تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تا زمانى كه مردم، امر به معروف و نهى از منكر نمايند و در كارهاى نيك و تقوا به ي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804083848




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر؛ تجربه یی نو


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر؛ تجربه یی نو تهران- ایرنا- جشنواره ی بین المللی فیلم فجر که امسال برای نخستین بار برگزاری مستقل از جشنواره ی ملی را تجربه می کند، زمانی می تواند مفید و اثربخش باشد که با استفاده از فرصت های بین المللی، به ارتقای جایگاه سینمای ایران در جهان یاری رساند.


بخش بین الملل سی و سومین دوره ی جشنواره ی فیلم فجر، عصر روز شنبه پنجم اردیبهشت ماه با حضور میهمانان داخلی و خارجی در فضای باز «پردیس ملت» آغاز به کار کرد و تا دوازدهم همین ماه ادامه دارد.
در این جشنواره آثاری از 54 کشور برای نمایش انتخاب شده است. بیش از 100 فیلم در بخش های مختلف شامل سه بخش رقابتیِِ «سینمای سعادت»، «جلوه گاه شرق» و «هنر و تجربه» و بخش های غیررقابتیِ «نمایش های ویژه»، «سینمای ترکیه»، «سینمای چین» و «مستند» نمایش داده می شود. یک بخش نیز به مرور آثار «فرانچسکو رزی» سینماگر برجسته ی ایتالیایی اختصاص دارد. سینمای ایران نیز در بخش های رقابتی جشنواره نمایندگانی دارد. این فیلم ها در سینما «آزادی»، پردیس «ملت»، «خانه ی هنرمندان» و «موزه ی سینما» نمایش داده می شود.

*** جشنواره ی بین المللی فیلم فجر و نخستین برگزاری مستقل
بخش بین الملل سی و سومین جشنواره ی فیلم فجر، امسال برای نخستین بار به صورت مجزا برگزار می شود. این نکته مهترین وجه تمایز برگزاری این جشنواره نسبت به سال های گذشته است؛ موضوعی که به اعتقاد بسیاری از اهالی سینما می تواند با افزایش تمرکز بر بخش بین المللِ جشنواره، بر رونق، بازدهی و برگزاری شایسته تر آن تاثیری مثبت بر جای گذارد.
«حجت الله ایوبی» رییس سازمان سینمایی در مراسم افتتاحیه ی این جشنواره در حضور سینماگران داخلی و خارجی گفت: اطمینان دارم جشنواره موفق خواهد شد؛ امیدوارم این جشنواره بهار سینمای کشورهای شرقی، اسلامی و منطقه باشد و نتیجه ی آن، همکاری سازنده بین همه ی ما و شما باشد.
«علیرضا رضاداد» دبیر جشنواره نیز در سخنانی در خصوصِ برگزاری مستقل بخش بین الملل جشنواره ی فجر امسال گفت: امیدوارم که تجربه ی برگزاری مستقل بخش بین الملل با توفیقات و دستاوردهای ارزشمندی همراه باشد. در سی و سومین دوره ی جشنواره ی فیلم فجر، اولین برگزاری مستقل این بخش را تجربه می کنیم. 33 سال از تجربه ی همنشینی با سینماگران در جشنواره ی فجر می گذرد. نیمی از آن یعنی تا دوره ی شانزدهم به صورت غیررقابتی و نیمی دیگر به صورت رقابتی سپری شده است و اینک به برگزاری مستقل این بخش رسیده ایم چرا که بر این باوریم که فرهنگ در هر جامعه یی مصادیقی اختصاصی دارد اما مفهوم جهانی و رشد و تعالی فرهنگ جز با تعامل امکان پذیر نیست و سینما در این میان نقش مهمی دارد. قصد ما از این برگزاری مستقل امکان مشارکت هر چه بیشتر خود و دیگران در همین مسیر است.
افزون بر این اظهارنظرها، «مرتضی رزاق کریمی» تهیه کننده ی سینما و عضو هیات انتخاب بخش بین الملل جشنواره در گفت وگو با رسانه های داخلی در پاسخ به پرسشی درباره ی دیدگاهش در مورد استقلال بخش بین الملل جشنواره از بخش ملی گفت: هنوز این دوره از جشنواره برگزار نشده و به همین دلیل نمی توانیم قضاوت قطعی درباره ی آن انجام دهیم. شاید مزایایی داشته باشد و شاید معایبی به وجود آید.
با توجه به تجربه ی تازه، شماری از کارشناسان می گویند نمی توان در این نخستین دور، انتظار خروجی چشمگیر و تغییرهای شگرف داشت. با وجود این، بیشتر اهالی سینما بر این باورند برگزاری این جشنواره به شیوه ی نو می تواند به ایجاد تمرکز بیشتر بر بخش بین الملل منجر شود. از این منظر، برگزاری همزمان بخش ملی و بین المللی جشنواره ی فیلم فجر در دوره های قبل همواره موجب کمرنگ شدن و به حاشیه رفتن بخش بین الملل می شد اما استقلال این بخش با برنامه ریزی بلند مدت می تواند به تثبیت جایگاه و بهبود کیفی آن منجر شود.

*** نگاه سینماگران به سازوکار برگزاری جشنواره
با وجود اینکه برگزاری مستقل جشنواره ی بین المللی فیلم فجر می تواند گامی مثبت در مسیر بهبود سطح کیفی این جشنواره به شمار آید و به مرور جایگاه آن را به عنوان یک اتفاق سینمایی مهم در کشور به تثبیت برساند، برخی سینماگران انتقادهایی نسبت به سازوکار برگزاری آن دارند.
مهم ترینِ این انتقادها استفاده از «سینماهای بدنه» (سینماهای پرمخاطب اکران کننده ی فیلم های روز) برای برگزاری این جشنواره است؛ موضوعی که به اعتقاد سینماگران به دلیل به تعطیلی کشاندن اکران فیلم های روز به اقتصاد سینما آسیب می رساند.
در همین ارتباط، «علی سرتیپی» تهیه کننده ی سینما در گفت وگو با گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا با اشاره به برگزاری بخش بین الملل جشنواره ی سینمایی فجر به مدت یک هفته در پر مخاطب ترین سینماهای تهران گفت: این اتفاق می تواند با تعلیق فروش فیلم ها به اقتصاد سینمای کشور لطمه بزند.
«حبیب اسماعیلی» بازیگر و تهیه کننده ی دیگر سینمای ایران نیز تصریح کرد: برگزاری مستقل جشنواره ی بین المللی فیلم فجر اگر هدایت شده و با برنامه ریزی درست باشد اتفاق بسیار خوبی است. یکی از انتقادهایی که شاید بتوان به نحوه ی برگزاری اینگونه جشنواره ها داشت، برگزاری آن در محل سینماهای بدنه است. این اتفاق در سینماهایی که فیلم روز نشان می دهند می تواند صاحب فیلم را برای مدتی از فروش فیلم محروم می کند. این در حالی است که این مراسم می تواند به بهترین شکل در سینماها و سالن هایی برگزار شود که فیلم روز نشان نمی دهند.

*** ظرفیت های جشنواره برای ارتقای جایگاه سینمای ایران در جهان
برگزاری جشنواره ی بین المللی فیلم فجر در شرایطی نتیجه بخش خواهد بود که بتوان از ظرفیت های آن برای بهبود و ارتقای جایگاه سینمای ایران در جهان به خوبی بهره برد. بدون برنامه ریزی برای دستیابی به این هدف، برگزاری این جشنواره و جشنواره های مشابه آن به هدر رفتن هزینه، انرژی و زمان منجر خواهد شد. به وجود آمدن زمینه های همکاری مشترک میان سینماگران ایرانی و خارجی و ایجاد بازار خارجی برای سینمای ایران باید در صدر اهداف برگزارکنندگان جشنواره ی بین المللی سینما در ایران باشد تا این جشنواره بتواند برای سینمای ایران مفید واقع شود.
در این باره، اسماعیلی در ادامه ی گفت و گو با ایرنا گفت: وقتی ما در هر زمینه جشنواره یی برگزار می کنیم، این جشنواره باید خروجی خوبی داشته باشد در غیر این صورت تمام وقت و هزینه یی که صرف می کنیم به باد خواهد رفت. جشنواره یی که فقط نام جشنواره را یدک بکشد و از آن هیچ سودی عاید کسی نشود، بدون شک بی ثمر است.
اسماعیلی در ادامه با تاکید بر لزوم بازده داشتن جشنواره هایی که در حوزه ی سینما برگزار می شوند گفت: اگر یک جشنواره ی سینمایی بازدهی لازم را نداشته باشد و نتوانیم برای بهبود سطح آن کاری از پیش ببریم بهتر است هزینه های آن را صرف ارتقای زیرساخت های سینمای کشور مثلا ساخت سالن های سینمایی کنیم.
به باور این تهیه کننده ی سینما، از جشنواره ی بین المللی فیلم فجر نیز باید به بهترین شکل ممکن برای ارتقای سینمای ایران بهره برداری کرد.
اسماعیلی در این ارتباط گفت: شاید یکی از راه های بهره برداری از این موقعیت، دعوت از قوی ترین پخش کنندگان سینمایی برای حضور در این جشنواره باشد تا از این طریق بازار فیلم ایران در جهان را قوی کنیم. اگر این اتفاق بیافتد و فیلم های ما بتوانند در خارج از مرزهای ایران بازارمناسبی پیدا کنند، برگزاری جشنواره اثرگذار خواهد بود حتی اگر تعداد استقبال کنندگان آن هم کم باشد.
به گفته ی وی بازاریابی برای فیلم های ایرانی در اینگونه جشنواره ها می تواند منافع مالی برای سینمای ایران در برداشته باشد. در این صورت است که می توان ادعا کرد جشنواره ی بین المللی فیلم فجر یک پشتوانه برای سینمای داخلی است.
جشنواره ی بین المللی فیلم فجر محلی برای برخورد و آشنایی فرهنگ های مختلف با یکدیگر است. بدون شک برگزاری هدفمند آن می تواند با ایجاد هم افزایی میان سینمای ایران و جهان به ارتقای سطح کیفی سینمای کشورمان منجر شود و زمینه هایی خوبی برای معرفی سینمای ایران در دنیا به وجود آورد. به یقین در این مسیر، انتخاب رویکردهای مثبت فرهنگی- هنری می تواند راهگشا و نتیجه بخش باشد؛ رویکردی که هم سینماگران ایرانی را به شناخت سینمای جهان تشویق کند و هم رغبت سینماگران جهان را به تعامل هر چه بیشتر با سینماگران ایرانی برانگیزد.

***نگاهی به آثار حاضر در جشنواره ی بین المللی
برخی فیلم های انتخاب شده برای نمایش در بخش بین الملل جشنواره ی فجر امسال، آثار شاخصی به شمار می روند و پیش از این در جشنواره های سینمایی مهم دنیا مانند «کن»، «برلین» و «ونیز» نمایش داده شده اند.
در ادامه برای علاقه مندان سینمای جهان به معرفی 10 فیلم شاخص این دوره از جشنواره می پردازیم:
1- «خواب زمستانی» به کارگردانی «نوری بیلگه جیلان» کارگردان صاحب نام ترک، تولید مشترک ترکیه، آلمان و فرانسه، فیلمی 196 دقیقه یی است که از روی داستان کوتاه «همسر» نوشته ی «آنتوان چخوف» ساخته شده است. داستان فیلم که در آناتولی روی می دهد، نگاهی به شکاف عمیق بین ثروتمندان و فقیران و افراد قدرتمند و ضعیف در ترکیه دارد. این فیلم در سال 2014 میلادی جایزه ی نخل طلایی شصت و هفتمین دوره ی جشنواره ی فیلم کن را به خود اختصاص داد. خواب زمستانی به عنوان نماینده ی ترکیه در بخش فیلم خارجی زبان هشتاد و هفتمین دوره ی جوایز اسکار به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی شد، اما نتوانست نامزد شود.
2- «تالار جیمی»؛ به کارگردانی «کن لوچ» تولید مشترک بریتانیا، ایرلند و فرانسه، فیلمی 106 دقیقه یی است که برای اولین بار سال 2014 در بخش مسابقه ی اصلی جشنواره ی فیلم کن به نمایش درآمد. این فیلم پیامدهای جنگ داخلی ایرلند در فاصله ی سال های 1922 تا 1923 را مورد توجه قرار می دهد و داستان مردی را روایت می کند که بعد از یک دهه زندگی در آمریکا به کشورش ایرلند باز می گردد. او در این بازگشت تالار قدیمی خود را به عنوان جایی برای تفریح جوانان بازگشایی می کند و با این کار کلیسا و مالکان محلی را که دشمنان قدیمی وی محسوب می شوند دلگیر می کند. لوچ، کارگردان تالار جیمی، در چهار دهه ی اخیر 18 بار با فیلم های خود در جشنواره کن حضور داشته که 12 بار آن در بخش مسابقه ی اصلی بوده است و این را می توان یک رکورد برای او به شمار آورد.
3- «بازگشت به خانه» به کارگردانی «ژانگ ییمو» تولید کشور چین، فیلمی 111 دقیقه یی و ساخته شده از روی رمان «لو یانشی جنایتکار» نوشته ی «گلینگ یان» است. داستان در خلال انقلاب فرهنگی چین روی می دهد. لو یانشی یک استاد دانشگاه است که در جریان انقلاب فرهنگی به اردوگاه کار اجباری فرستاده می شود و...
ییمو، کارگردان «بازگشت به خانه» تاکنون برای «داستان کیو جو» (1992) و «نه یکی کمتر» (1999) 2 بار برنده ی جایزه ی شیر طلایی جشنواره ی ونیز شده و فیلم هایش در جشنواره ی کن و برلین نیز برنده دریافت جایزه شده است.
4- «دو مرد در شهر» به کارگردانی «رشید بوشارب» تولید مشترک فرانسه، الجزایر، آمریکا و بلژیک، فیلمی 120 دقیقه یی است که داستان آن در شهری کوچک و بیابانی در «نیومکزیکو» (پایتخت مکزیک) روی می دهد. بوشارپ پیش از این با درام جنگی «روزهای افتخار» روایتگر شرایط سربازان اهل آفریقای شمالی در ارتش فرانسه در جنگ جهانی دوم، به شهرت خوبی در عرصه ی کارگردانی دست یافت. روزهای افتخار یکی از نامزدهای اسکار بخش فیلم غیرانگلیسی زبان بود.
5- «جستجو» به کارگردانی «میشل هازاناویسیوس» تولید مشترک فرانسه و گرجستان، فیلمی 149 دقیقه یی است که برای اولین بار در سال 2014 در بخش مسابقه ی جشنواره ی فیلم کن روی پرده رفت. جستجو بازسازی فیلمی برنده اسکار به همین نام ساخته ی سال 1948 به کارگردانی «فرد زینه مان» است. داستان این فیلم در مورد ارتباط یک فعال «ان .جی. او» (سازمان مردم نهاد) و پسری جوان در چچن است که از جنگ آسیب خورده است.
6- «زندگی رایلی» به کارگردانی «آلن رنه» کارگردان مشهور فرانسوی، فیلمی 108 دقیقه یی محصول کشور فرانسه است. این فیلم آخرین فیلم رنه سازنده ی آثار ماندگاری چون «هیروشیما عشق من» و «سال گذشته در مارین باد» است که مارس 2014 در 91 سالگی درگذشت. وی این فیلم را از روی نمایشنامه ی زندگی رایلی نوشته ی «آلن ایکبورن» ساخته است. این فیلم داستان سه زوجی است که از شنیدن خبر بیماری دوست مشترکشان «جرج رایلی» به شدت غمگین می شوند و برای همین از او دعوت می کنند به گروه هنری آنها بپیوندد اما این کار باعث می شود تنش های قدیمی بار دیگر نمایان شود. زندگی رایلی در فوریه ی 2014 برای نخستین بار در جشنواره ی فیلم «برلین» به نمایش درآمد و موفق به دریافت جایزه ی «آلفرد بائر» شد. این فیلم جایزه ی «فیپرشی» در برلین را نیز از آن خود کرد.
7- «نبات»؛ به کارگردانی «الچین موسی اوغلو» تولید کشور آذربایجان، درامی جنگی با بازی «فاطمه معتمدآریا» بازیگر ایرانی در نقش نبات است. این فیلم پایداری زنی روستایی در آذربایجان را به تصویر می کشد؛ زنی سالخورده که در سرزمینی کوهستانی در بستر جنگ که به منطقه یی متروک تبدیل شده زندگی می کند و به سختی روزگار می گذراند. نبات سال 2014 در بخش «افق های ونیز» جشنواره ی فیلم ونیز نمایش داده شد و سپس به نمایندگی از آذربایجان برای حضور در بخش اسکار بهترین فیلم خارجی زبان به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی شد اما از فهرست نهایی نامزدهای این بخش خارج شد. این فیلم در جشنواره ی بین المللی فیلم «مانهایم- هایدلبرگ» برنده سه جایزه ی فیپرشی، جایزه ی داوران کلیسای جهانی و جایزه ی ویژه مانهایم- هایدلبرگ شد.
8- «ملکه ی کوهستان» به کارگردانی «صادق شرنیاز» تولید کشور قرقیزستان است. این فیلم از روی یک داستان معروف قرقیز در قرن نوزدهم ساخته شده و زندگی زن جوانی به نام «کرمانجان» را روایت می کند که به ازدواج اجباری تن نمی دهد و در نهایت رهبر گروهی کوه نشین در «خانات خوقند» می شود؛ منطق یی که اکنون شامل ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان، قزاقستان جنوبی و منطقه خودمختار «شین جیانگ- اویغور» در چین است. بنا بر برخی گفته ها این فیلم پرهزینه ترین فیلم تاریخ سینمای قرقیزستان است. ملکه ی کوهستان در نوامبر 2014 یک نمایش ویژه در «ایجیپشن تیه تر» در هالیوود داشت که «شارون استون» بازیگر آمریکایی مجری برنامه بود. استون از این فیلم به عنوان فیلمی «مسحورکننده» یاد کرد که قابلیت توجه آکادمی اسکار را دارد.
9- «زیر شنزارهای بابل» به کارگردانی «محمد الدراجی» تولید مشترک انگلیس، امارات متحده عربی، هلند و عراق، فیلمی 92 دقیقه یی است که در جشنواره ی «ابوظبی» جایزه ی بهترین فیلم دنیای عرب را به خود اختصاص داد. داستان زیر شنزارهای بابل از سال 1991 و زمان جنگ خلیج فارس شروع می شود و سرنوشت سربازی عراقی را روایت می کند که با عقب نشینی ارتش عراق از کویت، می گریزد. این سرباز سپس از سوی گارد ریاست جمهوری دستگیر و به اتهام جاسوسی به زندان های مخوف صدام فرستاده می شود و ...
10- «زرافه» به کارگردانی «رانی ماشالله» تولید مشترک فلسطین، ایتالیا، آلمان و فرانسه؛ فیلمی 85 دقیقه یی است که از زبان «زیاد» پسر بچه یی روایت می شود. زیاد زندگی و آرامشش را در کنار 2 زرافه و غذا دادن به آنها می بیند. زرافه ی ها ساکن باغ وحشی هستند که محل کار پدرش و تنها باغ وحش باقی مانده در غرب فلسطین است. زرافه تاکنون در جشنواره های سینمایی چون ابوظبی، بمبئی، گوته بورگ، صوفیه و... نمایش داده شد و جایزه هایی را نیز دریافت کرده است .
*از:مهتاب افشین نسب (گروه پژوهش و تحلیل خبری)
**پژوهشم**9282**9279**



09/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن