محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832586417
تورم مسکن در ۶۴ کشور |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تورم مسکن در ۶۴ کشور
صندوق بینالمللی پول و بانک مرکزی آمریکا در دو گزارش جداگانه درباره وضعیت قیمت مسکن در 64 کشور، از افزایش شاخص جهانی هزینه دسترسی به مسکن خبر دادند. متوسط قیمت مسکن در کشورهای مورد بررسی طی فصل آخر سال 2014 رقمی معادل 9/ 3 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد کرده است
کد خبر: ۴۹۶۱۱۸
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۶ - 30 April 2015
صندوق بينالمللي پول و بانك مركزي آمريكا گزارشهاي جداگانهاي از آخرين وضعيت بازار مسكن به ترتيب در كشورهاي«با وضعيت مطلوب و نامطلوب اقتصادي» و همچنين كشورهاي «مطلوب و نسبتا مطلوب» منتشر كردهاند كه هر دو دسته اطلاعات با يك نتيجه مشترك، از افزايش قيمت جهاني مسكن با شيب تندتر از قدرت خريد خبر ميدهد.
به گزارش دنیای اقتصاد، در ارزيابيهاي اين دو نهاد اقتصادي، حداقل 23 كشور و حداكثر 64 كشور از قارههای مختلف، به لحاظ «نرخ دسترسي خانوارها به مسكن مناسب» مورد بررسي قرار گرفته است و نتايج به دست آمده نشان ميدهد: شكافي كه در سال 2010 بين قدرت خريد و قيمت مسكن در عمده كشورها وجود داشت، در 4 سال بعد از آن، نهتنها ترميم نشده كه تشديد هم شده است.
متوسط قيمت جهاني مسكن در سال 2014 رقمي معادل 9/ 3 درصد رشد كرد در حالي كه ميانگين درآمد خانوار در كشورها براساس معيار دستمزد سالانه، فقط 8/ 1 درصد يعني به اندازه نصف تورم مسكن در اين سال، افزايش يافت.
به اين ترتيب، مدت زمان انتظار و پسانداز خانوارها براي خريد مسكن در دنيا -حتي در كشورهاي توسعه يافته- رو به افزايش گذاشته است. مدت زمان انتظار براي خريد مسكن با شاخص «دسترسي به مسكن» محاسبه ميشود كه اين شاخص نيز از نسبت قيمت مسكن به درآمد افراد به دست ميآيد.
با احتساب شتاب دوبرابري در نرخ رشد قيمت مسكن نسبت به نرخ رشد درآمد در آخرين فصل سال 2014، سطح شاخص دسترسي به مسكن در وضعيت نامناسبی قرار گرفته است.
طبق آمارهاي صندوق بينالمللي پول، شاخص قيمت جهاني مسكن از سال 2013 و بعد از تخليه حبابي كه در 2008 به آن دچار شده بود، شروع به افزايش كرد و براساس آخرين اطلاعاتي كه بازارهاي مسكن كشورها را تا پايان سال 2014 رصد كرده، روند افزايش تداوم داشته است.
در گزارش صندوق بينالمللي پول، قطر رتبه اول بيشترين تورم مسكن در فصل آخر سال 2014 را به خود اختصاص داده است. در اين كشور، قيمت مسكن 30 درصد افزايش يافته است. در رتبهبندي صورت گرفته، 64 كشور جهان به لحاظ ميزان رشد قيمت مسكن فهرست شده و اوكراين در بين كشورها، كمترين تورم مسكن را تجربه كرده است. در اوكراين قيمت مسكن در سال گذشته ميلادي 48 درصد كاهش پيدا كرد. نرخ رشد قيمت مسكن در 70 درصد اين كشورها، مثبت است به اين معني كه در فهرست مذكور، خانوارهاي ساكن در 47 كشور با افزايش قيمت خانه دست به گريبان هستند.
با اين حال، گزارش بانك مركزي آمريكا كه تعداد به مراتب كمتري از كشورهاي و عمدتا از اروپا و آمريكا در آن، رتبه بندي شدهاند، نشان ميدهد: ايرلند و ايتاليا در سال گذشته ميلادي به ترتيب با بيشترين رشد و كمترين رشد قيمت مسكن مواجه شدند طوري كه در ايرلند، قيمت 16 درصد افزايش يافت و در ايتاليا 4/ 3 درصد افت كرد.
اين دو گزارش، همديگر را نقض نميكنند به اين معني كه نرخ رشد قيمت مسكن كشورها طي سال 2014، در هر دو، يكسان است اما چون دامنه بررسيها به لحاظ تعداد كشورها، متفاوت است، نام كشورهايي كه بالاترين و پايينترين رتبه در تورم مسكن را داشتهاند نيز با يكديگر فرق ميكند.
در اين گزارشها به تحليل نرخ شكاف جهاني قيمت و قدرت خريد مسكن، به برنامه دولتها براي مهار اين نابرابري اشاره شده است. كشورهاي مختلف براي ترميم اين شكاف، سعي ميكنند طبقه متوسط رو به پايين جامعه را براي خريد مسكن، توانمندسازي مالي كنند. يكي از اين برنامهها «مسكن اجتماعي» است و براي دهكهاي مياني نيز تسهيلات بانكي خريد در نظر گرفته ميشود.
سير صعودي قيمت مسكن در جهان
آمارها نشان ميدهد، قيمت مسكن در اكثر كشورهاي دنيا رو به افزايش است. بر اساس گزارش آماري كه فدرال رزرو منتشر كردهاست، در ميان 23 كشوري كه به عنوان نمونه از ميان كشورهاي جهان براي سنجش قيمت مسكن انتخاب شدهاند، ايرلند از نظر افزايش قيمت در صدر است. قيمت مسكن در اين كشور طي يك سال گذشته بيش از 16 درصد افزايش يافته و اين روند همچنان سير صعودي دارد.
سال گذشته اين كشور براي دومين سال پياپي شاهد افزايش قيمت مسكن بوده و اين اتفاقي جديد بعد از 5 سال ركود دراين بازار در اين كشور اروپايي به شمار ميآيد. طي آن 5 سال، قيمت مسكن در ايرلند تا 12 درصد كاهش يافتهبود. اكنون اما اين سير صعودي و شتاب افزايش قيمت آنقدر زياد بوده كه مقامات دولتي را به فكر تدابيري براي جلوگيري از حبابي شدن قيمتها در بازار انداختهاست. از جمله اين تدابير محدود كردن پرداخت وام در بازار براي كنترل افزايش قيمتها است. با اعمال اين محدوديتها، در نخستين ماههاي سال 2015 اندكي از شتاب رشد قيمتها كاسته شد اما همچنان اين سير صعودي ادامه دارد.
در نقاط ديگر دنيا هم قيمت مسكن رو به افزايش است. مثلا در انگليس، اين افزايش قيمت به طور متوسط 10 درصد بودهاست. در آفريقاي جنوبي اين افزايش قيمت به 6/ 9 درصد رسيده و سوئد شاهد افزايش 6/ 8 درصدي قيمت مسكن در يك سال گذشته بودهاست. هر سه اين كشورهايي كه نام برده شد، افزايش قيمتي دوبرابر متوسط افزايش قيمت مسكن در جهان داشتهاند. البته انگليس امسال نشانه هايي از كاهش شتاب قيمت مسكن را بروز داده كه اين، بعد از چند سال افزايش قيمت دورقمي در بازار مسكن، نشانهاي از كند شدن اين روند به شمار ميآيد. در گزارش آماري كه صندوق بينالمللي پول منتشر كرده و كشورهاي بيشتري را در دنيا دربرميگيرد، در خاورميانه و آسيا، قطر شاهد بيشترين افزايش قيمت است. از اين نظر، وضعيتي كه ايرلند در غرب و در اروپا دارد، قطر در خاورميانه دارد.
اما در سوي ديگر اين طيف كشورهايي هم هستند كه شاهد كاهش قيمت مسكن بودهاند. مثلا ايتاليا كه قيمت مسكن در آن در سال گذشته 4/ 3 درصد كاهش داشتهاست. اين بيشترين كاهش قيمت از نظر شاخص فدرال رزرو آمريكا است. اين كاهش قيمت را در اروپا به عنوان تخفيف يا حراج مسكن توصيف كردهاند. اين وضعيت در فرانسه و اسپانيا هم وجود داشتهاست. از اين نظر، اين كشورها در نقطه مقابل ايرلند يا انگليس قرار گرفتند.
ژاپن كه همچنان در تلاش برای فرار از ركود تورمي است كه بيش از يك دهه است اين كشور را گرفتار كرده، از نظر افزايش يا كاهش قيمت مسكن در لبه مرز قرار گرفته است. قيمت مسكن در اين كشور در سالي كه گذشت 75/ 0 درصد كاهش يافتهاست. از اين نظر البته ژاپن در رديف كشورهايي قرار ميگيرد كه دچار كاهش قيمت شدهاند. در كنار ژاپن، فنلاند قرار دارد كه كاهش يك درصدي قيمت در بازار مسكن را تجربه كرده و بعد بلژيك كه با كاهش 2/ 0 درصدي قيمت مسكن روبهرو شدهاست. اين 6 كشور، تنها كشورهايي بودهاند كه در اين فهرست مطالعاتي، شاهد كاهش قيمت بودهاند.
در گزارش سالانه صندوق بينالمللي پول، اوكراين از نظر كاهش قيمت مسكن در رتبه اول قرار دارد و قبرس و روسيه هم در جايگاههاي بعدي هستند.
زور خريداران به قيمت مسكن نميرسد
گزارش تحقيقي فدرال رزرو آمريكا و همچنين گزارش سالانهاي كه صندوق بينالمللي پول منتشر كردهاست، نشان ميدهد قيمتها در بازار مسكن همچنان از ميزان دستمزد و درآمد متوسط مردم در اكثر كشورهاي جهان بالاتر است و همچنان زور مصرفكنندگان و طبقه متوسط به خريد مسكن نميرسد. اين خبر خوبي براي مصرفكنندگان نيست. اين آمارها نشان ميدهد، اكثر مصرفكنندگان در سراسر جهان از زاگرب تا لندن و از سئول تا فلوريدا، با هر حساب وكتابي كه در نظر گرفته شود، توان خريد مسكن را ندارند. قيمت مسكن در اكثر كشورهاي جهان از ميزان درآمد افراد بيشتر است. گزارش فدرال رزرو نشان ميدهد از ميان 23 كشور مورد مطالعه، در15 كشور قيمت مسكن از متوسط درآمد افراد بيشتر است. درحاليكه قيمت مسكن در سال گذشته به طور متوسط 9/ 3 درصد افزايش يافته، ميزان دستمزد مردم به اندازه نصف اين رقم يعني حدود 8/ 1 درصد افزايش داشتهاست.
اين عدم تناسب قيمت مسكن با ميزان درآمد افراد، همان معادلهاي است كه بسياري از كارشناسان اقتصادي را در سراسر جهان نگران كرده و به فكر طرحهايي براي تهيه مسكن طبقه متوسط مانند «مسكن اجتماعي» يا كمكهزينه مسكن انداخته است. اين موضوعي است كه به تازگي گروهي از تئوريپردازان اقتصادي هم به آن اشاره كردهاند و آن را حلقه مفقوده بحث افزايش نابرابري در جهان دانستهاند. اين كارشناسان و نظريهپردازان اقتصادي ميگويند، افزايش مسكن يكي از دلايل وعوامل اصلي افزايش نابرابري در جهان است. همانطوركه در نمودارها مشاهده ميشود، ميزان عدم تناسب دستمزد و قيمت مسكن در اكثر كشورها بسيار زياد است. تازه اين آمار مربوط به كشورهايي است كه از نظر شاخصهاي اقتصادي در ردههاي خوب و بسيار خوب قرار دارند و جزو كشورهاي توسعهيافته به حساب ميآيند. وضعيت در كشورهاي توسعهنيافته يا كمترتوسعهيافته يا حتي در حال توسعه مانند كشورهاي آسيايي، شايد بدتر از اين باشد.
همانطور كه در يكي از نمودارها ميبينيد، بر اساس آمار صندوق بينالمللي پول، بيشترين ميزان نابرابري ميان دستمزد و قيمت مسكن در اتريش و آلمان ديده ميشود. خطي كه در ميانه جدول ديده شده و اين جدول را از عرض به دونيم ميكند، درواقع خطي است كه به وضعيت نابرابري در سال 2010 مربوط ميشود. يعني هر چه زمان گذشته و اكنون به سال 2015 رسيدهايم، اين ميزان نابرابري بيشتر هم شدهاست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]
صفحات پیشنهادی
تورم 12 استان بيش از ميانگين كشور |اخبار ایران و جهان
تورم 12 استان بيش از ميانگين كشور براساس جداول اعلامي بانك مركزي 12 استان تورمي بيش از تورم ميانگين كشور در اسفند سال گذشته داشتهاند در اين بين نرخ تورم در تهران نسبت به استانهاي فقيرتر به نسبت كمتري افزايش يافته كه اين موضوع نشاندهنده زيان رفاهي بيشتر تورم در استانهاي فقيرکشورهايي که از لغو تحريم ايران ضرر ميکنند |اخبار ایران و جهان
کشورهايي که از لغو تحريم ايران ضرر ميکنند کد خبر ۴۹۱۲۴۰ تاریخ انتشار ۲۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۵ - 14 April 2015 اعتماد نوشت پيش از آنکه تحريمهاي غرب عليه ايران شدت گيرد اگرچه نام امارات و چين در ليست بزرگترين شرکاي تجاري ايران همواره وجود داشت اما در کنار اين دو کشورهاي آلماحباب بازار مسکن ایران تخلیه شد؟ |اخبار ایران و جهان
حباب بازار مسکن ایران تخلیه شد المانیتور با اشاره افت ۱۴ ۳ درصدی قیمت مسکن در ایران طی سال گذشته نوشت این کاهش تا حدی ناشی از ترکیدن حبابی بود که بین سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۲ ایجاد شده بود و سوال اینجاست که آیا امسال نیز قیمت مسکن کاهش مییابد کد خبر ۴۹۳۰۷۷ تاریخ انتشار ۳۱ فروردرتبه ۳ تورم جهان به ایران رسید |اخبار ایران و جهان
رتبه ۳ تورم جهان به ایران رسید بانک جهانی با ردهبندی 143 کشور جهان از نظر نرخ تورم در سال 2014 اعلام کرد ایران پس از مالاوی و ونزوئلا بالاترین نرخ تورم را در این سال داشته است کد خبر ۴۹۳۱۵۶ تاریخ انتشار ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳ ۴۱ - 20 April 2015 بانک جهانی با ردهبندی 143 کشور جمشمولان مسکن اجتماعی در حال شناساییاند |اخبار ایران و جهان
مشمولان مسکن اجتماعی در حال شناساییاند مدیرکل تعاونیهای توزیعی وزارت تعاون با اشاره به اینکه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی براساس آییننامه مسکن اجتماعی در حال شناسایی مشمولان طرح مسکن اجتماعی است گفت همکاری با بخش تعاون هم در مسکن اجتماعی دیده شده است کد خبر ۴۹۴۵۳۷ تاریخامنيت انرژي کشور را دريابيم |اخبار ایران و جهان
امنيت انرژي کشور را دريابيم امنيت انرژي براي ژاپن به عنوان يک کشور صنعتي مصرف کننده به معناي متوازن کردن تجارت و سرمايه گذاري است براي روسيه هدف کنترل کردن مجدد دولت بر منابع استراتژيک و به دست آوردن تفوق بر خطوط لوله و مجاري بازاري عمده به خاطر اينکه منابع هيدوروکربني خودبانک مرکزی: تورم فروردین ۱۵.۵ درصد شد |اخبار ایران و جهان
بانک مرکزی تورم فروردین ۱۵ ۵ درصد شد کد خبر ۴۹۴۵۴۶ تاریخ انتشار ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۰ - 25 April 2015 بانک مرکزی با انتشار گزارش شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران نرخ تورم را در فروردین ماه سال جاری ۱۵ ۵ درصد و تورم نقطه به نقطه را ۱۶ ۵ درصد اعلام کرد رونوبخت تورم سال گذشته را اعلام کرد |اخبار ایران و جهان
نوبخت تورم سال گذشته را اعلام کرد محمدباقر نوبخت سخنگوي دولت صبح امروز در اولين نشست هفتگي خود با خبرنگاران گفت تورم 12 ماهه سال گذشته 14 8 درصد بوده است کد خبر ۴۹۱۲۳۰ تاریخ انتشار ۲۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۵ - 14 April 2015 محمدباقر نوبخت سخنگوي دولت صبح امروز در اولين نشست هفتدومیلیون و 300هزار واحد مسکنمهر دردستساخت |اخبار ایران و جهان
دومیلیون و 300هزار واحد مسکنمهر دردستساخت معاون وزیر راه و شهرسازی گفت هم اکنون دو میلیون و 300 هزار واحد مسکن مهر شهری در کشور در دست ساخت است کد خبر ۴۹۴۶۷۷ تاریخ انتشار ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹ ۰۰ - 25 April 2015 معاون وزیر راه و شهرسازی گفت هم اکنون دو میلیون و 300 هزاردستور وزیرکشور درباره سران شبکههای قاچاق |اخبار ایران و جهان
دستور وزیرکشور درباره سران شبکههای قاچاق وزیر کشور با صدور حکمی مسئولین ذیربط را موظف کرد اطلاعات حساب های بانکی مربوط به سران شبکه های قاچاق و رابطین آنان را گردآوری و برای ارائه به شورای عالی مبارزه با پولشویی جمعبندی کنند کد خبر ۴۹۵۹۸۳ تاریخ انتشار ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶بیشترین وکمترین اجاره مسکن کجاست |اخبار ایران و جهان
بیشترین وکمترین اجاره مسکن کجاست مرکز آمار اعلام کرد بیشترین متوسط اجاره ماهانه به علاوه سه درصد ودیعه پرداختی برای اجاره هر متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده 160257 ریال در تهران و کمترین آن 18805 ریال در چهارمحال بوده است کد خبر ۴۹۱۵۴۸ تاریخ انتشار ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰ ۴۹طرح جدید دولت برای مهار تورم |اخبار ایران و جهان
طرح جدید دولت برای مهار تورم رئیس کل بانک مرکزی با هشدار به مردم درباره اعتماد کردن به موسسات فاقد مجوز گفت ۲۰ درصد نقدینگی کشور در اختیار این موسسات است کد خبر ۴۹۱۴۷۷ تاریخ انتشار ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹ ۰۷ - 15 April 2015 رئیس کل بانک مرکزی با هشدار به مردم درباره اعتماد کردنآغاز افتتاح حساب اماني پيشفروش مسكن |اخبار ایران و جهان
آغاز افتتاح حساب اماني پيشفروش مسكن بانك توسعهاي مسكن در دورههايي ميتوانست به خوبي پاسخ سوالات يادشده را بدهد و ميخواهم به سمت سرمايه اصلي اين بانك كه از سرمايه مالي آن مهمتر است برگرديم کد خبر ۴۹۴۴۵۲ تاریخ انتشار ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷ ۵۹ - 25 April 2015 حضور عباس آخونديدلیل کاهش تورم به روایت مرکز پژوهشهای مجلس |اخبار ایران و جهان
دلیل کاهش تورم به روایت مرکز پژوهشهای مجلس مرکز پژوهشهای مجلس با اعلام اینکه شوک قیمتی هدفمندی یارانه ها و افزایش نرخ ارز عوامل اصلی تورم سالهای اخیر بوده است نوشت با تخلیه شدن آثار این شوک ها در تورم به طور طبیعی روند تورم رو به کاهش نهاده است کد خبر ۴۹۵۲۱۷ تاریخ انتشار ۰۷مدل موفق تامین مسکن کمدرآمدها |اخبار ایران و جهان
مدل موفق تامین مسکن کمدرآمدها طرح مسكن اجتماعي كه با مصوبه پارسال دولت از امسال در دو قالب مشترك ساخت300 هزار واحدمسكوني در بافتفرسوده و تامين مسكن 125 هزار خانوار كمدرآمد به اجرا درمیآيد 5 1 قرن سابقه عملياتي در دو كشور اروپايي دارد کد خبر ۴۹۱۴۲۴ تاریخ انتشار ۲۶موج سوم انتقادات از مسکن مهر آغاز شد |اخبار ایران و جهان
موج سوم انتقادات از مسکن مهر آغاز شد در حالی وعدههای تکمیل و تحویل واحدهای مسکن مهر هنوز محقق نشده که با دو اظهار نظر اخیر وزیر راه و شهرسازی مبنی بر تحمیل این طرح به بانک مسکن و ادامه گرفتاریهای آن برای چند دولت آینده موج سوم انتقادات از طرح مذکور آغاز شده است کد خبر ۴۹آمار سراج از معوقات بانکی بدون ضمانت در کشور |اخبار ایران و جهان
آمار سراج از معوقات بانکی بدون ضمانت در کشور رییس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه بیش از 100 هزار میلیارد تومان معوقه بانکی بدون ضمانت و وثایق لازم در کشور وجود دارد گفت قوه قضاییه آماده برخورد با مقصران است کد خبر ۴۹۵۰۰۳ تاریخ انتشار ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷ ۱۹ - 26 April-
اقتصادی
پربازدیدترینها