محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843639375
حرم مطهر امام رضا (ع) | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: نگاهی به دوران زندگانی امام هشتم(ع) حضرت ابوالحسن علی بن موسی الرضا(ع) هشتمین امام از سلاله پاک ائمه در روز یازدهم ذیالقعده سال 148ه.ق در شهر مدینه پای به عرصه حیات نهادند و جهان علم و فضیلت را به نور دانش و کمالات خود منور گردانیدند. پدر گرامی ایشان “حضرت امام موسی بن جعفر(ع) “و مادر عابده و پاک دامنش به نامهای «تکتم»، نجمه و طاهره بودند. نام مبارک آن حضرت «علی» است و کینهاش «ابوالحسن» و از جمله در متون اسلامی القاب آن امام همام «رضا»، صابر، فاضل، وفی، رضی، ولی و زکی ذکر شده است.
آن روز که وجود مبارک حضرت رضا(ع) به دنیا آمد، نسیم نور، زمین را از عطر میلادش معطر ساخت، عرشیان و فرشتگان مقدم منورش را گلباران نمودند. آن روز مبارک نه تنها مدینه و حجاز بلکه جهان اسلام مواج از شفافی عشق شده بود و سرانجام آسمان نور افشان شده، لحظهها بر قدوم این نوزاد کرنش کرد، از اوج ملکوت تا سطح زمین، از کوه تا دشت از بالا تا پايین با تابندگی جذاب مهتاب و درخشش ستارگان، چراغانی شده بود. وقتی امام متولد گشت در حالی که با دستان کوچکش به مادر خویش تکیه کرده و سرش را به سوی آسمان بالا برده بود، شهادت به خدای متعال فرستاد و اوصیائش را بر زبان جاری ساخت. به استناد مکتوبات تاریخ اسلام حضرت رضا(ع) از نظر چهره و سیمای ظاهری بسیار پر جذبه بودند، اقوال صورت مبارک ایشان گندمگون بوده و محاسن انبوه و زیبا و قامتی معتدل داشتند، نوشته اند حضرتش شبیهترین مردم به رسول خدا(ص) در عصر خودش بود. آن حضرت به مانند خصوصیات سایر ائمه طاهرین(ع) از همان کودکی رشد و کمال عقلی و اخلاقی فوقالعادهای داشت.
در مدتی که امام رضا(ع) همراه پدر بود شاهد محنتها و رنجهای فراوانی بود که بر امام کاظم(ع) وارد میگردید به نحوی که با تلخی مصايب و آلام را درک مینمود و به عینه حیلهها و نیرنگهای سیاسی منصور دوانیقی را میدید. دوران سیاه خلافت غاصبانه منصور عباسی که سایه شوم آن بر سراسر جهان اسلام سنگینی میکرد با هلاکتش به پایان رسید و پس از وی فرزندش محمد معروف به مهدی عباسی روی کار آمد. امام هشتم(ع) که در این ایام، دوران نوجوانی را سپری مینمود از این وضع به شدت متأثر گردید و موقعی نگرانی امام هفتم و فرزندش از این اوضاع شدت یافت که مهدی عباسی از هرگونه سختگیری نسبت به علویان، بنی حسن و بنیهاشم فروگذار نمیکرد تا این که به دستور وی امام موسی کاظم(ع) زندانی گردید. اما پس از مدتی بر حسب پارهای از ملاحظات سیاسی امام از زندان بغداد آزاد شد. بعد از مهدی عباسی، فرزندش هادی به خلافت رسید و مانند پدرش اجازه نداد مردم در ساحل آرامش از برکات دریای امامت به طور کامل بهره ببرند و چنان کرد که اسلافش نمودند. با مرگ هادی عباسی برادرش هارون الرشید مقام خلافت را تصاحب کرد و چون بر اوضاع مسلط گردید دستور اخراج علویان را صادر کرد. در همین دوران تندباد مصايب وزیدن گرفت، خرمن وجود علویان را در معرض آتش جور و بیداد قرار داد و سرانجام امام موسی کاظم(ع) در 25 رجب سال 183ق در سن 55 سالگی به شهادت رسید. از این زمان امامت هشتمین فروغ درخشان آسمان ولایت آغاز گردید. مقارن با آن روزگار هارونالرشید علاوه بر ظلم و ستمهای جنونآمیز خود، افکار و اندیشههای بیگانه را در حوزه علوم مسلمانان منتشر کرد تا از این راه بتواند توجه مردم را به علوم بیگانه جلب کند و خاندان اهل بیت را در انزوای علمی قرار دهد. حضرت با توجه به جو سیاسی حاکم بر حوزه مسلمانان، در ابتدای کار امامت خویش را علنی شناخت و فقط با یاران و شیعیان خاص ارتباط داشت و پس از مدتی بر اثر وقوع شورشهای مختلف و ضعف حکومت هارونالرشید با استفاده از این فرصت امامت خویش را در شهر مدینه علنی ساخت و به رفع مشکلات مردم در زمینه اعتقادی و اجتماعی پرداخت تا این که سرانجام هارونالرشید به سال 193 هجری درگذشت و در خانه باغ حمید بن قحطبه طائی والی توس روی در نقاب خاک کشید. در پی مرگ هارون و کشمکش میان دو فرزندش «امین» در بغداد و مأمون در مرو بر تخت نشست.
سپاه مأمون به بغداد حمله برد و امین در سال 198 هجری کشته شد. به این ترتیب حکومت موروثی و نامشروع پدر به دست مأمون افتاد، اما پس از گذشت مدت زمان نه چندان طولانی متوجه شد با چند مشکل به مراتب مهمتر از نزاع با امین مواجه است که باعث فروپاشی و سقوط حاکمیت او خواهد بود از جمله محبوبیت روز افزون حضرت رضا(ع) در بین شیعیان و مهیا شدن زمینه خلافت برای آن حضرت، مأمون برای این که بتواند شورشهای شیعیان و علویان را فرو نشاند و در میان جمعیت فراوان شیعه جایگاهی پیدا کند بر آن شد که مهتر آنان حضرت علی بن موسی الرضا(ع) را به خراسان دعوت نماید. از این رو نامههای متعددی برای آن امام فرستاد که در پی آن ایشان به سال 200 هجری راه خراسان را در پیش گرفتند. مسیر حرکت امام رضا(ع) آن گونه که مأمون تعیین کرده بود از نقاطی میگذشت که امام کمتر با شیعیان شهرها ارتباط بر قرار کندس. در هر حال امام وارد نیشابور شد و حدیث سلسلهالذهب را برای آن دیار به یادگار گذاشت. مأمون برای اجرای نقشه سیاسی خود ابتدا خلافت و سپس ولایتعهدی را به امام پیشنهاد کرد تا این که سرانجام حضرت رضا(ع) بالاجبار ولایتعهدی را با شروطی پذیرفت و این مقام بطور رسمی در ماه رمضان سال 201 هجری اعلان و ابلاغ گردید. اما از طرفی چون این کار سبب ازدیاد وجاهت و منزلت امام(ع) گشت مأمون عرصه را بر خود تنگ دید پایتخت را از مرو به بغداد انتقال داد و با ترتیب دادن مجلسی، وجود نازنین حضرت رضا(ع) را با زهری کشنده مسموم ساخت. پیکر پاک آن امام را به قریه سناباد منتقل نموده و در جانب قبله گور هارونالرشید در همان خانه باغ حمید بن قحطبه به خاک سپردند. مشهور است که ایشان به سال 203 هجری قمری در آخرین روز ماه صفر به شهادت رسید و به گواهی برخی از اقوال و روایات تنها یک فرزند به نام «محمد» و ملقب به «جواد» برای آن حضرت زاده شد که همان والاگهر، نهمین امام شیعیان است . مجموعه معماری – آرامگاهی حرم مطهر حضرت رضا(ع) بدون تردید حرم مطهر رضوی به عنوان یکی از شش مجموعه معماری – آرامگاهی ایران، با ارزش جهانی، نظیر یک دایرهالمعارف هنر اسلامی تجربیات اساتید معماری سبکهای مختلف ساختمانی را در بر دارد که در حقیقت در هر دوره تاریخی به رغم تحولات سیاسی، تغییرات و تکامل بنیادی و فضايی در کالبد آن به وجود آمده است.
پس از آن که پیکر مطهر حضرت رضا(ع) در کاخ حمید بن قحطبه طائی در اراضی سناباد به خاک سپرده شد، این مکان مورد توجه مسلمین قرار گرفت. آنچه امروزه این جایگاه معنوی را مزین نموده، فضاهای معماری، رواقها، صحنهای متبرکه و تاسیسات عامالمنفعه علمیـ فرهنگی است که از دوران سامانیان تا عصر حاضر در آن ایجاد شده و به شکوهش افزوده است. در این میان جغرافیانویسان و مورخان بسیاری از قرون مختلف اسلامی ابنیه آن را ستودهاند.
حرم مطهر امام هشتم(ع) به لحاظ معماری و تزيینات یکی از جامعترین و باشکوهترین ابنیه جهان اسلام به شمار میرود که علاوه بر وجهه معنوی آراسته به بیشترین شیوههای هنری، از جمله انواع کاشیکاری، گچبری، اقلام سته خط در خوشنویسی، آيینهکاری، معرق چوب، منبت، حجاری، خاتم و… است که سلسلهوار فضاها، طرحها و رنگها را به نقطه کانونی آن یعنی بقعه مطهر یا مضجع شریف آن امام همام پیوند میدهد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز با احداث و الحاق فضاهای فرهنگی – مذهبی و رفاهی به این مجموعه، آستان متبرکه و بارگاه مطهر رضوی توسعه و گسترش چشمگیری داشته است. ضریح مطهر پس از گزارش ابن بطوطه در حدود سال 730ق از اولین ضریح چوبی– فلزی برروی مضجع شریف حضرت رضا(ع)، دومین ضریح متعلق به سال 957ق در عصر صفویه بوده است. در سدههای پس از آن نیز ضریحهایی در سالهای 1160 و 1238قمری و 1338شمسی جایگزین آن گردید. ساخت ضریح فعلی در سال 1372ش به امر تولیت آستان قدس رضوی و با طرحی از استاد فرشچیان آغاز شد. ساختار این اثر با ترکیبی از آهن، فولاد، چوب گردو، پوشش طلا و نقره و آراستگیهای منحصر به فرد در نهایت استحکام به وزن 12 تن و ابعاد 73/3 و 78/4 با بلندی چهار متر در مدت هفت سال پایان یافت. گنبد طلا و گلدستهها
مشخصترین نماد و نشانه مضجع شریف رضوی گنبدی زراندود است که از دور دستها قابل رویت بوده و آرزوی زیارت آستان منورش را در یادها زنده میکند. گفته شده است که نخستین گنبد به دستور سلطان سنجر سلجوقی و به اهتمام وزیرش “شرف الدین قمی” بر فراز مضجع حضرت بنیان گردید. در عهد صفویه ابتدا شاه طهماسب (930 تا 984ق) گنبد را مطلا کرد و سپس شاه عباس اول (996 تا 1038ق) ساقه گنبد را با خشتهای طلا پوشاند. از دیگر عناصر معماری حرم مطهر حضرت رضا(ع) مجموعه منارهها و یا گلدستههای آن است. نحوه محاسبه معماری گنبد طلا و دو گلدسته قدیمی به لحاظ تقارن دید، به ویژه از خیابانهای اصلی به سوی حرم مطهر به نحوی است که از هر سو گنبد طلا بین دو مناره مزبور دیده میشود. سقاخانه اسماعیل طلايی این بنای زرین در میان صحن انقلاب قرار دارد. بنا بر متون قدیم، بین سالهای 1144 تا 1145ق به دستور نادرشاه افشار سنگابی را یکپارچه از سنگ مرمر با ظرفیت سه کر، از هرات به مشهد آوردند و شخصی به نام استاد اسماعیل طلاکار بر فراز سنگاب پوششی هشت ضلعی و سقفی گنبدی شکل بنا نهاد و آن را طلا کاری کرد. سقف گنبدی شکل سقاخانه بر روی پایههایی از سنگ مرمر کندهکاری شده و کاشی قرار دارد و سطح آن از بالای کاشی پایهها با خشتهای مطلا و پیرامون آن با اسماء الله تزيین شده است. نقارهخانه از جمله اماکن مهم و تاریخی حرم مطهر نقارهخانه است که اکنون بر روی ایوان شرقی صحن انقلاب قرار دارد.
بنابر شواهد تاریخی نقارهزنی در آستان مقدس رضوی از دوره غزنویان مرسوم گردیده و در قرون پس از آن ادامه یافته است. بنا به رسم قدیم در طول سال به استثناي محرم و صفر، در هر شبانه روز دو نوبت دقایقی قبل از طلوع و غروب آفتاب و ولادت ائمه اطهار(ع) به استثناي شهادتها، نقاره با طنین خاصی نواخته میشود، علاوه بر این در مناسبتهای مذهبی و میلاد ائمهاظهار و همچنین هنگام بروز کراماتی از سوی حضرت نیز نقاره شادمانی نواخته میگردد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
نقاره خانه و نقاره زنی در حرم مطهر | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
از جمله اماکن مهم و تاریخی حرم مطهر نقارهخانه است که اکنون بر روی ایوان شرقی صحن انقلاب قرار دارد تزئینات خیاره ای و مقرنسهای زیبا بر اطراف و کنگره هایی بر بالا که همگی با کاشیهای مغرق پوشیده شده این سازه را برجسته و ممتاز کرده است نقاره زنی سابقه دیرینه ای دارد بنا بر شواهامامزاده سیدلطیف (ع) وجه آباد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آدرس استان تهران ـ شهرستان بهارستان ـ بخش ـ شهر نیم شهر وجه آباد ابتدای شهر منبع سایت امامزادگانامامزاده بی بی سکینه (ع) ـ صفادشت | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
درباره نحوه درگذشت بی بی سکینه در کتب کنزالانساب و همچنین در کتاب بحرالانساب آمده است که فرزندان امام موسی کاظم علیهم السلام عبدالرحمن زید سلیمان حمزه و سکینه خاتون در ولایت زهر آب افتادند عبدالرحمن و زید را در پلنگ آباد و سلیمان را کوشک آباد و سکینه خاتون بنت امام موسی کاامامزاده قاسم (ع) ـ بیدکنه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آن حضرت از نوادگان امام حسن مجتبی علیه السلام است آستان امامزاده قاسم علیه السلام در روستای بیدکنه واقع در جاده ملارد به شهریار قرار دارد و تابلوهای راهنما جهت رفاه زائرین در طول مسیر نصب گردیده است بقعه ایشان با مساحت حدود 50 متر مربع قدیمی و دارای نمای آجری و کاشی است و گامامزاده ابوطالب (ع) ـ آدران | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آستان امامزاده ابوطالب علیه السلام در شهرستان رباط کریم بخش مرکزی دهستان امامزاده ابوطالب روستای آدران واقع شده است و از طريق آزاد راه تهران ـ ساوه با قرارگرفتن در جاده شهريار به سلطان آباد قابل دسترسي است به طوركلي ازسه مرحله معماري درساختمان بقعه مشاهده مي شود كه دو مرحلهپل رضا شاهی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت 10 کيلومتری جاده فيروزکوه – تهران و بر روی حبله رود قدمت 1306 ه ق شامل نه دهنه با قوس گهواره ای که در دو طرف سطح پل دست انداز يا ديواری با ارتفاع حدود يک متر ساخته شده که امنيت عبور و مرور بر روی آن را بيشتر مي کند در طرفين ورودی شرقی پل 2 قطعه سنگ تراش سفيد کهبقعه امامزاده ابراهیم (ع) ملارد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
این امامزاده به باور اهالی مدفن امامزاده سید ابراهیم از فرزندان امام هادی امام علی النقی علیه السلام می باشد و از قدیم الایام یکی از زیارتگاه های مورد توجه اهالی ملارد و روستاهای پیرامون بوده است در تشریح شکل و نمای قدیمی آن می توان گفت اتاقکی بود کاهگلی و بدون زرق و برق کهامامزاده خاتون (ع) ـ مهرچین | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آستانه امامزاده خاتون علیها السلام در شهرستان شهریار بخش مرکزی دهستان جوقین روستای مهرچین واقع شده استامامزاده ابراهیم (ع) نوده | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آستان امامزاده ابراهیم علیه السلام در شهرستان رباط کریم بخش مرکزی دهستان وهن آباد روستای نوده واقع شده استامامزاده عماد (ع) رباط کریم | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
از نوادگان امام جواد علیه السلام می باشد آستان امامزاده عماد علیه السلام در شهرستان رباط کریم بخش مرکزی شهر رباط کریم خیابان بخشداری جنب دبستان نمونه مردمی واقع شده است بناي ساختمان بقعه در دوره معاصر و با معماري كاملًا جديد ساخته شده است پلان آن به صورت چليپا شكل و درامامزادگان هادی و مهدی (ع) یقه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آستان امامزادگان هادی و مهدی علیهما السلام در شهرستان رباط کریم بخش مرکزی شهر رباط كريم دهستان منجیل آباد روستای یقه واقع شده است بناي اصلي ساختمان بقعه از نظر قدمت متعلق به دوره قاجار است پلان آن به صورت مدور و از آجر و خشت بر روي سطحي بلندتر از زمينهاي اطراف قرار گرفتهامامزادگان محمد و احمد و عبدالله (ع) ـ کامو | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
امامزادگان عبداله محمد و احمد که هر سه برادر بوده و از نوادگان امام موسی بن جعفر علیه السلام می باشند این مطلب در شجره نامه و تأییدیه مرکز آستان حضرت عبدالعظیم حسنی نیز چنین آمده است آنچه در کتب انساب استنباط نمودم در قریه کامو و در زمین پاکنبد نزدیک چشمۀ آب و کوه 3 امامزاامامزاده سلیمان (ع) ـ قمصر | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
امامزادگان سلیمان و داود علیه السلام با هم برادر و ازفرزندان عبدالله بن عبدالواحد بن مالک بن شهاب الدین حسین بن سید مهنا الاکبر می باشند که در سلطنت ارغون شاه ابن خاقان به قمصر هجرت کرده متوطن شدند و همانجا هم رحلت یافته مدفون گشتند آستان امامزاده سلیمان علیه السلام در شهرامامزاده پیر داوود (ع) ـ قمصر | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
نسب این امام زاده بزرگوار به اعتقاد اهالی و معتمدین شهر به حضرت علی بن ابیطالب می رسد پیرداوود ابن حسن بن حسن علی بن ابیطالب علیه السلام آستان و بارگاه امامزاده پیرداوود علیه السلام در شهرستان کاشان بخش قمصر شهر قمصر خیابان ولی عصر مشرف به باغستان های انبوه و سرسبز واقعامامزاده محمدتقی (ع) رباط کریم | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آستان امامزاده محمدتقي علیه السلام در شهرستان رباط کریم شهر شهررباط کریم خيابان شهيد مجيد ناصری واقع شده است بناي ساختمان بقعه به ابعاد 7 5×7 5 متر داراي پلان مربع شكل است كه گنبد سبز رنگ كوچكي بر فراز آن احداث گرديده است ورودي بقعه در ضلع شرقي قرار دارد ساختمان بقعه به شيامامزاده علی اصغر (ع) آلارد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آستان امامزاده علی اصغر علیه السلام در شهرستان رباط کریم بخش مرکزی دهستان منجیل آباد روستای آلارد چهاردانگه و به فاصله تقريباً 100 متري شمال آزادراه تهران ـ ساوه واقع شده است بناي اصلي ساختمان بقعه ازداخل داراي پلاني مرکب از يك دايره و مستطيل به هم پيوسته با پوشش سقف گنبديامامزاده احمد و محمد طارس | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت 800 متری شمال شرقی روستای طارس بر روی تپه ای منفرد قدمت قرن هشت و نه هجری بنای برج مانند اين امامزاده در قسمت ورودی دارای فضايی مستطيل شکل است که بعداً به آن اضافه شده است بعد از ايوانی که روی بدنه آن چند طاق نما با رو کار گچ ديده می شود درب ورودی امامزاده با ارتف-
گوناگون
پربازدیدترینها