اردیبهشت سالروز شکست اشغالگران پرتغالی در جزیره هرمز از سوی سپاه امامقلی خان سردار شاه عباس صفوی که به حضور و تسلط یکصدساله آنان بر جزایر و آب های جنوبی ایران خاتمه داد، در سال 1384تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی روز ملی خلیج فارس نام گرفته است.
گزارش از : محمود رییسی
2097



10/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن