واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خلیج فارس؛ محور وفاق ملی ایرانیان - سمیه حیدری* نام پرآوازه خلیج فارس یادآور اقتدار و ایستادگی ملت ایران در پاسداشت ارزش های ملی است و می تواند محور وحدت ایرانیان و گهواره تمدن عالم باشد.
هر جامعه ای برای رسیدن به پیشرفت و توسعه دارای نقاط مشترکی بین تفکرات و سلایق مختلف گروه های سیاسی آن جامعه است تا با ارج نهادن به این مشترکات به نقطه مطلوبی در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دست یابد.
نقاط مشترک می تواند محور قوت و وفاق ملی مردم هر کشوری باشد تا با محور قرار دادن آن اصول، احزاب مختلف سیاسی حول یک گفتمان واحد تجمیع شوند.
اینکه ارزشی در یک جامعه وجه مشترک گروه های سیاسی و اجتماعی با اندیشه های مختلف باشد، می تواند فواید زیادی به دنبال داشته باشد که از آن جمله ایستادگی در برابر فشارهای بیرونی و عزم و وفاق داخلی است.
ایران نیز از این مقوله مستثنی نیست و در هر زمانی که مسائل کلان مطرح باشد، اقشار مختلف مردم پاسخی کوبنده به یاوه گویان داده اند و خواهند داد.
در همین راستا خلیج فارس از جمله مظاهر وفاق و عزم ملی برای پاسداشت هویت و کرامت هر ایرانی است؛ نام خلیج فارس میراث فرهنگی و تاریخی ملتی با تمدن چندین هزار ساله است و به خاطر داریم هر زمان که بدخواهان قصد تحریف نام این آبراهه را داشته اند، اراده سیاسی و ملی ملت ایران در پاسداشت این میراث گرانبها بر همگان آشکار و حقانیت ایران بر نام خلیج فارس بر همگان اثبات شده است.
ایران نام بلندآوازه خلیج تا ابد فارس را تا همیشه تاریخ حفظ خواهد کرد و جهان نیز باید دریابد پاک کردن حقیقت از تاریخ و تحریف هویت یک ملت بزرگ و مقتدر امری محال است.
از سوی دیگر کشور ایران در سند چشم انداز 20 ساله کشوری توسعه یافته با هویت اسلامی تعریف شده است که یکی از راه های رسیدن به این جایگاه، حفظ هویت ملی و تاریخی می باشد و پاسداشت نام خلیج فارس نیز یکی از این اصول است.
بررسی تمام ابعاد راهبردی خلیج فارس در این مجال کوتاه نمی گنجد، اما آنچه که بنای اشاره به آن بود، ارزش نام پرآوازه این آبراهه تاریخی است که غرور ملی هر ایرانی را برمی انگیزد.
مروری بر تاریخ چندین هزار ساله خلیج فارس نشانگر عمق اهمیت این خلیج از گذشته تا به امروز بوده است؛ خلیج فارس به دلیل دارا بودن موقعیت راهبردی، امنیتی و اقتصادی خود همواره در طول تاریخ مورد دستبرد استعمارگران بوده است و موقعیت خاص جغرافیایی و بین المللی و ارتباط این آبراهه با اقیانوس هند و آبهای آزاد باعث شده از نظر تجاری و نظامی مورد توجه اکثر کشورهای جهان باشد و قدرت های استکباری بکوشند سیاست خود را بر آن تحمیل کنند.
منطقه خلیج فارس با پشت سرگذاشتن بیش از یکصد سال از اهمیت یافتن تاریخی به دلیل اکتشافات نفتی، به نگینی بی همتا تبدیل و کانون توجه بسیاری از کشورهای فرامنطقه ای شده است.
به تعبیری دیگر، ویژگی های برجسته خلیج فارس، این پهنه آبی را به محلی استراتژیک برای حضور بسیاری از کشورها تبدیل کرده و به هر ترتیب این منطقه در طول تاریخ محل رقابت و نزاع قدرت های بزرگ برای دستیابی به منافع سرشار آن بوده است.
نیک می دانیم امنیت، صلح و ثبات در این منطقه استراتژیک نیازمند همکاری همه کشورهای مجاور این آبراهه است و جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت برتر منطقه ای، نقشی مهم و اثرگذار در این راستا دارد و در طول سالهای گذشته در جهت تحقق این مهم تلاش فراوانی کرده است.
10 اردیبهشت (30آوریل)، سالروز اخراج پرتغالی ها از تنگه هرمز به عنوان روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است.
* خبرنگار ایرنا مرکز قم
09/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]