تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834686722
جعل تاریخ تولید و مصرف عادی شده است
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: جعل تاریخ تولید و مصرف عادی شده است
مصرفکنندگان در شبکههای مجازی تصاویری از تخممرغ شناسنامهداری منتشر کردهاند که تاریخ تولید آن مربوط به ٤ ماه آینده میشود.
آفتاب : تاریخی که روی بستهبندی نوشته شده است نشان میدهد که کالا یک هفته بعد تولید میشود؛ این موضوع نه شوخی و سورپرایز است و نه سوژه دوربین مخفی. یک اتفاق کاملا واقعی که در سوپرمارکتهای ایران بهوفور رخ میدهد.
به گزارش شهروند، دیگر نه میتوانی به خرید تازهترین محصولات غذایی دلخوش باشی که حتی اعتمادت به سلامت کالایی که میخری نیز سلب شده است. اگر اشتباه نکنم این موضوع اولینبار توسط ویدیویی کوتاه از یک مصرفکننده در فضای مجازی منتشر شد که روی بستهبندی یک نوع پنیر تاریخ تولید، تاریخ هفته آینده درج شده بود.
وقتی پوشش و لفافهها را به کنار کشید و پنیر را از بستهبندی خارج کرد، لایههای ضخیم و سبزرنگ کپک خودنمایی میکرد. این تقلب تازه بازار موادغذایی به همین ویدیوی کوتاه ختم نشد و سوژههای جدید باز هم در رسانهها منعکس شد. مدیرعامل یکی از کارخانههای لبنی در همین زمینه به «فارس» گفته بود تاریخ درج شده اشتباه چاپی بوده است. اما کارشناس فنی آزمایشگاه یک کارخانه صنایع لبنی دیگر به همین رسانه گفته بود، درج تاریخ تولید یک روز زودتر از توزیع امری متداول و معمول است و هیچ اشکالی ندارد.
توضیحات به رسانهها تنها به چند سطر کوتاه منحصر شده و از مجلس نیز تنها چند نماینده کمیسیون بهداشت وعده رسیدگی به این موضوع را مطرح کرده بودند اما ماجرا ادامهدار شده و حالا تاریخ تولید جعلی به سوژه بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی تبدیل شده است. گوشت با تاریخ تولید ٧٢ ساعت بعد! کنسرو با تاریخ تولید ٣ ماه آینده و حالا تخممرغی که ٤ ماه دیگر تولید میشود! موضوعی که البته نه تولیدکنندگان و تشکلهایشان حاضر به پذیرفتنش بوده و پاسخی در خور شأن و قانعکننده برای مصرفکننده دارند و نه متولی قانونی مشخصی برای پیگیری آن وجود دارد. حالا حدود ٤سال از انحلال وزارت بازرگانی بهعنوان متولی حقوق مصرفکننده و ادغام آن با وزارت صنایع و معادن می گذرد؛ نهادی که از دیرباز دغدغه تولیدکننده را داشته است و مصرفکننده به سختی میتواند در تصمیمگیریها و برنامهریزیهایش عرض اندام کند. پیگیری جعل تاریخ تولید بنا به مکالمه ضبط شده تلفن گویای سازمان حمایت حقوق مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نیازمند ارایه سند و مدرک است؛ آن هم به سازمانی که هیچ تابلویی در سطح شهر ندارد: سازمان بازرگانی!
تولیدکنندگان زیر بار نمیروند
زمان زیادی از اجرای طرح تخممرغ شناسنامهدار نمیگذرد. طرحی که با سروصدا و تبلیغات بسیار سازمان دامپزشکی و وزارت کشاورزی آغاز شد و رواج محصولات بستهبندی شده و دارای شناسنامه را یک تحول مهم در بازار موادغذایی معرفی میکرد. براساس این طرح بنا بود تخممرغ دارای تاریخ تولید و انقضا شود و نام و مشخصات برند روی هر عدد تخممرغ درج شده تا قابلیت پیگیری کیفیت محصول برای مصرفکننده وجود داشته باشد. همین طرح تولد تشکلی جدید در صنعت مرغداری را رقم زد: «انجمن تخممرغ شناسنامهدار». حالا با گذشت زمان کوتاهی از اجرا و سراسری شدن این طرح، مصرفکنندگان در شبکههای مجازی تصاویری از تخممرغ شناسنامهداری منتشر کردهاند که تاریخ تولید آن مربوط به ٤ ماه آینده میشود. این موضوع در شرایطی رخ میدهد که حداکثر مدت زمان نگهداری تخممرغ در دمای یخچال یک ماه است.
با «فرزاد طلاکش» رئیس انجمن تخممرغ شناسنامهدار تماس میگیریم و او در ابتدا به خبرنگار «شهروند» میگوید: شاید کیفیت تصویر به اندازه کافی مناسب نبوده و تاریخ اشتباه دیده میشود. اما تصویر به اندازه کافی گویاست و کاربران شبکه مجازی تصویری را منتشر کردهاند از تخممرغی که در شهریورماه ٩٤ تولید میشود!
رئیس انجمن تخممرغ شناسنامهدار این بار موضوع را به اشتباه چاپی شرکت تولیدکننده منتسب میکند و توضیح میدهد: تخممرغ در بهترین شرایط قابلیت بیشتر از یک ماه نگهداری را ندارد و زرده و سفیده تخممرغ کهنه مخلوط میشود یا زرده کهنه شده و به کناره پوسته حرکت میکند.
اما آیا میشود تخممرغ را به شرط شکستن خرید؟! و در این صورت چند نفر از مصرفکنندگان تجربه و توانایی تشخیص تخممرغ تاریخ مصرف گذشته را دارند؟! مگر نه این است که مهمترین عامل تعیینکننده برای مصرفکننده تاریخ تولید و انقضای محصول بستهبندی شده است؟... این موضوع را با «طلاکش» در میان میگذاریم و او در پاسخ به «شهروند» میگوید: این مسأله را باید شرکتهای تولیدکننده پاسخ بدهند. فروش محصول تاریخ مصرف گذشته اعتبار برند تجاری را زیر سوال میبرد و این موضوع در بلندمدت اثرات سوء اقتصادی برای تولیدکننده به همراه خواهد داشت.وی تأکید میکند: البته موارد زیادی وجود دارد که تاریخ تولید یک روز زودتر از عرضه درج میشود و این موضوع منع قانونی ندارد زیرا وقتی تولیدکننده بار خود را ساعت ٨ صبح به توزیعکننده تحویل میدهد، فرصت درج تاریخ تولید روی محصول را ندارد. به همین دلیل معمولا پروسه تاریخگذاری محصولات از یک روز قبل شروع میشود تا کالا با تاریخ فردا به دست مصرفکننده برسد، اما منکر تقلب در این زمینه نمیشوم و مواردی وجود دارد که مثلا برخی از تولیدکنندهها تاریخ تولید روی قوطیهای کنسرو را پاک کرده و تاریخ تولید جدید میزنند.
نشانی اشتباه سازمان حمایت به شاکیان!
با سازمان حمایت حقوق مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تماس میگیرم. تلفن گویای این سازمان نحوه شکایت از تخلفهای بازار را توضیح میدهد. براساس این توضیحات مصرفکننده میتواند از طریق تلفن مکاتبه یا حضوری شکایت خود را طرح کند. برای مراجعه حضوری مصرفکننده باید با مراجعه به ستادهای خبری مستقر در سازمان بازرگانی استانها یا ادارات بازرگانی شهرستانها شکایت خود را به صورت مکتوب و در فرمهای از پیش آماده شده، ارایه دهد. علاوه بر طرح شکایت، مشتری مالباخته باید اسناد و مدارک کافی برای اثبات تخلف در دست داشته باشد. اما سازمان بازرگانی کجاست؟! این پرسشی است که از چند مصرفکننده میپرسم و آنها اظهار بیاطلاعی میکنند. گویا سازمان حمایت حقوق مصرفکنندگان و تولیدکنندگان هم نمیداند که سازمانها و ادارات بازرگانی زیرمجموعه وزارت بازرگانی سابق بهشمار میآمدند. وزارتخانهای که حالا دیگر نام و نشانی از آن باقی نمانده و از تیرماه سال ٩٠ با وزارت صنایع و معادن ادغام شده است. حالا حدود ٤سال است که تمام ادارات و سازمانهای بازرگانی تابلوی سر در خود را با عنوان صنعت، معدن و تجارت تغییر دادهاند و در نتیجه مصرفکننده حتی تابلویی با عنوان سازمان بازرگانی در سطح شهر نمیبیند!
مصرفکننده سند اثبات تخلف ندارد
اما اسناد و مدارکی که باید برای یک کالای تاریخ گذشته ارایه شود چه میتواند باشد؟! این پرسشی است که پاسخ آن از طریق تماسهای مکرر و ناموفق «شهروند» با روابطعمومی سازمان حمایت حقوق مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به دست نمیآید. ملاک تشخیص تقلب در زمانی که تاریخ تولید در چند روز آینده درج شده است، چیست. چراکه خریدار کالای مشکلدار باید همان روز نسبت به ارایه کالا به دستگاه نظارتی اقدام و شکایت خود را مطرح کند که در بسیاری از موارد چنین اتفاقی دشوار به نظر میرسد. ضمن اینکه عکس یا فیلمبرداری از کالا نیز ممکن است برای تأیید تخلف کافی نباشد. علاوه بر این در صورتی که مصرفکننده پس از چند روز نگهداری از ماده غذایی فسادپذیر، متوجه تاریخ جعلی شود، چگونه میتواند اثبات کند که ماده غذایی با تاریخ تولید روز را در چند روز گذشته خریده است؟! طلاکش، رئیس انجمن تخممرغ شناسنامهدار در پاسخ به این پرسش «شهروند» میگوید: روش خاصی برای اثبات این نوع تقلب وجود ندارد و عملا دست مصرفکننده بسته است.
زیادهخواهی تولیدکنندگان متقلب
جعل تاریخ تولید در شرایطی رخ میدهد که در گذشته این کار با شیوههای قابل تشخیص برای مشتری انجام میشد. بهعنوان مثال مخدوش کردن تاریخ تولید و انقضا، نصب برچسبهای کاغذی با تاریخهای جدید روی تاریخ قبلی یا درج دو تاریخ تولید و انقضا ازجمله روشهایی بود که متقلبان بازار موادغذایی برای فروش محصولات تاریخ گذشته بکار میبردند. موضوعی که با هشدار رسانهها، مصرفکنندگان را به دقت بیشتر روی جزییات درج شده روی بستهبندی محصولات تشویق کرد و این موضوع موجب شد که تولیدکنندگان متقلب برای جلوگیری از زیان ناشی از برگشت محصولات تاریخ گذشته به کارخانه، روشهای دیگری در پیش بگیرند. روشهایی مانند فروش با تخفیفهای ویژه در بازار و توسط دستفروشان و دورهگردان یا خارج کردن موادغذایی فاسد از بستهبندی و فروش به صورت فلهای. گرچه این روش میتوانست بخشی از سرمایه تولیدکننده را برگرداند و از معدوم کردن کامل موادغذایی تاریخ مصرف گذشته جلوگیری کند، اما حالا در غیاب نظارتهای کافی بر بازار موادغذایی برخی از تولیدکنندگان با زیادهخواهی تمام به تقلبهای گذشته بسنده نکرده و درصدد فروش تمام موادغذایی فاسد خود آن هم با قیمت کامل و نرخ موادغذایی تازه برآمدهاند. موضوعی که «علی باخرد» معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت خراسانرضوی نیز در پایگاه اینترنتی این سازمان به آن اشاره میکند و درج تاریخ تولید جعلی را با هدف جلوگیری از ضرر ناشی از برگشت کالا به کارخانه معرفی میکند.
مصرفکننده رها شده است
البته در این میان کارشناسان نیز به ماهیت سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان انتقاد داشته و معتقدند یک نهاد متولی نمیتواند بهطور همزمان حامی و مطالبهکننده حقوق مصرفکننده و تولیدکننده باشد و همواره کفه ترازو به نفع یکی از گروهها خواهد چربید و اعتراض گروه دوم را به دنبال خواهد داشت. «عیسی کلانتری» مشاور معاون اول رئیسجمهوری و وزیر پیشین کشاورزی دراینباره به «شهروند» میگوید: ادغام وزارتخانههای بازرگانی و صنایع و معادن اقدام اشتباه دولت دهم بود، زیرا مصرفکننده عملا متولی قانونی و رسمی خود را از دست داد و بازار مصرف به حال خود رها شد. درحال حاضر مصرفکننده هیچ نهاد حامی بهطور مشخص ندارد و متولیان بیشتر حامی تولیدکنندگان و منافع آنها بودهاند تا مصرفکنندگان.
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]
صفحات پیشنهادی
جعل تاریخ تولید و مصرف عادی شده است |اخبار ایران و جهان
جعل تاریخ تولید و مصرف عادی شده است مصرفکنندگان در شبکههای مجازی تصاویری از تخممرغ شناسنامهداری منتشر کردهاند که تاریخ تولید آن مربوط به ٤ ماه آینده میشود کد خبر ۴۹۵۸۰۱ تاریخ انتشار ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۰۹ - 29 April 2015 تاریخی که روی بستهبندی نوشته شده است نشان میدهجعل تاریخ بر روی محصولات تولیدی!
چهارشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸ ۱۳ تاریخی که روی بستهبندی نوشته شده است نشان میدهد که کالا یک هفته بعد تولید میشود این موضوع نه شوخی و سورپرایز است و نه سوژه دوربین مخفی یک اتفاق کاملا واقعی که در سوپرمارکتهای ایران بهوفور رخ میدهد به گزارش ایسنا روزنامه شهروند در ادامه ندرج تاریخ تولید و کد رهگیری بر روی تخم مرغ موجب اطمینان مصرف کننده می شود
رئیس کارگروه نظارت بر فرآورده های دامی سازمان دامپزشکی از نظارت بر بهداشت نهاده های تولید تخم مرغ خبر داد دکتر فضلی خانی در گفتگو با خبرنگار ایلنا در رابطه با طرح شناسنامه دار کردن تخم مرغ اظهار کرد در این طرح تاریخ تولید و تاریخ مصرف بر روی تخم مرغ ها درج می شود که این امر مو- لزوم توجه خانواده ها به ایمنی غذا از تولید تا مصرف
رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان تاکید کرد لزوم توجه خانواده ها به ایمنی غذا از تولید تا مصرف زنجان - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پرشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت خانواده ها بر ایمنی غذا از زمان تولید تا آغاز مصرف آن به عنوان اصل مهم سلامتی به طور جدی توجه داشته باشندآزاد شدن تولیدی که مصرفش ممنوع است! |اخبار ایران و جهان
آزاد شدن تولیدی که مصرفش ممنوع است در حالی که مدت زیادی از ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در سوسیس و کالباس میگذرد خبر جدید رییس سازمان دامپزشکی مبنی بر مجاز شدن تولید خمیرمرغ تحت نظارت این سازمان سبب شد وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد بار دیگر به این موضوع واکنش نشان دهند وفیلم/ گردهم آمدن تولید کنندگان صنایع دستی در کنار یک پل تاریخی
در چهارمحال و بختیاری فیلم گردهم آمدن تولید کنندگان صنایع دستی در کنار یک پل تاریخی شناسهٔ خبر 2531163 دوشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۷ ۰۲ استانها > چهارمحال و بختیاری دریافت 23 MB بروجن - مرمت پل تاریخی مصلی و توسعه منطقه تاریخی این پل مجموعه ای را ایجاد کرده است که تولیدکنندگاتشويق مصرف کنندگان براي خريد کالاهاي با کيفيت موجب تلاش بيشتر توليدکنندگان مي شود
۲۴ فروردين ۱۳۹۴ ۱۵ ۴ب ظ تشويق مصرف کنندگان براي خريد کالاهاي با کيفيت موجب تلاش بيشتر توليدکنندگان مي شود موج - مدير کل استاندارد استان مرکزي گفت فرهنگ سازي و تشويق مصرف کنندگان براي استفاده از کالاهاي با کيفيت و داراي شاخص هاي استاندارد موجب مي شود تا توليد کنندگان به سمت کالمدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی همدان: ایمنی غذا از مراحل تولید تا مصرف باید مد نظر باشد
مدیر نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی همدان ایمنی غذا از مراحل تولید تا مصرف باید مد نظر باشدمدیر نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی همدان با تأکید بر لزوم توجه به تغذیه سالم گفت ایمنی غذا به صورت زنجیرهای از مراحل تولید تا مصرف باید مد نظر باشد به گزارش خبرگزاری فارسشناسایی ۴۸ واحد غیر مجاز تولید ظروف یکبار مصرف در همدان
متین عنوان کرد شناسایی ۴۸ واحد غیر مجاز تولید ظروف یکبار مصرف در همدان شناسهٔ خبر 2562539 یکشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵ ۱۱ استانها > همدان همدان- رئیس سازمان صنعت و معدن استان همدان با بیان اینکه ۵۰ واحد تولید ظروف یکبار مصرف در همدان شناسایی شده است گفت تنها دو واحد از اینرئیس سازمان چای کشور: تولید چای ایرانی از 65 درصد به 13 درصد رسید/ مصرف چای خارجی در سازمان چای / چای ایرانی ک
رئیس سازمان چای کشور تولید چای ایرانی از 65 درصد به 13 درصد رسید مصرف چای خارجی در سازمان چای چای ایرانی کاملاً ارگانیک استمعاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان چای کشور گفت میزان تولید چای خشک از تأمین 65 درصدی نیاز داخل به 13 درصد رسیده است به گزارش خبرگزاری فارس از تنکابنروشن: تاریخ مصرف قلعهنویی به پایان رسیده
تراز بعد از بازی پرسپولیس بنده و آقای کاشانی در تلویزیون بودیم و آقای قلعه نوئی هم روی خط آمدند و از صحبت های من گله کردند و در همان برنامه قول دادند که من هم جام حذفی را می گیرم و در لیگ تیم را قهرمان می کنم من هم همانجا در برنامه زنده تلویزیونی به وی گفتم که اگر این اتفاق رخمدیرکل پشتیبانی امور دام کرمان: مرغ مازاد بر مصرف تولیدی کرمان خریداری میشود
مدیرکل پشتیبانی امور دام کرمان مرغ مازاد بر مصرف تولیدی کرمان خریداری میشودمدیرکل پشتیبانی امور دام شمال استان کرمان گفت با توجه به روند کاهش مصرف گوشت مرغ در بازار این اداره کل آمادگی لازم را برای انعقاد قرارداد خرید مرغ مازاد مصرف بازار در سال جاری را دارد مهدی بنیاسدیرفتار جدید تولیدکنندگان در بازار/ سبد مصرفی خانوار کوچک شد
گزارش میدانی مهر رفتار جدید تولیدکنندگان در بازار سبد مصرفی خانوار کوچک شد شناسهٔ خبر 2533439 سهشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۸ ۲۷ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت سیگنالهای افزایش قیمت برخی کالاها در بازار دولت را بر آن داشت برای ثابت ماندن قیمت کالاها و افزایش با هماهنگی دولت بسازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی در گفتوگو با فارس: لزوم ترویج فرهنگ مصرف محصولات ارگانیک/هزینه تما
سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی در گفتوگو با فارس لزوم ترویج فرهنگ مصرف محصولات ارگانیک هزینه تمام شده تولید محصولات ارگانیک مانع مصرف همگان استرئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی گفت امروزه تولید محصول ارگانیک به علت بالا بودن هزینه تولید همگانی نیست امامدیرعامل دفتر نظارت بر تولیدکنندهگان سیستان بلوچستان: صدور فاکتورهای نامعتبر از عوامل ضایعکننده حق مصرفکنند
مدیرعامل دفتر نظارت بر تولیدکنندهگان سیستان بلوچستان صدور فاکتورهای نامعتبر از عوامل ضایعکننده حق مصرفکننده استمدیرعامل دفتر سازمان نظارت بر مصرفکنندگان و تولیدکنندهگان سیستان بلوچستان صدور فاکتورهای نامعتبر را از دیگر عوامل ضایع کننده حق مصرف کننده دانست به گزارش خبرانجمنهای اسلامی دانشجویان دانشگاههای شهید بهشتی، الزهرا و پرند: دولت در مصرف تولیدات داخلی پیشگام مردم حرکت
انجمنهای اسلامی دانشجویان دانشگاههای شهید بهشتی الزهرا و پرند دولت در مصرف تولیدات داخلی پیشگام مردم حرکت کندانجمنهای اسلامی دانشجویان دانشگاههای شهید بهشتی الزهرا و پرند در بیانیهای اعلام کردند در راستای حرکت به سوی اقتصاد مقاومتی بر دولت لازم است که در مصرف تولیدات داخلرییس سازمان دامپزشکی: واردات گوشت بوفالو فقط برای تولید سوسیس و کالباس/ ممنوعیت مصرف مستقیم
رییس سازمان دامپزشکی واردات گوشت بوفالو فقط برای تولید سوسیس و کالباس ممنوعیت مصرف مستقیم رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت مجوز واردات گوشت بوفالو فقط برای تولید فرآوردههای گوشتی حرارتدیده صادر شده است و متخلفانی که در سالهای گذشته آن را وارد چرخه مصرف مستقیم کردهاند در لیست-
گوناگون
پربازدیدترینها