واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ارائه 76 هزار نفر ساعت آموزش مهارتی به بانوان ساکن در سکونتگاههای غیر رسمی ارومیه ارومیه - ایرنا - مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان غربی گفت: سال گذشته 75 هزار و 711 نفر ساعت آموزش مهارتی به بانوان و دختران ساکن در سکونتگاههای غیر رسمی حاشیه شهر ارومیه توسط تیم های سیار ارائه شد.
جمشید اسعدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این آموزش های مهارتی به منظور توانمندسازی اقشار آسیب پذیر و یا در معرض آسیب های اجتماعی و افزایش مهارت نیروی انسانی ساکن در بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیر رسمی در راستای زمینه سازی برای اشتغال این افراد ارائه شده اند.
وی اظهار کرد: ارائه آموزش های فنی و حرفه ای، یکی از مهمترین راهکارهای اشتغال برای جوانان به ویژه بانوان و دختران است که در این صورت نیز می توان شاهد کاهش آسیب های اجتماعی در این قشر بود.
وی اضافه کرد: امیدوار هستیم بتوانیم با ارائه آموزش های موثر، روند اشتغال زایی برای جوانان این مناطق را سرعت بخشیده و سهم خود را در کاهش معضلات اجتماعی ایفا کنیم.
اسعدی ادامه داد: پارسال مرکز آموزش مهارتی بانوان ارومیه بیش از 430 هزار نفر ساعت آموزش مهارتی ارائه داد که از این میزان، 137هزار نفر ساعت به کارجویان و کارآموزان فاقد مهارت در مراکز ثابت، 105 هزار و 408 نفر ساعت آموزش در مراکز سیار روستایی ارائه شد.
حاشیه شهر ارومیه با مشکل خانواده های حاشیه نشین روبروست که به دلیل مهاجرت از روستاها و شهرهای کوچک و عدم توانایی مالی برای زندگی در داخل شهر، در مناطق حاشیه ای ساکن شده اند.
این مناطق به دلیل عدم برخورداری از بسیاری از خدمات شهری، مستعد آسیب های اجتماعی هستند و در بسیاری موارد نیز آسیب های اجتماعی سکونتگاههای غیررسمی یا حاشیه های شهر، بیشتر از دیگر مناطق است.
شهر ارومیه با وسعت بیش از 10 هزار هکتاری، بیش از 500 هکتار حاشیه دارد که یک پنجم حاشیه شهرهای آذربایجان غربی را تشکیل می دهد.
آمار دقیقی از تعداد حاشیه نشین های شهر ارومیه منتشر نشده است.
سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با سازماندهی کنونی از سال 1360 در کشور راه اندازی و فعالیت های مربوط به آموزش های مهارتی به این سازمان واگذار شد.
هرچند سابقه آموزش های فنی و حرفه ای در کشور به حدود یک و نیم قرن گذشته برمی گردد.
آموزش های فنی و حرفه ای امروزه به یکی از مهمترین مبادی ایجاد اشتغال پایدار در کشور تبدیل شده اند و به همین دلیل، استقبال مردم به ویژه جوانان از این آموزش ها بسیار بیشتر از گذشته شده است.
آموزش های مهارتی در سال های اخیر مورد توجه جدی مسوولان آموزشی در کشور قرار گرفته است.
این در حالی است که تا پیش از یک دهه گذشته، این آموزش ها در کشور در انزوا قرار داشتند و سیستم آموزشی کشور بیشتر به سمت آموزش های نظری سوق داشت.
زمینه سازی برای اشتغال مولد و پایدار و همچنین کاربردی بودن از جمله نتایج آموزش های مهارتی به شمار می روند.
8137/2093
08/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]