تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):صدقه بلا را برطرف مى كند و مؤثرترينِ داروست. همچنين، قضاى حتمى را برمى گرداند و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835887128




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ابراهیمی: حضور برخی افراد در انتخابات، تکلیف شیطانی است /کجای شرع گفته به وحدت یک جریان ضربه بزنید؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ابراهیمی: حضور برخی افراد در انتخابات، تکلیف شیطانی است /کجای شرع گفته به وحدت یک جریان ضربه بزنید؟
عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: برخی افراد می گویند که با احساس تکلیف شرعی پا به عرصه انتخابات گذاشته اند اما در عمل به وحدت یک جریان به حق ضربه می زنند، آنها در حقیقت احساس تکلیف شیطانی دارند.
به گزارش نامه نیوز اگرچه تا برگزاری انتخابات مجلس دهم حدود 10 ماه باقی مانده است اما تکاپوی جریان های سیاسی برای کسب کرسی های بیشتر مجلس شروع شده است. تعداد فعالان سیاسی که در عرصه انتخابات حاضر می شوند معمولا بیشتر از تعداد صندلی های پارلمان است و در این راستا جریان های سیاسی باید برای ارائه لیست مورد حمایت خود باید دست به انتخاب بزنند اما عموما کسانی که می گویند با احساس تکلیف شرعی پا در عرصه سیاست گذاشته اند، حاضر به ترک این عرصه نیستند و همین می شود که در انتخابات اخیر لیست های متعدد منتسب به یک جریان منتشر می شود که گاهی در بین آنها نامی از نامداران جریان سیاسی دیده نمی شود.


در این راستا حجت الاسلام حسن ابراهیمی، عضو جامعه روحانیت مبارز در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین از بروز احساسات که قید «شرعی» به خود گرفته اند، انتقاد می کند.


مشروح گفت و گوی خبرآنلاین با حجت الاسلام ابراهیمی در ادامه می‌آید:


در بحبوحه هر انتخاباتی صدای افرادی شنیده می شود که می گویند با احساس تکلیف شرعی پا به میدان گذاشته اند، و معمولا هم حاضر نیستند به راحتی پا پس بکشند و تا آخر ماجرا حضور دارند. تعریف شما از تکلیف شرعی در امر سیاست چیست؟


امر سیاست از دیانت خارج نیست. مرحوم مدرس فرموده بودند سیاست، عین دیانت و دیانت عین سیاست است. در یک کلام هر چیزی که دین اقتضا کند، سیاست ما در دل آن قرار دارد و چیزی جدای از آن نیست. سیاست نیز به معنای اداره کردن امری است، خواه اداره یک خانواده باشد، خواه شهر باشد و خواه کشور که هر کدام سازوکار خود را دارد.


اما تکلیف شرعی یعنی وقتی فردی می خواهد در عرصه ای ورود پیدا کند، شناخت کافی از خود داشته باشد و بداند که ظرفیت لازم را برای حضور در آن عرصه دارد، یعنی از نظر ایمان و تقوا به گونه ای باشد که اقتدار و امکانات نظام او را به انحراف نکشاند. طبیعت انسان به گونه ای است که به محض به قدرت رسیدن، احساس خودبزرگ بینی در او بروز می کند. در نتیجه می خواهد همه چیز در اختیار او باشد، رای، رای او باشد و فرمان، فرمان او باشد و البته این اقتضای طبیعتش است، لذا لازم است که در درون او تقوایی وجود داشته باشد تا در چنین شرایطی، تقوای درونی بتواند از سرکشی های ذاتی او جلوگیری کند. به طور خلاصه چنین فردی دارای تعهد است.


نکته دیگر اینکه فرد مورد نظر باید توان انجام کار را داشته باشد، به این صورت که اگر در سمت مدیریت اجرایی است، توان اجرایی درخوری داشته باشد و اگر در سمت مدیریت فکری است در حوزه فکر، علم و اندیشه توانمندی های لازم را داشته باشد. این دو نکته در مجموع همان چیزی که به آن تعهد و تخصص می‌گویند. حال اگر کسی تعهد و تخصص را همزمان داشته باشد این فرد در همه سطوح و در هر پستی می تواند ایفای نقش کند، از رئیس جمهور مملکت گرفته تا یک مدیر میانی.


این تعهد و تخصص همان چیزی است که از آن با نام تقوای سیاسی یا تقوای مدیریتی یا تقوای کشورداری یاد می شود که بر مبنای آن افراد احساس تکلیف شرعی برای حضور در عرصه سیاسی می‌کنند.


گاهی این احساس تکلیف شرعی با منافع حزبی و گروهی گره می خورد. این گره خوردگی برای اخلاق سیاسی در کشور مفید است یا برعکس آن، خطرناک است؟


اگر انتخابات استانی شود چاره ای به جز حضور گروهی در این عرصه نیست. هیچ راهی وجود ندارد. یعنی افراد بدون سابقه حزبی و فعالیت تشکیلاتی نمی توانند در انتخاباتی که استانی شده حضور پیدا کند، چرا که امکان معرفی خود را ندارد. چنین افرادی قطعا بازنده بازی انتخابات خواهند بود. لذا چه بخواهیم و چه نخواهیم، وابستگی‌های گروهی و حزبی افزایش می‌یابد.


و این امر برای آینده سیاسی کشور مفید است؟


در چنین شرایطی اگر احزاب دارای تعهد و تخصص باشند یعنی منافع ملی و منافع دینی برایشان اولویت داشته باشد، بسیار مطلوب و عالی است. یعنی وابستگی های اعتقادی، اخلاقی و علمی را تقویت می کنند تا فردی شرایط کاندیداتوری را پیدا کند، این امر نه تنها بد نیست بلکه خیلی هم خوب است. اما اگر چنانچه تحزب و تشکلایت گرایش های خاص داشته باشند و وابستگی به منابع ثروت و قدرت منهای تعهد داشته باشند، طبیعی است که از هر پول و امکاناتی استفاده می کنند و در نهایت ممکن است به بسیاری از انحرافات کشیده شوند.


در زمان لیست بندی‌های حزبی برای حضور در عرصه انتخاباتی، احساس تکلیف ها زیاد می شود و افراد حاضر به ترک میدان نمی شود، حتی گاهی باعث می شود آرا توزیع شده و یک جریان به هدف مورد نظرش نرسد، معیار شناخت این احساس تکلیف چیست؟


اینها در قالب احساس تکلیف شرعی طرح می شوند اما در حقیقت هوای نفسانی هستند یعنی فقط شعار احساس تکلیف است. در کجای شرع گفته شده است که به بهانه احساس تکلیف، به وحدت جریانات به حق ضربه بزنیم؟ اگر احساس تکلیف واقعی باشد وحدت جریانات به حق را باید بر منافع شخصی ارجحیت بدهد. نمی شود وحدت را از بین ببریم و بگوییم احساس شرعی داشته ایم این تکلیف شیطانی است که از درون قدرت خواهی  و منفعت جویی فردی تراوش می کند.


فکر می کنید از این منظر انتخابات مجلس دهم چگونه رقم بخورد و اصولگرایان به وحدت برسند و بتوانند لیست واحد ارائه دهند؟


باید انتخابات پیش بیاید و اصولگرایان امتحان خود را پس بدهند. این جریان مدعی است که هم تعهد دارد و هم تخصص اما باید در عمل دید که این تعهد و و تخصص در جهت منافع ملی نظام مقدس جمهوری اسلامی است یا خیر؟ با شعار که نمی شود؛ مخصوصا حالا که قسم هم می خورند و خیلی راحت دست روی قرآن می گذارند و مدعی هم هستند که هیچکس از ما دلسوز تر نیست اما آیا در واقعیت هم همین است؟


در این شرایط چقدر با وضعیت مطلوب فاصله دارند؟


فاصله خیلی زیاد است تا زمانی که بتوانیم تکلیف شرعی واقعی را احساس کنیم. اما واقعیت این است که جامعه ما شیخ انصاری یا ملاصالح مازندرانی ندارد که اگر وضعیت مشابه پیش بیاید شیخ انصاری بگوید که در زمانی که من طلبه بودیم او سابقه بیشتری داشت، و وقتی سراغ ملاصالح مازندرانی بروند، بگوید: نه، وقتی شیخ در حوزه بوده، من از حوزه خارج شدم، او از من آماده تر است. این احساس تکلیف شرعی است. آیا جامعه ما به این جا رسیده است که واقعا تشخیص بدهد اگر فردی از او بهتر و اثرگذارتر است و منافع کشور را بهتر درک می کند، کنار برود؟ هر وقت به اینجا رسیدیم جامعه تقوا محور خواهیم داشت.


جامعه رای دهندگان چطور؟ آیا به این تقواسنجی رسیده است که احساس تکلیف شرعی واقعی را تشخیص دهد؟


ملاک های شرعی وجود دارد که می توان بر اساس آن عمل کرد.




منبع: خبرآنلاین


۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن