واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نگاهی به علل رشد داعش و افراط گرایی در مالزی/ تاثیر سیاسیون و مقامات تندرو مذهبی کوالالامپور – ایرنا - یک محقق عرصه سیاسی - اجتماعی منطقه جنوب شرقی آسیا معتقد است افزایش قدرت مقامات تندرو و افراط گرای مذهبی بر توده مردم مالزی که تمایل به انجام خشونت دارند، در حال کمک به ریشه دواندن خشونت و افراط گرایی در این کشور به اصطلاح میانه رو جنوب شرق آسیا است.
به گزارش ایرنا، جوزف چینیانگ لیو، عضو موسسه بروکینگز و کارشناس مطالعات شرق آسیا در مقاله ای به بررسی رشد حمایت از داعش در مالزی به عنوان کشوری که خود را میانه رو معرفی کرده است، پرداخت.
براساس نظرات این کارشناس ارشد مرکز مطالعات شرق آسیا که روز سه شنبه در روزنامه مالای میل منتشر شد، تحقیقات سال 2013 مرکز پیو نشان می دهد 39 درصد از مردم مالزی یا حامی خشونت بوده اند و یا اینکه خواستار اعمال خشونت به عنوان ابزار برای مقابله با منازعات هستند. در حالی که این رقم در اندونزی 50 درصد در مقایسه با مالزیایی ها کمتر است.
وی با اشاره به افراط گرایی ائتلاف حاکم بر مالزی و سوء استفاده از اسلام برای در قدرت ماندن، نوشت: این ذاتا به اسلام و اسلام گرایان مرتبط نیست، بلکه به نحوه استفاده از اسلام به وسیله موافقان و مخالفان در مالزی برمی گردد. این افراد نوعی از اسلام را به کار می گیرند که ارتباطی با اسلام واقعی که دین آشتی و تنوع است، ندارد.
جوزف چینیانگ لیو معتقد است: حزب حاکم مالزی (آمنو) تلاش می کند با مذهب برای خود اعتبار بسازد و در قدرت بماند و به طور کامل از منافع آن سود برده است.
لی کو آن یو، رییس مرکز مطالعات جنوب شرقی آسیا نیز در مقاله ای نوشت: سیاستمداران مالزی نیز متمایل به پیوستن به موج افراط گرایی در این کشور که تفاوت های نژادی را مورد توجه قرار می دهد و از صحبت ارزش های مشترک پرهیز می کنند، هستند.
رییس مرکز مطالعات جنوب شرقی آسیا همچنین بر این باوراست که این سیاستمداران آماده حمله به جامعه غیرمسلمان مالزی هستند تا از این طریق در بین رای دهندگان مسلمان مالزی که اکثریب جمعیت این کشور را تشکیل می کند، حمایتی کسب کنند.
وی نوشت: خزیدن افراط گرایی در مالزی با ظهور برخی سیاستمداران که گفتمان در مورد موضوعات مرتبط با اسلام را بر نمی تابند تشدید شده است. از جمله این موضوعات می توان به رد مذهب شیعه به عنوان دومین گروه بزرگ مسلمانان توسط مقامات مالزی اشاره کرد.
به اعتقاد این تحلیلگر، هم راستا با سیاستمداران مالزیایی، سایر مقامات مذهبی این کشور نیز غیرمسلمانان و مسلمانان داخل و خارج از این کشور را هدف انتقاد خود قرار داده اند.
جوزف چینیانگ لیو، کارشناس ارشد مرکز مطالعات شرق آسیا هشدار داده است که با توجه به این عوامل، مالزی مستعد گسترش تفکرات افراط گرایی از قبیل تفکرات گروه تروریستی داعش است و مقابله با این نوع تهدیدات تنها محدود به افزایش اقدامات امنیتی نیست و نیاز است رهبران ارشد این کشور آن را مورد بررسی قرار دهند.
وی تصریح کرد: شکست مقامات مالزی در مورد انجام چنین اقداماتی نباید این گونه فرض شود که حمایت مالزیایی ها از گروه های تروریستی در عراق و سوریه ریشه در همدلی مردم مالزی با تروریست ها دارد.
جوزف چینیانگ لیو نوشت: هنگامی که جو اجتماعی - سیاسی به راست گرایان افراطی و سیاسیون اجازه می دهد با مصونیت، هرچه می خواهند بگویند و انجام دهند، این عمل مشابه کسانی است که برای عضوگیری در داعش تلاش می کنند.
آساق**241**1611
08/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]