واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
واکنش آمریکا به توقیف کشتی توسط سپاه
«جف راتکه» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امروز هم به میان خبرنگاران آمد و در خصوص موضوعات مختلف از جمله توقیف کشتی باری جزایر مارشال در خلیجفارس و بمباران فرودگاه صنعا سخن گفت.
روز نو : سخنگوی وزارت خارجه آمریکا میگوید که کشتی باری توقیف شده توسط نیروی دریایی سپاه در یک آبراهه رسمی بینالمللی در حال حرکت بوده ولی اینکه در زمان توقیف، در آبهای ایران بوده و یا در آبهای بینالمللی، هنوز مشخص نیست.
«جف راتکه» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امروز هم به میان خبرنگاران آمد و در خصوص موضوعات مختلف از جمله توقیف کشتی باری جزایر مارشال در خلیجفارس و بمباران فرودگاه صنعا سخن گفت.
امروز گشتیهای دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، یک فروند کشتی باری مارشالی را که به خاطر نپرداختن هزینههای پهلوگیری در بندر، در محاکم ایران پرونده داشت و محکوم شده بود را برای اجرای قانون به سمت بندرعباس رهنمون کرد؛ جزایر مارسال تحتالحمایه نظامی-امنیتی آمریکا است.
آقای راتکه در خصوص این حادثه، با تأکید بر اهمیت حفظ امنیت آبراهههای تجاری بینالمللی گفت که «کشتی باری توقیف شده توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب، در یک آبراهه رسمی بینالمللی در حال حرکت بوده ولی اینکه در زمان توقیف، در آبهای ایران بوده و یا در آبهای بینالمللی، هنوز مشخص نیست.»
راتکه در خصوص روایت موجود در وزارت خارجه آمریکا از این حادثه گفت: «گشتیهای سپاه کشتی کانتینربر تحت پرچم جزایر مارشال را دوره میکنند و از کاپیتان آن میخواهند که آنها را به سمت آبهای ایران همراهی کند؛ کاپیتان اما امتناع میکند و پس از شلیک تیر از سوی گشتیهای سپاه، با اسکورت آنها به سمت آبهای سرزمینی ایران میرود.»
سخنگو افزود: «هیچ آمریکایی در این کشتی حضور نداشته ولی با توجه به توافق نظامی-امنیتی جزایر مارشال با ما، کاپیتان اعلام وضعیت اضطرار می کند و یک فروند ناوشکن ما که در منطقه مستقر بوده، شرایط را زیر نظر میگیرد.»
خبرنگاران سوالات متعددی پرسیدند و گفتند که آیا این کار با گفتوگوهای هستهای و یا ارسال پیام تحریکآمیز از سوی ایران مرتبط نبوده است؟
جف راتکه گفت: «برای توصیف این اقدام از هیچ صفتی استفاده نمیکنم و قصد ندارم که فعلاً در خصوص این حادثه، نتیجهگیری کنم.»
چند ساعت پیش از شروع این کنفرانس خبری، در خاورمیانه یک فروند هواپیمای باری متعلق به جمهوری اسلامی قصد داشت در فرودگاه صنعا فرود بیاید و محمولهای دیگر از کمکهای بشردوستانه ایران را به دست مردم یمن برساند؛ عربستان اما که میگوید یمن منطقه جنگی و پرواز ممنوع است، با بمباران همزمان فرودگاه، مانع از فرود این هواپیما شد.
خبرنگاران در این خصوص هم سوال پرسیدند و گفتند که آیا با توجه به لزوم ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم یمن، ایده بمباران فرودگاه و ممانعت از فرود کمکهای بشردوستانه، ایده خوبی بوده است.
خبرنگار دیگری گفت که نیروگاه، فرودگاه و بندر از زیرساختهایی است که برای یک کشور لازم است، نظر شما در خصوص بمباران این زیرساختها چیست؟
سخنگو گفت:«این سوال را از مقامات سعودی بپرسید؛ بر اساس اطلاعات ما، بحثهای بشردوستانه برای سعودیها هم مانند جامعه جهانی، مهم است.»
منبع: فارس
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 351]