واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: شهرداریها فصل اعتباری خاص برای کتابخانهها در نظر بگیرند خبرگزاری پانا: فرماندار همدان تاکید کرد: شهرداریها باید با اتخاذ تدابیر لازم، یک فصل اعتباری خاص و معینی را برای کتابخانهها در نظر بگیرند.
۱۳۹۴ سه شنبه ۸ ارديبهشت ساعت 16:50
به گزارش خبرگزاری پانا، علی تعالی در نخستین جلسه مشترک انجمن کتابخانههای عمومی و نهضت مطالعه مفید شهرستان همدان در سال 94، با تبریک فرا رسیدن ماه رجب و توصیه به بهرهمندی از خیرات این ماه اظهار کرد: جلسات انجمن کتابخانههای عمومی فرصت خوبی برای ارزیابی و هماندیشی توجه به فرهنگ کتابخوانی است و با توجه به مبادله اطلاعات در بحث کتاب میتوان سال به سال شاهد ارتقای این فرهنگ بود.
وی آمار ارائه شده در کتابخانههای عمومی همدان را امیدوار کننده خواند و گفت: در نخستین سال طرح اهدای کتاب، قریب به 130 هزار جلد کتاب به کتابخانههای عمومی اهدا شد که از این تعداد 10 هزار جلد مربوط به کتابخانه مرکزی همدان است.
فرماندار همدان اجرای طرح اهدای کتاب را در همدان موفقیتآمیز دانست و گفت: آمارهای بیان شده نشان از استقبال خوب مردم از کتاب و کتابخوانی دارد.
وی از ثبت 29 هزار جلد کتاب در کتابخانه مرکزی همدان خبر داد و گفت: روزانه هزار نفر به کتابخانه مرکزی همدان مراجعه میکنند که از این تعداد 300 نفر نوجوانان هستند.
تعالی به وجود نشانههای کتاب و کتابخوانی در زمان های اوج تمدن ایران اسلامی اشاره کرد و گفت: نقش کتاب در پیشرفت جوامع بیبدیل بوده و این امر در تعابیر رهبری نیز قابل مشاهده است.
*کمیته تخصصی سنجش و ارزیابی میزان مطالعه تشکیل شود
وی با اشاره به اینکه کمیته تخصصی سنجش و ارزیابی میزان مطالعه در کشور وجود ندارد، ابراز کرد: به دلیل نبود این کمیته آمار میزان مطالعه اعلام شده قابل اتکا نیست زیرا کمیتههای مختلف با معیارهای متفاوتی در این زمینه فعال هستند.
فرماندار همدان پیشنهاد تأسیس کمیته تخصصی سنجش و ارزیابی مطالعه را به صورت استانی و شهرستانی داد و گفت: با استفاده از این کمیته میتوان مسیر فرآیند توجه به کتاب و کتابخوانی را بهتر هموار کرد.
وی وجود فضای مجازی را فرصت خوبی در زمینه برنامههای فرهنگی دانست و تصریح کرد: متاسفانه فضای مجازی مورد هجمه برنامههای مختلف قرار گرفته به طوری که جوانان اوقات فراغت خود را بیهدف در این فضاها سپری میکنند.
تعالی ادامه داد: باید با یک برنامه هدفمند برنامههای خوب و فرهنگی مناسبی را برای جوانان در زمینه کتاب و کتابخوانی در فضای مجازی فراهم کرد.
*توسعه فیزیکی کتابخانهها در نقاط محروم و شهری
وی با بیان اینکه چیزی نمیتواند جای کتاب مکتوب را در پیشرفت بشریت بگیرد، گفت: توسعه فیزیکی کتابخانهها در نقاط محروم و شهری باید ادامه داشته باشد.
فرماندار همدان از دستگاهها به ویژه شهرداری خواست در زمینه همکاری با اداره کتابخانههای عمومی در راستای توسعه فیزیکی کتابخانهها قدم بردارند و اظهار کرد: شهرداریها در کشورهای توسعه یافته نقش بسیار مهمی در توسعه کتابخانهها دارند.
وی افزود: شهرداریها باید بدون بهانه و با اتخاذ تدابیر لازم، یک فصل اعتباری خاص و معینی را برای کتابخانههای عمومی در نظر بگیرند.
تعالی در بین سخنانش به مسیر دسترسی کتابخانه مرکزی همدان اشاره کرد و گفت: کتابخانه مرکزی همدان با استقبال خوب مردم مواجه است، بنابراین شهرداری باید برنامهای برای دسترسی آسان به این کتابخانه فراهم کند.
*شهرداری به فکر برنامهای برای دسترسی آسان کتابخانه مرکزی باشد
وی با بیان اینکه تپه مصلی دارای برنامه جامع و تفصیلی است، اظهار کرد: باید شهرداری یک برنامه موقت برای دسترسی آسان این کتابخانه مانند یک رمپ پلهای انجام دهد چراکه برنامه تفصیلی تپه مصلی برنامهای بلندمدت است.
فرماندار همدان از آموزش و پرورش خواست فضاهای خالی خود را برای توسعه کتابخانه در اختیار بگذارد تا اداره کتابخانههای عمومی آنها را تجهیز کند.
وی راهاندازی کتابخانه روستایی را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: با همیاری و همکاری شهرداریها، دهیاریها، بخشداریها، حمایتهای فرمانداری و استفاده از ظرفیت خیرین و منابع اداره کتابخانههای عمومی میتوان کتابخانههای عمومی بیشتری را تأسیس کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]