واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار سیستان و بلوچستان: دستگیری ستار ریگی و همکاری مرزبانان پاکستانی با ایران قابل ستایش است زاهدان - ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان از عزم جدی پاکستان در مبارزه با تروریستها و اشرار تقدیر کرد و گفت: حرکت اخیر پاکستان در دستگیری شرور ستار ریگی و همکاری مرزبانان آن کشور با مرزبانان ایران در اجرای عملیات همزمان علیه مخلان امنیت دو کشور قابل ستایش است.
به گزارش ایرنا علی اوسط هاشمی شامگاه سه شنبه در دیدار هیات پاکستانی با وی در دفتر استاندار سیستان و بلوچستان افزود: اراده ما در مقابله با اشرار و تروریستها به حدی است که با همکاری مسوولان و مرزبانان پاکستان می توانیم با وارد کردن ضربات سنگینی بر آنان، این منطقه را از لوث وجود مخلان امنیت پاکسازی کنیم.
ستار ریگی برادر عبدالمالک ریگی تروریست معدوم و از سرکردگان گروهک تروریستی موسوم به جیش النصر چندی پیش از سوی نیروهای پاکستان در این کشور دستگیر شده است.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: ما از شما ناراحتی نداریم بلکه توقع داریم و توقعات ما را باید مورد توجه قرار دهید تا زمینه رنجش خاطر را بدنبال نداشته باشد.
هاشمی گفت: مرز سرمایه بزرگی برای دو کشور به ویژه برای مرزنشینان دو سوی مرز به عنوان بهترین مرزبانان است، البته ممکن است در هر مزرعه ای آفت هم رشد کند که وظیفه ما مسوولان آفت زدایی است و نباید اجازه دهیم آفت ها فرصت ها را از مردم ما بگیرند.
وی خطاب به سرپرست و اعضا هیات پاکستانی تصریح کرد: شما خیالتان از جانب ما راحت و آسوده است زیرا مطمئن هستید که تهدیدی از جانب مرزهای ایران برای کشور شما و به ویژه ایالت بلوچستان بوجود نمی آید، همین توقع را ما از شما داریم و نباید اجازه دهید گروههای کوچک و بی قد و قواره بخواهند ارتباط ما و شما را خدشه دار کنند.
وی افزود: دور کردن این گروهها حتی توان ملی نیاز ندارد بلکه مختصر اراده دو استان همجوار می تواند ضامن امنیت و آرامش برای مرزها و مردم مرزنشین دو کشور باشد.
استاندار سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: امروزه با پدیدهایی چون قاچاق موادمخدر، انسان و سوخت و تحرک اشرار در منطقه رو به رو هستیم که باید با هم و بطور مشترک و همزمان برای پاک کردن منطقه از لوث مخلان امنیت و سالم کردن مرزها اراده کنیم تا محصول آن کام مردم دو سوی مرز را شیرین کند.
هاشمی با اشاره به وجود بیش از 900 کیلومتر مرز مشترک میان سیستان و بلوچستان و ایالت بلوچستان پاکستان ادامه داد: از هر کیلومتر این مرز می توانیم برای توسعه تجارت، گردشگری و غیره استفاده کنیم این در حالی است که دروازه های بهداشت و درمان، آموزش، فناوری و امکانات فنی ایران برای ایالت بلوچستان گشوده است.
وی آمادگی سیستان و بلوچستان را برای ایجاد بازارچه ها و پایانه های مرزی اعلام کرد و گفت: تحقق منویات دو دولت و اراده مردم در گرو همدیگر است.
استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: دو استان همجوار و همسایه (سیستان و بلوچستان) ایران و (بلوچستان) پاکستان باید زمینه ساز تحقق پنج میلیارد دلار مبادلات تجاری دو کشور باشند.
بر اساس تفاهم ها و موافقت نامه های امضا شده از سوی مسوولان عالی رتبه دو کشور، میزان مبادلات تجاری ایران و پاکستان باید سالانه به پنج میلیارد دلار برسد.
هاشمی خاطر نشان کرد: احترام مردم ایران به قائد اعظم و اقبال لاهوری نشان دهنده نگاه ملت ما به بزرگان پاکستان است و همین نگاه نیز در مردم پاکستان نسبت به آیت الله خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی و آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب وجود دارد و این احساسات زیبا میان مردم دو کشور را باید ما منتخبان مردم توسعه دهیم و در مسیر گسترش روابط همه جانبه از آنها کمک بگیریم.
وی افزود: تفاوت جدی در همین جاست که ملت ها روابط شان مقدم بر روابط دولت ها است، این چنین اشتیاق و میلی را در سایر ملل کمتر می بینیم و این خود یک فرصت بسیار مغتنمی است.
استاندار تصریح کرد: هیچ گرد و غباری از نگاه غیر مسوولانه دیگران نمی تواند بر این دیدگاه و روابط عمیق مردم دو کشور سایه اندازد.
هاشمی با اشاره به سفر نواز شریف نخست وزیر پاکستان به ایران اظهار داشت: پس از این سفر فصل جدیدی در روابط میان دو کشور گشوده شد زیرا با گذشت مدت کوتاهی از این سفر سه وزیر جمهوری اسلامی ایران به پاکستان سفر کردند و خودم نیز در کمتر از 16 ماه پنج بار به پاکستان سفر کردم.
وی افزود: امروزه بسترهای خوبی برای اوج گیری روابط در ابعاد مختلف میان دو کشور دوست و همسایه شکل گرفته است و با توجه به پیشرفتهای فناوری و فنی در ایران فرصت مغتنمی به وجود آمده تا از این پیشرفتها و تخصص ها در تغییر شاخص ها و قرار گرفتن ایالت بلوچستان در مسیر رشد و توسعه استفاده شود.
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: ما آماده ایجاد منطقه ویژه اقتصادی مشترک در مرز هستیم و آمادگی لازم در زمینه ایجاد واحدهای صنعتی مختلف در این منطقه ویژه اقتصادی برای تامین نیازهای بازار پاکستان وجود دارد.
وی پیشنهاد کرد: کنسرسیوم مشترکی را می توانیم پایه گذاری کنیم تا صاحبان سرمایه و کار آفرینان دو کشور با هم ارتباط بیشتری پیدا کرده و نیازهای گوناگون را تامین و خدمات ازرشمندی به مردم ارائه دهند.
هیات 20 نفره پاکستانی به سرپرستی سیف الله چتا دبیر کل ایالت بلوچستان پاکستان به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک مرزی ایران و پاکستان از عصر روز دوشنبه وارد زاهدان شده است.
این اجلاس تا فردا ادامه دارد.
6081
08/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]