واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: موهای زائد در صورت زنان به دلیل این بیماریهاست
یک متخصص پوست علل مختلف رویش موهای زاید در صورت زنان را تشریح کرد.
به گزارش نامه نیوز، دکتر رضا قادر، گفت: افزایش موهای زاید در افراد به دو نوع کلی هیپرتریکوز و هیرسوتیسم تقسیم میشوند.
وی با بیان اینکه هیپرتریکوز در هر دوجنس مرد و زن ایجاد میشود و علل مختلفی دارد، افزود: هیرسوتیسم فقط مخصوص خانمهاست و علل آن کاملا با هیپرتریکوز متفاوت است.
این متخصص پوست، ادامه داد: هیرسوتیسم عارضه شایعی است که میتواند در نوجوانان و خانمهای جوان باعث اضطراب و نگرانی و کاهش اعتماد به نفس شود و گاهی عوارض روحی - روانی شدیدی هم به دنبال دارد.
قادری در خصوص تعریف هیرسوتیسم اظهار کرد: به رشد بیش از اندازه مو در مکانهای خاصی از صورت و بدن خانمها که وابسته به آندروژن است هیرسوتیسم گفته میشود.
وی با اشاره به اینکه موهای ناحیه صورت یک خانم به طور طبیعی باید بصورت موهای کمرنگ و نازک باشد، گفت: موهای صورت زنان در حالت عادی باید کمرنگ و نازک بوده که به آسانی قابل دیدن نیستند. اگر در ناحیه صورت هر خانمی به جای این موهای نازک، موهای ضخیم و سیاه با الگوی مردانه رشد کرد، یا اگر در مدت زمان کوتاهی رشد سریع موهای ترمینال در نواحی خاصی از بدن که وابسته به آندروژن است مثل نواحی سینه، اطراف ناف و شکم، قسمت فوقانی و تحتانی پشت، قسمت داخلی کشاله ران و بازوها مشاهده شد حتما باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کرد.
این عضو هیات علمی و استاد دانشگاه، تصریح کرد: باید توجه داشت که این مشکل علاوه براینکه روی ظاهر و اعتماد به نفس بیمار اثر میگذارد، ممکن است مشکلات داخلی فراوانی نیز ایجاد کند، پس این علامت را باید مهم تلقی کرده و نباید آن را از نظر دور داشت.
قادری با بیان اینکه الگوی طبیعی رشد مو بر اساس رنگ پوست و نژاد بسیار متفاوت است، افزود: سفید پوستان موهای صورتشان نسبت به سیاه پوستان و نژاد زرد بیشتر است و زنان آسیایی تبار و نواحی مدیترانه به طور طبیعی موهای بیشتری نسبت به زنان اروپایی دارند.
وی ادامه داد: علت زمینهای برای ایجاد هیرسوتیسم را باید در تخمدانها، غدد فوق کلیوی یا هیپوفیز جستجو کرد.
این متخصص پوست، تاکید کرد: در صورت ایجاد هر یک از این علائم در زنان مانند کلفت شدن صدا شبیه صدای مردان، آکنههای مقاوم به درمان یا شدید و کیستی، ریزش مو با الگوی مردانه در ناحیه پاریتال و جلوی سر، آمنوره یا قطع قاعدگی، اختلالات قاعدگی (کم یا نامنظم شدن آن)، چاقی مرکزی به خصوص در ناحیه شکم و پهلوها، تیره و ضخیم شدن پوست در نواحی زیربغل، آرنج، کشاله ران، گردن یا چینهای زیرپستان، کبودی سریع پوست بدون سابقه ضربه و تروما، ترشح شیر از پستان در خانمهای مجرد یا زنی که کودک شیرخوار ندارد، افزایش کلسترول و چربیهای خون، هیرسوتیسم پیش از بلوغ یا هیرسوتیسمی که به طور ناگهانی رخ میدهد، افزایش فشار خون، دیابت نوع 2 همراه با سندرومهای مقاومت به انسولین با افزایش قند خون، افزایش حجم عضلات و ناباروری باید به افزایش هورمونهای مردانه شک کرده و به پزشک متخصص مراجعه کرد.
قادری با بیان اینکه تمام افرادی که دچار هیرسوتیسم هستند باید توسط پزشک معاینه شوند تا علت زمینهای آن مشخص شود، افزود: با استفاده از سونوگرافی تخمدانها و غدد فوق کلیوی و آزمایشات هورمونی و در صورت لزوم و نظر پزشک متخصص با انجام سایر اقدامات پاراکلینیکی مانند سی تی اسکن و....میتوان تشخیص قطعی را مطرح کرد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بهترین روش درمانی برای هیرسوتیسم شناخت عامل این بیماری و درمان این عامل با استفاده از داروهای هورمونی و سپس حذف موهای زائد با استفاده از تکنولوژیهای جدید مانند لیزر وسیستمهای نوری ورادیوفرکوئنسی است.
این متخصص پوست، یادآور شد: لیزر مطمئنترین روش در درمان هیرسوتیسم است.
منبع: ایسنا
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]