تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 3 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اندكى حقّ، بسيارى باطل را نابود مى كند، همچنان كه اندكى آتش، هيزم هاى فراوانى را م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817934841




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لزوم آسيب‌شناسي مهاجرت ورزشكاران


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: لزوم آسيب‌شناسي مهاجرت ورزشكاران
پديده مهاجرت و تغيير تابعيت برخي ورزشكاران كشورمان پديده ناخوشايندي است كه چندي است دوباره در ورزش كشورمان خودنمايي مي‌كند.
نویسنده : سعيد احمديان 
پديده مهاجرت و تغيير تابعيت برخي ورزشكاران كشورمان پديده ناخوشايندي است كه چندي است دوباره در ورزش كشورمان خودنمايي مي‌كند. ماه‌هاي آخر سال پيش بود كه چند تكواندوكار ايراني به دلايل مختلف به تابعيت كشور آذربايجان درآمدند و براي اين كشور مبارزه مي‌كنند. البته چند سال پيش هم اين ماجرا براي دو كشتي‌گير كشورمان پيش آمد و آنها وقتي ديدند در ايران شانسي براي بستن دوبنده تيم ملي ندارند، راهي آذربايجان شدند و حالا چند سالي است كه براي اين كشور روي تشك مي‌روند. در اينكه چرا برخي ورزشكاران تصميم مي‌گيرند با تغيير تابعيت زير پرچم كشور ديگري مسابقه بدهند، پديده‌اي است كه نياز به واكاوي و آسيب‌شناسي كارشناسان خبره ورزش دارد. البته پديده تغيير تابعيت در كشورهاي ديگر هم ديده مي‌شود اما به نظر مي‌رسد رخ دادن اين اتفاق براي ورزشكاران ايراني پديده قابل‌تأملي است كه بايد بيشتر از قبل مورد توجه مسئولان و تصميم‌گيرندگان ورزش كشور قرار بگيرد.
در باب چرايي تغيير تابعيت برخي ملي‌پوشان و چهره‌هاي بعضاً سرشناس ايران دلايل زيادي برشمرده شده است. يكي از مهم‌ترين علت‌هايي كه در اين باره مطرح است، عدم حمايت مالي و تأمين نشدن اين ورزشكاران از سوي متوليان ورزش است. اين افراد مدعي‌اند چون در ايران كسي قدر آنها را نمي‌داند و برايشان ارزشي قائل نيست، ترجيح داده‌اند به جايي بروند كه هم از نظر مالي و شغلي تأمين باشند و هم بتوانند در مسابقات بين‌المللي به ميدان بروند. حالا برايشان فرقي نمي‌كند كه اين پيراهن كشوري باشد كه در آن متولد شده‌اند يا كشوري كه جيبشان را پر پول كرده است! البته اين توجيه در جامعه ورزش كمتر پذيرفته مي‌شود و خيلي از ورزشكاران كشورمان هستند كه با سخت‌ترين شرايط حاضر نشده‌اند كه تغيير تابعيت بدهند و براي كشور ديگري مسابقه بدهند.
با اين حال اين موضوع از مسئوليت مديران و كساني كه براي ورزش كشور تصميم مي‌گيرند كم نمي‌كند و نمي‌توان سهمي از رشد پديده تغيير تابعيت در بين ورزشكاران را متوجه آنها كرد. به همين خاطر موضوعي كه بايد مورد توجه قرار بگيرد، لزوم به وجود آوردن شرايطي است كه يك ورزشكار و يك نخبه ورزشي فكرش به سمتي نرود كه بخواهد مليتش را عوض كند و براي يافتن شرايط بهتر از ايران كوچ كند. به هر حال برخي ورزشكاراني كه در سال‌هاي اخير مهاجرت كرده‌اند و به تابعيت كشورهاي ديگر درآمده‌اند از سرمايه‌هاي ورزش ايران بوده‌اند و براي اينكه به اين مرحله برسند و براي خودشان نامي دست و پا كنند سرمايه‌گذاري‌هاي زيادي روي آنها شده است تا اين ملي‌پوشان به چنين رده‌اي برسند.  هر چند در اين مسير اين كشتي‌گيران يا تكواندوكارهايي كه امروز تغيير تابعيت داده‌اند با مشكلاتي هم دست و پنجه نرم كرده‌اند اما در مجموع اين ورزشكاران با بودجه و سرمايه كشور رشد كرده و به مرحله‌اي رسيده‌اند كه توانسته‌اند چشم كشورهاي ديگر را بگيرند و آن كشورها با پهن كردن تور، اين چهره‌هاي ورزشي را جذب كنند و از استعداد و توانايي‌هايشان در ورزش به سود خودشان استفاده كنند. البته به كشوري مثل آذربايجان يا قطر كه با ورزشكاران تغيير تابعيت داده شده به دنبال موفقيت در عرصه‌هاي ورزش جهان هستند نبايد خرده‌اي گرفت. بايد رشد چنين پديده‌اي در ايران را در خودمان جست‌وجو كنيم و ببينيم چه وضعيتي بر ورزش كشور حاكم شده است كه اين ورزشكاران حاضر شده‌اند پيراهن كشور ديگري را در مسابقات ورزشي بپوشند.
به همين خاطر بديهي است كه در اين بين مديران ورزش نقش مهمي در عدم مهاجرت ملي‌پوشان رشته‌هاي مختلف ورزشي به كشورهاي ديگر دارند. آنها بايد با تدوين قوانيني در جهت حمايت مالي و شغلي از ورزشكاران حركت كنند. به هر حال يكي از دغدغه‌هاي اصلي ملي‌پوشان رشته‌هاي ورزشي اين است كه دوران قهرماني كوتاه است و براي روزهاي بازنشستگي بايد چاره‌اي بينديشند. در همين راستا متوليان ورزش بايد با حمايت‌هاي مالي و شغلي از يك قهرمان ملي، آينده زندگي او را تأمين كنند تا ورزشكاري كه سرمايه ورزش كشورمان به حساب مي‌آيد و هزينه‌هاي زيادي براي رسيدن او به اين مرحله شده است، هدر نرود و كشور ديگري از سرمايه‌هاي ورزش ايران استفاده نكند و ميوه درختي را كه در كشورمان كاشته شده، كشور ديگري مانند آذربايجان برداشت كند. به همين دليل بايد مديران ورزش با جدي گرفتن پديده تغيير تابعيت سرمايه‌هاي ورزش جلوي گسترش آن را بگيرند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن