واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۶:۵۶ب.ظ)
نقش دستگاههاي نظارتي در اجراي طرحهاي توسعه شهري بررسي شد موج - اولين نشست علمي تخصصي مرکز مطالعات و برنامهريزي شهر تهران در سال جاري با عنوان "نقش دستگاههاي نظارتي در اجراي طرحهاي توسعه شهري" با همکاري گروه شهرسازي دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، مدير دبيرخانه شوراي عالي نظارت بر توسعه شهري تهران در ابتداي اين نشست، گفت: برگزاري اين نشست در راستاي رسالت شوراي عالي نظارت بر توسعه شهري تهران و نظارت بر طرح جامع پايتخت انجام شد.
مستوفي با اشاره به آسيبشناسي نظام توسعه شهر تهران، افزود: روشهاي ناکارآمد اجراي طرحها و برنامههاي شهري، کمبود منابع مالي، تکنولوژي و نيروي انساني از مشکلات نظام توسعهاي شهر هستند که بسيار حائز اهميتاند.
وي تصريح کرد: نظارت بر طرح بايد از زمان تهيه شرح خدمات آغاز شود و وقتي مسأله را درست بشناسيم و راهحلهاي صحيح تدوين کنيم نهايتاً به اجراي کارآمد ميانجامد.
مدير دبيرخانه شوراي عالي نظارت بر توسعه شهري تهران در پايان بر فقدان نظارت مستمر و کارا بر برنامهها و نظام اجرايي و فقدان عنصر مشورتي سياستگذاري در امور توسعه شهري تأکيد کرد.
در ادامه اين نشست علمي-تخصصي، بهرام يعقوبي، نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي و عضو شوراي عالي نظارت بر توسعه شهري، امر نظارت را يکي از مؤلفههاي اساسي در حوزه مديريت عنوان کرد و گفت: معتقدم تمامي فعاليتها بايد تحت نظر باشد تا مطابقت فعاليتها با برنامهها و طرحها تضمين شود.
وي تأکيد کرد: همچنين تنها راه اصلاح انحرافات و رفع موانع کاربست؛ تهيه سيستمهاي نظارتي مؤثر است.
يعقوبي گفت: نظام نظارت بايد جامع بوده و شامل بر همه فعاليتهاي لازم براي عملياتي شدن باشد. ضمن اينکه، رويکرد اين نظام نظارت، تعادل بخشي است.
وي طرح جامع شهر تهران را مستند، مستدل، متقن و بهرهمند از ظرفيتهاي قانوني، فني و بهمنزله مجوز ورود در امور شهرها دانست و عنوان کرد: وجود نارسايي در بخش نظارت، مداخله در امور شهر را مختل و موردترديد قرار خواهد داد.
در بخش بعدي اين نشست، احمديان استاد دانشگاه تهران به بحث درباره نظارت پايين به بالا و پايش و مانيتورينگ توسط مردم و سازمانهاي مردمنهاد پرداخت و گفت: در حال حاضر با روشهاي سنتي نميتوان پايش انجام داد، اما؛ ميتوان از بدنه اجتماعي براي نظارت مانيتورينگ به معناي ارزيابي دايم پديدهها و طرحهاي شهري بهره برد.
وي افزود: بر اين اساس لازم است شرايطي ايجاد شود تا افرادي که منتفع يا متضرر هستند درباره پديدههاي شهري نظر دهند.
احمديان با بيان اينکه بهجاي آنکه مرتباً به سمت تجميع و تدوين قوانين جديد در نهادهاي بالادستي برويم بهتر است به پاييندست بنگريم، گفت: با تکنولوژيهاي نوين، مشارکت نهادهاي پاييندستي را در نظارت جلب کنيم تا مشکلات و معضلات شهري حل شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]