محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1847214975
آقایان! ضیافت تمام شد! |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آقایان! ضیافت تمام شد!
در اقتصاد ایران که دولت نقش پدر را بازی کرده و دیگران نگاهشان به دست اوست، وقتی جیب پدر پر باشد -مخصوصاً اگر زحمت خاصی برای کسب این درآمد کشیده نشده باشد- همه به نوعی منتفع خواهند شد.
کد خبر: ۴۹۶۱۱۱
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۱ - 30 April 2015
محمد صرفی در یادداشت روز کیهان نوشت:
«آقایان! پولمان تمام شد، وقت آن است که فکر کردن را آغاز کنیم.»؛ این جمله منسوب به فیزیکدان مشهور ارنست رادرفورد است. این عبارت فارغ از آن که گویندهاش کیست، برای حال و روز این روزهای اقتصاد ایران بیمناسبت نیست. اقتصادی بیمار که از دولتی و نفتی بودن رنج میبرد و این بیماری مزمنتر از آن است که به دولت فعلی یا خاصی منسوب شود. دولتی فربه که جیبش از پول مفت نفت پر است، منطقاً چه انگیزهای برای تحرک و تلاش دارد؟
تحریمهای اقتصادی اگرچه عمری به اندازه عمر جمهوری اسلامی دارند اما این تحریمها از چهار سال پیش با ایجاد محدودیتهای شدید نفتی و بانکی وارد مرحله تازهای شد که بنا به اعتراف مقامات غربی در طول تاریخ بیسابقه است. این تحریمها به مرور جیب دولت را تحت فشار قرار داد و از فربگی آن کاست و مشقتهایی را بوجود آورد. بسیاری از کارشناسان اقتصادی -اعم از داخلی و خارجی- پیوند زدن کامل مشکلات اقتصادی ایران و تحریمها را غیرواقعی میدانند. به اعتقاد این عده که استدلالهای منطقی و محکمی نیز برای دیدگاه و نظر خود دارند، عواید نفتی به مثابه مسکّن بلکه مخدری قوی برای اقتصاد ایران است که درد مزمن و کشنده بیماری اصلی را کاهش داده و باعث فراموشی آن میشود بیآن که درمانی در پی داشته باشد. تحریمهای چهار سال گذشته، عملاً راه تزریق این مسکن را دچار مشکل کرده است. البته نگاه دیگری هم وجود دارد. نگاهی که وزن اصلی را در مشکلات اقتصادی به تحریمها داده و چاره کار را هم در رفع آنها میداند.
اما برنامه دولت برای مقابله و تغییر این وضعیت چیست؟ بگذارید کمی صریحتر باشیم! برنامه دولت مذاکره و مصالحه و ایجاد گشایش اقتصادی از طریق توافق با همان کسانی است که پایشان را روی لوله مسکّن نفتی گذاشتهاند بلکه با گرفتن هزار و یک امتیاز، لطف کرده و کمی پایشان را بردارند! انتظار ایجاد رونق و رفاه اقتصادی از طریق همان کسانی که خود مسبب این وضعیت هستند، چه میزان منطقی و عملی است؟
دلایل متقن و غیرقابل انکاری وجود دارد که غربیها حربه تحریم را رها نمیکنند. چرا که در برابر جمهوری اسلامی، جز این حربه دیگری ندارند. اما از آنجا که فرض محال، محال نیست، فرض را بر این میگذاریم که معجزهای صورت میگیرد و ناگهان تمام تحریمها اعم از هستهای و غیرهستهای ناگهان دود شده و به هوا میروند و بیش از 100 میلیارد دلار پول نفتی کشورمان که مسدود شده، به اقتصاد تزریق میشود. چه اتفاقی رخ میدهد؟ آیا این پول اقتصاد کشور را بازسازی کرده و ناگهان به اقتصادی پویا و شکوفا تبدیل میکند؟
بدون شک در کوتاه مدت رونقی ظاهری پدیدار خواهد شد. در اقتصاد ایران که دولت نقش پدر را بازی کرده و دیگران نگاهشان به دست اوست، وقتی جیب پدر پر باشد -مخصوصاً اگر زحمت خاصی برای کسب این درآمد کشیده نشده باشد- همه به نوعی منتفع خواهند شد. مردم از دست و دل بازی دولت خوشحال میشوند و دولت میوه این خوشحالی را پای صندوق رای خواهد چید؛ چرخه باطل و بیپایان اقتصاد، سیاست و زندگی نفتی.
کشور رسماً درگیر کارزاری اقتصادی است و در میانه این کارزار نفسگیر، سیل بیامان واردات کالاها- چه از مبادی رسمی و چه قاچاق- ادامه دارد. بررسیها نشان میدهد چیزی حدود 70 درصد از محصولات وارداتی در داخل کشور هم تولید میشوند. اگر در نبرد نظامی، هر موشک جان چند جوان کشور را میگرفت، امروز هر کانتینر واردات، چند فرصت شغلی را از جوانان کشورمان سلب میکند. بدون شک واردات هدفمند و با برنامه، میتواند عاملی مثبت در اقتصاد باشد و کسی با آن مخالفتی ندارد اما واردات انبوه و عجیب و غریب خلال دندان و بادکنک و لوازم آرایشی و... چه؟ آیا برای ما ایرانیها که نسبت به مسائل ملی تعصب داشته و برای کوچکترین موضوعی کمپین تشکیل داده و واکنش نشان میدهیم، واردات سالانه 1500 میلیارد تومان آدامس مایه تامل و سرافکندگی نیست؟!
هر کشوری به «استقلال اقتصادی» نیازمند است اما برای کشوری مانند ایران که سیاستی ایدئولوژیک داشته و حاضر به پذیرش نظم موجود بینالملل نیست، این استقلال اهمیتی دوچندان داشته و ضرورتی غیرقابل انکار است. میتوان تعاریف مختلفی از استقلال اقتصادی داشت اما بدون شک مزخرف دانستن خودکفایی در تولیدات کشاورزی را - از سوی یکی از مشاورین دولت یازدهم- و یا تحقیر توان تولیدی کشور در حد آبگوشت بزباش- از سوی یکی دیگر از همین مشاوران- و... در هیچ کدام از این تعاریف نمیتوان گنجاند. کشوری هفتاد و چند میلیونی اگر نتواند شکم خود را سیر کند، چگونه میتواند دم از استقلال اقتصادی بزند؟
آنچه روز گذشته رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از کارگران کشور فرمودند- تاکید چندباره بر لزوم توجه به تولید داخلی و اینکه کلید حل مشکلات اقتصادی در لوزان و ژنو و نیویورک نیست- ادامه نقشه راه و خطی است که ایشان به تناوب و بارها در عرصه عمومی بیان کرده و بر آن پای فشردهاند. ایشان در بیانات ابتدای سال جاری در حرم مطهر رضوی(ع) که معمولاً به محورهای اصلی و کلیدی سال جدید اشاره دارد، سخنان مبسوطی را در مقوله اقتصاد ایراد کردند که چکیده آن را در 4 محور ذیل میتوان خلاصه کرد؛
1- اقتصاد امروز یک میدان کارزار است و تحریم تنها ابزار دشمن برای رسیدن به اهداف سیاسی در مقابل جمهوری اسلامی است.
2- نگاه به بیرون و تغییر سیاست خارجی با هدف شکوفایی اقتصادی، نگاهی عقیم و بیفایده است و در مقابل باید به ظرفیتهای بالای درونی چشم داشت.
3- حل مشکلات اقتصادی نیازمند حرکت جهادی از سوی همه است.
4- برای حل مشکلات اقتصادی باید برنامهریزی و هدفگذاری کرد و سرمایهگذاری روی تولید داخلی باید در راس اهداف اقتصادی قرار گیرد.
«دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی» به عنوان شعار سال 94 بستر تحقق این اهداف اقتصادی است. اگرچه به دلایل مختلف، نقش دولت در اقتصاد و حل مشکلات آن پررنگتر از مردم است و ابتدا باید از خود شروع کند. دولت در سال گذشته حدود 60 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی و 40 هزار میلیارد تومان درآمد ارزی داشته است و از این میزان 80 هزار میلیارد تومان حقوق به کارمندان خود پرداخت کرده است. کارمندانی که به استناد آمارها متوسط کار مفید آنان 45 دقیقه در روز است! این یعنی از هر 8 کارمند، 7 نفر بیجهت حقوق میگیرند و دولت سالانه 70 هزار میلیارد تومان بابت کار نکرده حقوق میدهد! این یک نمونه از صدها بلکه هزاران موردی است که منابع را هدر میدهد.
یکی از مواردی که زیاد روی آن مانور داده شده و بسیاری از کار و پروژهها بابت آن متوقف شده است، ادعای نبود سرمایه است. آیا به راستی چنین است؟ در رد این ادعا کافی است به دو مورد اشاره کنیم. جامعه سرشار از نقدینگیهای سرگردان و بیهدفی است که گاهی به سوی سکه و طلا، گاهی مسکن (برای خرید نه ساخت) و گاهی دلار سرازیر میشوند. هر سه حوزه فوق، در دسته دلالی جای میگیرند و هیچ کمکی به تولید و اشتغالزایی نمیکنند. چرا نباید برای این سرمایه کلان برنامه داشت و از آن برای شکوفایی اقتصاد استفاده کرد. البته در جامعهای که بانکهای آن به جای کمک به تولید، به بنگاهداری و دلالی مشغولند، نمیتوان از مردم کوچه و بازار انتظار داشت سرمایههای خرد خود را صرف جریان تولید کنند. از قضا مورد دوم نیز به بانکها برمیگردد. کمترین آمارها حکایت از معوقات 100 هزار میلیارد تومانی بانکها دارند و این میزان تا دو برابر هم ذکر شده است. بدون شک این پولهای بیزبان به بهانه کار اقتصادی پرداخت شده و حال نباید پرسید این مبلغ کهکشانی چند شغل ایجاد کرده و چه کمکی به تولید کشور کرده است؟
در اینکه همگان درباره مدت و حوزه مسئولیت خود باید در برابر قانون و مردم پاسخگو باشند شکی نیست، اما گفتن اینکه در گذشته 700 میلیارد تومان برای اشتغالزایی در چین هزینه شده، دردی از امروز کشور دوا نمیکند و با گذشت دو سال از عمر دولت یازدهم، این حرفها دیگر خریداری ندارد. حتی اگر از فردا تحریمها هم برداشته شود و قیمت نفت سه برابر هم شود، نتیجهای جز تشدید بیماری هلندی نخواهد داشت. خداحافظی با نفت برای دولت که به طور تاریخی چرخ اقتصاد و سیاست و فرهنگ و... را با بشکههای نفت چرخانده کار سادهای نیست اما با توجه به واقعیتهای روشن دنیای سیاست و اقتصاد، باید گفت؛ آقایان! ضیافت نفت به پایان رسیده است. نمیخواهید فکر خود را به کار اندازید؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
هفتصد سفر هزینه دست و جیغ و هورا برای آقای وزیر/ وضعیت حضور زنان مجلس در دنیای مجازی/ وقتی هاشمی رفسنجانی امام
هفتصد سفر هزینه دست و جیغ و هورا برای آقای وزیر وضعیت حضور زنان مجلس در دنیای مجازی وقتی هاشمی رفسنجانی امام جماعت سعودیها شد وقتی دختران در دانشگاه امام صادق بیحجاب بودند بدهکاری یک وزارتخانه به تمام عالم بشریت رشوهای که دادنش مشکلی ندارد رصدخانه تابناک خبرهایی برای40سالزمانبرایاتمامپروژههایناتماماحمدینژاد |اخبار ایران و جهان
40سالزمانبرایاتمامپروژههایناتماماحمدینژاد وزیر ورزش و جوانان گفت در دولتهای گذشته بدون در نظر گرفتن منابع و بودجه کلنگهای زیادی برای پروژههای عمرانی زده شد که به علت نبود اعتباراتکافی اغلب آنها نیمهکاره رها شده است کد خبر ۴۹۱۷۴۴ تاریخ انتشار ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ -روحانی: تمام قطعنامهها را لغو خواهیم کرد |اخبار ایران و جهان
روحانی تمام قطعنامهها را لغو خواهیم کرد رئیس جمهورتاکید کرد که با منطق و استدلال حقوقی تمام قطعنامههای نابحق شورای امنیت را لغو خواهیم کرد کد خبر ۴۹۵۹۶۵ تاریخ انتشار ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵ ۱۱ - 29 April 2015 رئیس جمهورتاکید کرد که با منطق و استدلال حقوقی تمام قطعنامههای نابتعجب صهیونیست ها از دفاع تمام قد کامرون |اخبار ایران و جهان
تعجب صهیونیست ها از دفاع تمام قد کامرون نخستوزیر انگلیس در جدیدترین حمایتهای خود از رژیم صهیونیستی ادعا کرد اسرائیل هنگامی که تابستان سال گذشته میلادی عملیات خود در غزه را آغاز کرد حق داشت از خود دفاع کند کد خبر ۴۹۵۸۷۸ تاریخ انتشار ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۶ - 29 April 2015تمام مشکلات اقتصادی بر گردن وزیر نیست |اخبار ایران و جهان
تمام مشکلات اقتصادی بر گردن وزیر نیست این گونه نیست که تمام مشکلات اقتصادی کشور بر گردن وزیر اقتصاد باشد اما در مجموع آقای طیب نیا باعملکرد خوب و علم بالایی که در مسایل اقتصادی دارد به نسبت مجموعه وزرای دولت تا به اینجای کار عملکرد قابل قبولی داشته است کد خبر ۴۹۳۲۶۰ تاریخ انآغاز تمام وقت نگارش متن توافق از چهارشنبه |اخبار ایران و جهان
آغاز تمام وقت نگارش متن توافق از چهارشنبه کد خبر ۴۹۵۵۱۶ تاریخ انتشار ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۴۶ - 28 April 2015 وزیر امور خارجه گفت از چهارشنبه نگارش متن توافق هستهای به صورت تمام وقت آغاز میشود به گزارش ایسنا محمد جواد ظریف گفت با توجه به حضور وزیران و مدیران سیاسی در روزهاحزب الله لبنان: وقت شوخی تمام شد! |اخبار ایران و جهان
حزب الله لبنان وقت شوخی تمام شد روزنامه لبنانی الاخباربا بیان اینکه حزب الله لبنان رودربایستی را کنار گذاشته و تاکید کرده است که وقت شوخی و مزاح تمام شد نوشت که شرایط و اوضاع بعداز تجاوز آل سعود علیه یمن با قبل از آن متفاوت است و تابوهایی که مورد احترام بودند شکسته شد کدحزبالله لبنان: وقت شوخی تمام شد!/ استعفای نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن/ آغاز عملیات آزادسازی موصل، پس
حزبالله لبنان وقت شوخی تمام شد استعفای نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن آغاز عملیات آزادسازی موصل پس از ماه رمضان تابناک به منظور پوشش جامع و کامل آخرین تحولات منطقه اقدام به راهاندازی صفحهای ویژه با همین نام کرده که به آخرین اخبار و تحلیلها درباره این موضوع اختصاصفرآیند بیقانونی برای رسیدن به قانونگذاری |اخبار ایران و جهان
فرآیند بیقانونی برای رسیدن به قانونگذاری زمزمه های نامزدهای انتخاباتی از هم اکنون تبدیل به تبلیغات علنی شده و برخی در قالب احزاب و گروه ها و تعدادی نیز به پشتوانه حضور قومی و محلی عزم خود را برای حضور در مجلس آینده جزم کرده اند کد خبر ۴۹۲۹۹۴ تاریخ انتشار ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۰حضور فرمانده کتائب سیدالشهدای عراق در تهران |اخبار ایران و جهان
حضور فرمانده کتائب سیدالشهدای عراق در تهران کد خبر ۴۹۵۵۹۵ تاریخ انتشار ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۵۹ - 28 April 2015 کاربران شبکههای اجتماعی با انتشار تصویری مدعی شدند که حاج ابو آلاء در سفری به ایران با حضور در بهشت زهرا س با شهدای انقلاب اسلامی تجدید میثاق کرده است به گزارش خبرگانصارالله قطعنامه شورای امنيت را محکوم کرد |اخبار ایران و جهان
انصارالله قطعنامه شورای امنيت را محکوم کرد شورای سیاسی انصار الله در این بیانیه از مواضع کشورهای دوست که با تجاوزگری علیه یمن و مشارکت در آن مخالفت کردند قدردانی کرد و به برخی از کشورها در خصوص وارد شدن در این تجاوزگری نیز هشدار این شورا از برخی کشورهای دوست نیز خواست به مسئولیتمجوز ويژه به يک وزير براي خريد دو ويتارا |اخبار ایران و جهان
مجوز ويژه به يک وزير براي خريد دو ويتارا کد خبر ۴۹۲۹۹۱ تاریخ انتشار ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۸ ۱۱ - 20 April 2015 خراسان نوشت بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير يک مسئول ارشد اجرايي به يکي از اعضاي کابينه اعلام شده است که حسب تاييد هيئت دولت اين وزير مجوز خريد دو دستگاه خودروي سواري از نوداستان دنبالهدار انتخابات و پولهای کثیف |اخبار ایران و جهان
داستان دنبالهدار انتخابات و پولهای کثیف اگر مسئولان ارشد کشور در قوای سه گانه اراده کنند میتوانند قانون شفافیت منابع تبلیغات انتخاباتی را به سرعت اجرایی کنند و به کمک آن انتخاباتی را که قرار است در اسفند ماه سال جاری برگزار شود از مفاسد پولهای کثیف مصون نگهدارند کد خبر ۴۹۱موضع ارشاد درباره اکران «خانه دختر» |اخبار ایران و جهان
موضع ارشاد درباره اکران خانه دختر سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از بررسی و بازبینی دو فیلم خانه دختر و نهنگ عنبر خبر داد و گفت فعلا برنامهای برای اکران این فیلمها در آینده نزدیک نداریم کد خبر ۴۹۵۶۲۲ تاریخ انتشار ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴ ۲۹ - 28 April 2015 سخنگوی وزارروحانی: ارتش ایران صلحخواه منطقه است |اخبار ایران و جهان
روحانی ارتش ایران صلحخواه منطقه است رئیس جمهور گفت نیروهای مسلح ایران در سایه خودباروی خوداتکایی و نوآوری امروز بزرگترین مقتدر مسلح در منطقه هستند اما هدف این نیرو صلح و امنیت است نه تجاوز و حمله به مظلومان و کودکان کد خبر ۴۹۲۲۲۸ تاریخ انتشار ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹ ۴۰ - 18 Aتکذیبیه وکیل مهدی هاشمی/ خالی شدن باد سعودی/ چه کسی دست روحانی را فشرد؟!/ بررسی چرایی رضایت عدهای از مرگ دختر
تکذیبیه وکیل مهدی هاشمی خالی شدن باد سعودی چه کسی دست روحانی را فشرد بررسی چرایی رضایت عدهای از مرگ دختری پولدار سفر رئیسجمهور به اندونزی با استقبال گرم روزنامههای هوادار دولت مواجه شده است وکلای مهدی هاشمی باز هم به روزنامه شرق آمدهاند و این بار به واکنش به فیلمی پرداختوصیههای کیهان در پای آزمون همدلی |اخبار ایران و جهان
توصیههای کیهان در پای آزمون همدلی رهبرمعظم انقلاب در دیدار تاریخی 20 فروردین 94 آگاهیبخشی به مردم در مورد جزئیات مذاکرات را مصداق همدلی دانستند کد خبر ۴۹۱۴۲۵ تاریخ انتشار ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۶ ۵۷ - 15 April 2015 حسین شمسیان در یادداشت روز کیهان نوشت انتخاب عنوان همدلی و هم-
سیاسی
پربازدیدترینها