تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس براى اصلاح خود، خويشتن را به زحمت بيندازد، خوشبخت مى‏شود هر كس خود را در لذت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843442358




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ظریف: رهبری کاملا روشن ساخته‌اند که اگر قضیه هسته‌ای خوب پیش برود، می‌توان امکان مذاکره در زمینه‌های دیگر را فراهم کرد /شکست مذاکرات فاجعه نیست، از دست رفتن یک فرصت بسیار مهم است


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ظریف: رهبری کاملا روشن ساخته‌اند که اگر قضیه هسته‌ای خوب پیش برود، می‌توان امکان مذاکره در زمینه‌های دیگر را فراهم کرد /شکست مذاکرات فاجعه نیست، از دست رفتن یک فرصت بسیار مهم است
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با چارلی روز مجری شبکه پی بی اس نیوز گفت ما می خواهیم با غرب بر اساس احترام متقابل گفتگو و تعامل داشته باشیم. ما نمی خواهیم با غرب خصومت داشته باشیم.
به گزارش نامه نیوز محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با چارلی روز مجری شبکه پی بی اس نیوز گفت ما می خواهیم با غرب بر اساس احترام متقابل گفتگو و تعامل داشته باشیم. ما نمی خواهیم با غرب خصومت داشته باشیم.


به گزارش «انتخاب»، ظریف در گفتگو با چارلی رز اظهار داشت: ما می خواهیم با غرب بر اساس احترام متقابل گفتگو و تعامل داشته باشیم. ما نمی خواهیم با غرب خصومت داشته باشیم. ما می خواهیم از منافع تعامل بهره مند شویم اما در عین حال بر حفظ شرافت خود تاکید داریم. ما می خواهیم بر اساس احترام متقابل گفتگو و تعامل کنیم و این برای ما بی نهایت مهم است.


چارلی روز گفت اما با وجود حرفهایی که شما می زنید، همه می دانند که رهبر معظم ایران از قدیم دیدی منفی درباره آمریکا داشته است و معتقد است که آمریکا به واقع از حرفهای او بهره برده است. در همان حال رئیس جمهور آمریکا دست دوستی دراز کرده و به رهبر معظم ایران نامه فرستاده است و البته او نیز به آن پاسخ داده است.


ظریف گفت: مسئله این است که فقط رهبری معظم نیست که چنین دیدگاهی دارد بلکه عموم مردم ایران چنین نظری دارند. عموم مردم ایران درباره نیات آمریکا بسیار تردید دارند. این مسئله خوب نیست اما یک واقعیت است. مسئله این است که مردم ایران حافظه تاریخی خیلی قوی دارند. آنها به یاد دارند که آمریکا دولت ایران را سرنگون کرد و از رژیمی سرکوبگر حمایت کرد.


چارلی رز گفت همانطور که می دانید آمریکاییها نیز به یاد دارند دیپلماتهایشان در سفارت آمریکا در تهران گروگان گرفته شدند. هر دوی اینها به حافظه تاریخی بر می گردد.


ظریف گفت سابقه تاریخ بدی برای هر دو کشور وجود دارد. ذهنیت مردم در هر دو کشور طوری است که باعث ایجاد جو بی اعتمادی شده است. اول از همه اینکه ما نمی خواهیم درباره آنچه که در تاریخ اتفاق افتاده است بحث کنیم و دنبال مقصر بگردیم. اما باید بدانیم و قبول کنیم که این زمینه های تاریخی وجود دارد و باید ببینیم از طریق همکاری برای حل این مسئله می توانیم دیوار بی اعتمادی را که میان ایران و آمریکا وجود دارد به تدریج از میان برداریم و ببینیم آیا این مسئله می تواند فرصتی را برای ما ایجاد کند که در این خصوص به سمت جلو حرکت کنیم. بنابراین رهبر معظم ایران بسیار روشن و صریح گفته است همانند بیشتر مردم ایران به آمریکا اعتماد ندارد.


ظریف گفت ایشان در آخرین اظهاراتش کاملا روشن کرده است که اگر این قضیه خوب پیش برود ، می تواند امکان گفتگوها در زمینه های دیگر را فراهم کند. این بدان معناست که ما باید تصمیم بگیریم، لازم است ببینیم این قضیه به چه نتیجه ای می رسد. لازم است ببینیم آیا آمریکا حاضر است با مردم ایران بر اساس احترام متقابل ، برخورد کند. 


وزیر خارجه ایران تاکید کرد وقتی آمریکا دیدگاه خود را درباره حق هسته ای ایران تغییر داد ایران به مذاکرات بازگشت.


چارلی روز گفت شما نمی توانید نفت خود را بفروشید. شما نمی توانید بسیاری از فعالیتهای اقتصادی را انجام دهید؟


ظریف گفت باید به خاطر داشته باشید که اگر تحریمها برای آسیب زدن به مردم ایران طراحی شده باشد، اگر تحریمها برای این طراحی شده است که...


چارلی روز گفت تحریمها برای این است که دید دولت ایران را تغییر دهد و هدف از آن آسیب زدن به مردم ایران نیست.


ظریف گفت اما این اتفاق نیفتاد. تحریمها دید و ذهنیت دولت ایران را تغییر نداد. دولت ایران به کار خود ادامه داد و سانتریفوژهای بیشتری ساخت. کاری که تحریمها انجام داد این بود که جو و ذهنیتی را در میان مردم ایران ایجاد کرد که آمریکا نمی خواهد با آنها رفتار خوبی داشته باشد و اینکه آمریکا می خواهد به آنها فشار بیاورد و اینکه آمریکا تلاش می کند مانع شود آنها حتی با پول خود از خارج دارو خریداری کنند. شما می دانید که آمریکا می گوید ایران می تواند دارو خریداری کند اما وقتی شما به بانک می روید و به آنها می گویید که می خواهید به ایران دارو بفرستید، آنها به شما می گویند نمی توانید حساب اسنادی باز کنید.


چارلی روز گفت هیچ کسی شک ندارد که این تحریمها بسیار موفق بوده اند. ظریف گفت من این را موفقیت نمی دانم.


چارلی رز گفت این تحریمها برای این است که شما فشار مجموعه ای از کشورها را از سراسر جهان احساس کنید که می خواهند نظر دولتی را تغییر دهند تا به میز مذاکرات بیاید و درباره مسئله هسته ای گفتگو کنند، زیرا آنها نمی خواهند شما توانمندی هسته ای ( تسلیحاتی) داشته باشید، با وجود اینکه شما می گویید اصلا دنبال آن نیستید؟


ظریف گفت نکته این است اگر دولت آمریکا بخواهد به مردم ایران زور بگوید ، اگر دولت آمریکا بخواهد احساس بدبینی و خصومت را در میان عموم مردم ایران نسبت به خود ایجاد کند، اگر هدف تحریمها این باشد، می توان گفت تحریمها موفق بوده و به هدف خود رسیده است. اما اگر هدف از این تحریمها این بوده است که ایران را به پای میز مذاکرات بکشاند، به این هدف نرسیده است.


چارلی رز گفت اما شما اکنون پای میز مذاکره هستید.


ظریف گفت ما پشت میز مذاکره حضور داریم زیرا افرادی مثل ما حتی پیش از این انتخابات نیز پشت میز مذاکرات حاضر شده بودند. مقامات قبل از ما نیز مذاکره می کردند. ما همیشه در مذاکرات حاضر بوده ایم. ما در زمان ریاست جمهوری رئیس دولت اصلاحات نیز در مذاکرات حاضر بودیم. رئیس جمهور روحانی و خود من در آن زمان مذاکره می کردیم. بعد از آن کسانی که به جای ما آمدند نیز مذاکرات را ادامه دادند. اکنون این آمریکاست که تفکر برچیده شدن کامل غنی سازی و غنی سازی صفر را کنار گذاشته است. اگر آمریکا ده سال پیش قبول کرده بود که ایران حق غنی سازی دارد، ما این همه مسائل بیهوده و بی معنا را در این ده سال نداشتیم. 


ظریف در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: «ما پیشرفت چشم‌گیری داشته‌ایم. قطعا دو سال قبل کسی تصور نمی‌کرد که بتوانیم تا این حد پیش برویم. این (نتیجه) زمانی است که شما به جای فشار و تهدید به سراغ گفت‌وگو می‌روید. آن‌ها کارآمد نبودند، با آنکه برای زمانی نسبتا طولانی به کار گرفته شدند. مثلا به عقیده من تحریم‌ها، همه انواع تحریم‌هایی که علیه ایران اعمال شدند، به اهداف خود نرسیدند.»


وی افزود: «به همین خاطر هم است که آن‌ها به مذاکره و بحث جدی رو آوردند. ما پیشرفت چشم‌گیری داشته‌ایم. آنچه که ما در نوامبر 2013 تحت عنوان توافق موقت به آن رسیدیم، چیزی بود که افراد منفی‌باف آن را غیرممکن می‌دانستند و زمانی هم که به آن رسیدیم، افراد بسیاری بودند که می‌گفتند ایران آن را اجرا نمی‌کند، اما آن را اجرا کردیم و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و حتی رئیس‌جمهور (باراک) اوباما و همه گفتند که ایران در یک سال و نیم گذشته به طور کامل به آنچه با آن موافقت کرده بود، پایبند بوده است.»


آقای ظریف ادامه داد: «بنابراین، حالا ما تقریبا آماده رسیدن به یک توافق بلندمدت هستیم، که اطمینان می‌دهد برنامه هسته‌ای ایران برای همیشه صلح‌آمیز باقی می‌ماند، که این از دید ما، این مسئله خاصی نیست، چراکه ما هرگز نیتی غیر از این نداشته‌ایم.»


وی افزود: «این امر در عین حال برای ایران امکان تعامل با غرب به نحوی عادی‌تر را فراهم می‌کند. من نمی‌گویم جامعه بین‌الملل، چراکه دیروز من به نمایندگی از بخش قابل توجهی (از جامعه بین‌الملل) در نشست معاهده منع گسترش صحبت کردم. من اولین سخنران و نماینده 120 عضو این جامعه بین‌المللی بودم.»


وزیر امور خارجه ادامه داد: «ایران امضا‌کننده (این پیمان) و رئیس جنبش عدم تعهد است که 120 کشور در آن عضو هستند، که همه آن‌ها دیدگاه‌های مختلفی دارند که بسیار شبیه به (دیدگاه) ایران است. ما معتقدیم که جهان باید از شر تسلیحات اتمی خلاص شود. معتقدیم که هیچ‌کس نباید سلاح اتمی داشته باشد. قطعا پیمان منع گسترش گامی مهم برای رسیدن به آن هدف است. قطعا ما نمی‌خواهیم شاهد این باشیم که طرف‌های بیشتری این تسلیحات به شدت خطرناک را در اختیار داشته باشند.»


آقای ظریف در پاسخ به این سوال که اگر مذاکرات شکست بخورد چه اتفاقی می‌افتد، گفت: «خوب، این فاجعه نخواهد بود، اما از دست دادن یک فرصت بسیار مهم خواهد بود. چراکه این یک فرصت منحصر به فرد است. مردم ایران یک سال و نیم قبل پای صندوق‌ها رفتند و رئیس‌جمهوری را انتخاب کردند که خواستار تعامل بر اساس احترام متقابل بود. حالا این فرصت به دست آمده است. فرصتی که از سوی مردم ایران به دولت ایران و جامعه بین‌المللی برای تعامل داده شده است.»


وی افزود: «اگر مردم ما ببیند که تعامل برای آن‌ها احترام متقابلی را که انتظار داشتند، فراهم نکرده است، آن وقت این به نظر من از دست دادن یک فرصت مهم خواهد بود، که نه فقط امکان حل این مسئله را از ما می‌گیرد، مسئله‌ای که از دید ما یک مشکل نیست، چراکه همانطور که گفتم ما هرگز به دنبال تولید تسلیحات هسته‌ای نبوده‌ایم، چراکه تسلیحات هسته‌ای هم نامعقول و هم غیراخلاقی هستند...»


او در پاسخ به این سوال که چرا آمریکا و 1+5 باید مواضع ایران را باور کنند، گفت: «خوب این مسئله عدم اعتماد متقابل و محموعه‌ای عدم اعتماد است. انتظار نداریم که هیچ‌یک از طرفین دیگری را باور کند، همانطور که ما هم در این مرحله به اظهارات ایالات متحده یا هریک از اعضای 1+5، به خصوص اعضای غربی آن، اعتماد و اطمینان نمی‌کنیم. سوابق تاریخی در این مورد در خصوص مردم ایران هست که سابقه آن به مدت‌ها قبل، به زمانی که دولت دموکراتیک ایران سرنگون شد بازمی‌گردد و تا دوران اخیر نیز ادامه پیدا کرده است.»




منبع: انتخاب


۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن