واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور: پیش بینی تولید 1100 تن پیله ترابریشم طی سالجاری/ توسعه نوغانداری در اولویت برنامه ها قرار دارد تهران - ایرنا - رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور، توسعه پرورش کرم ابریشم را از اولویت های کاری این مرکز در سالجاری ذکر و پیش بینی کرد: امسال حدود 1100 تن پیله ابریشم تر در کشور تولید شود.
علی اصغر داداش پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: امسال بیش از 36 هزار جعبه تخم نوغان در بین نوغانداران کشور توزیع می شود و به طور متوسط هر جعبه تخم نوغان را اگر حداقل 30 کیلوگرم پیله ابریشم محاسبه کنیم با توزیع 36 هزار جعبه حدود 1100 تن پیله تر ابریشم بدست می آید.
وی با اشاره به اینکه صنعت نوغانداری کشور در طول دهه 80 تا 90 دچار افول شده بود، افزود: سال 93 برای حمایت از صنعت تولید پیله کرم ابریشم، با تصویب هیات دولت یازدهم مرکز توسعه نوغانداری کشور به عنوان متولی این بخش برای اعمال وظایف حاکمیتی، نظارتی و توسعه ای راه اندازی شد.
وی با بیان اینکه تولید پیله کرم ابریشم در کشور ما از سابقه طولانی برخوردار است، اظهار داشت: در تلاش هستیم با افزایش مشارکت با بخش خصوصی علاوه بر احیای فرهنگ پرورش کرم ابریشم و توسعه نوغانداری در مناطق دارای مزیت نسبی بالا نهاده های مورد نیاز این بخش از جمله نهال توت اصلاح شده و تخم نوغان را با اعتبار لازم از محل یارانه ها بتوانیم تامین و در اختیار نوغانداران قرار دهیم.
وی اضافه کرد: همچنین برنامه احیای نوغانداری، احیای توتستان های موجود، احیای توتستان های جدید را به عنوان تنها منبع غذایی کرم ابریشم در دستور کار داریم تا بخشی از مشکلات تولیدکنندگان این بخش مرتفع شود.
به گفته وی، هم اکنون مرکز توسعه نوغانداری کشور به دنبال اعمال مکانیزم های حمایتی برای اعتمادسازی مردم به صنعت نوغانداری کشور است تا نهاده های مورد نیاز این بخش از جمله نهال توت اصلاح شده و تخم نوغان به شکل یارانه ای تولید و با حداقل قیمت در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور گفت: بنابراین با تاسیس این مرکز در سال 93 صنعت نوغانداری و پرورش کرم ابریشم در 16 استان کشور از جمله گیلان، خراسان رضوی، گلستان، خراسان شمالی و مازندران که از سابقه طولانی در این بخش برخوردارند، احیا شد.
وی خاطرنشان کرد: به طوری که سال گذشته حدود 200 هزار اصله نهال توت اصلاح شده و حدود 31 هزارو 600 جعبه تخم نوغان در استان های تولیدکننده نوغان توزیع شد که از این میزان حدود 900 تن پیله تر ابریشم بدست آمد.
وی اضافه کرد: با تلاش های مرکز توسعه نوغانداری کشور امسال نیز برای نخستین بار تولید نهال توت اصلاح شده (برای افزایش دو برابری برگ دهی ارقام بومی و محلی) به بخش خصوصی واگذار شد.
وی با اشاره به تاکیدات وزیر جهادکشاورزی مبنی بر افزایش مشارکت بخش خصوصی در تولید نهاده های صنعت نوغانداری کشور، افزود: در سفر اخیر خود به همراه هیات دولت از این نهالستان بخش خصوصی در آستانه اشرفیه واقع در استان گیلان بازدید کردند.
داداش پور پیش بینی کرد؛ امسال حدود 300 هزار اصله نهال توت اصلاح شده توسط نهالستان بخش خصوصی تولید و در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.
وی اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون بیش از 13 هزار جعبه تخم نوغان بین نوغانداران استان های خراسان رضوی، گلستان، مازندران، اصفهان، فارس و آذربایجان شرقی توزیع شده و به تازگی توزیع تخم نوغان در استان گیلان که همواره حدود 50 درصد نوغانداری کشور را به خود اختصاص داده، انجام می شود.
داداش پور، یکی از مشکلات این صنعت را تابعیت قیمت پیله تر ابریشم از خرید تضمینی پایه ای دانست و گفت: دولت امسال قیمت خرید تضمینی پایه ای هر کیلوگرم پیله تر ابریشم را 15 هزار و 100 تومان تعیین کرد در حالی که با وجود بالا بودن کشش بازار این محصول می تواند با نرخ بالاتری به فروش برسد.
به گفته داداش پور، سال گذشته قیمت هر کیلوگرم 13 هزار تومان تعیین شده بود که به دلیل کشش خوب بازار هر کیلوگرم از این محصول به قیمت 20 هزار تومان توسط بخش خصوصی خریداری شد.
وی با اشاره به افزایش قیمت 2 هزار و 100 تومانی هر کیلوگرم پیله تر ابریشم، افزود: همه ساله قیمت توافقی این محصول در بازار غیردولتی بالاتر از قیمت خرید تضمینی است، این درحالیست که صنایع تبدیلی صنعت نوغانداری در حوزه صنعت، معدن و تجارت قرار دارد.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور خواستار مشارکت در حوزه تصمیم سازی درخصوص کنترل واردات و برقراری تعرفه های مرتبط برای حمایت از تولید داخلی شد و افزود: اگر بتوانیم تعرفه واردات را به گونه ای تعیین کنیم که واردات این محصول با ورود پیله تر ابریشم تولید داخل تداخل نداشته باشد به طور حتم طی سال های آتی این صنعت رونق چشمگیری پیدا می کند.
وی وضعیت فعلی تولید پیله تر ابریشم کشور را حدود 1000 تن عنوان و تصریح کرد: در حالی که ظرفیت تولید پیله تر ابریشم کشور تا سال 79، حدود 5 هزارتن بوده، هم اکنون در تلاش هستیم ظرفیت تولید پیله تر ابریشم را به میزان قبلی برسانیم.
وی اظهار داشت: همچنین قصد داریم با کمک دولت تسهیلات بانکی برای اصلاح جایگاه های پرورش پیله کرم ابریشم و سیستم های آبیاری تحت فشار باغات توت به این بخش اختصاص دهیم تا مردم رغبت بیشتری به پرورش تولید کرم ابریشم پیدا کنند.
وی پرورش پیله تر ابریشم را تابع خدمات بیمه ای کشاورزی برشمرد و افزود: امسال نوغانداران می توانند برای کاهش ریسک در تولید با پرداخت 4 هزارو 800 تومان به ازای هر جعبه تخم نوغان بدون افزایش قیمت نسبت به سه سال گذشته، تولیدات خود را بیمه کنند.
اقتصام(4)9186**1558
08/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]