واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وابسته فرهنگی::مسوولان نخجوان علاقه مند به افزایش ارتباطات فرهنگی و گردشگری با ایران هستند ارومیه - ایرنا - وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در نخجوان گفت: مسوولان جمهوری خودمختار نخجوان علاقه مند به گسترش و افزایش ارتباطات با ایران در عرصه های فرهنگی و گردشگری هستند.
حسین آقازاده روز دوشنبه در دیدار با مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی افزود: همکاری در عرصه های هنری و فرهنگی و برگزاری نمایشگاههای عکس، صنایع دستی و آثار هنری از مواردی است که زمینه تبادلات فرهنگی و گردشگری دو طرف را بیش از پیش فراهم می کند.
وی اظهار کرد: رویکرد ما رویکردی علمی، آموزشی، فرهنگی و هنری با روش تبادل مشترک می باشد و جمهوری خودمختار نخجوان در حوزه حفظ آثار تاریخی دارای ظرفیتهای مطلوبی است.
وابسته فرهنگی ایران در نخجوان اظهار کرد: در حوزه آثار تاریخی و میراث فرهنگی، مطالعات باستان شناسی و مستندسازی می تواند همکاری های خوبی بین ایران و جمهوری خودمختار نخجوان صورت گیرد.
جلیل جباری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی نیز در این دیدار گفت: این استان دارای پتانسیل های مختلف در گردشگری و به ویژه در گردشگری سلامت است و باید ارتباط دفاتر خدمات مسافرتی استان با سایر کشورها به ویژه کشورهای همسایه در راس فعالیت ها قرار گیرد.
وی اظهار کرد: راه اندازی تورهای گردشگری می تواند به تبادل گردشگر بین ایران و جمهوری خودمختار نخجوان در حد مطلوب رونق ببخشد.
جباری اظهار کرد: می توان با برپایی دفاتر اطلاع رسانی گردشگری در کشورهای همسایه و در جمهوری خودمختار نخجوان، اماکن فرهنگی، تاریخی و طبیعی گردشگری و صنایع دستی استان را معرفی کرد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی هم در این دیدار گفت: این استان دارای ظرفیتهای بسیاری در عرصه آثار تاریخی است که توانسته آذربایجان غربی را تبدیل به استانی غنی برای مطالعات باستان شناسی کند.
محمد فتحی اظهار کرد: متخصصان و فارغ التحصیلان حوزه میراث فرهنگی در آذربایجان غربی در فنون مرمت به مراتب در سطح بالای علمی قرار دارند و این امر می تواند زمینه همکاری مناسبی بین دو طرف ایجاد کند.
معاون میراث فرهنگی آذربایجان غربی با اشاره به برخی زمینه های همکاری بین دو طرف ایران و جمهوری خودمختار نخجوان اظهار کرد: حضور متخصصان و مسوولان نخجوان در همایش ها، نشست های نقد مرمتی، تبادل اشیا تاریخی موزه ای به صورت امانت بین دو طرف، ایجاد تیم های مشترک کاوشهای باستان شناسی می تواند جزو زمینه های همکاری باشد.
این نشست در محل اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی برگزار شد.
آذربایجان غربی استانی با 1472 اثر تاریخی، تپه و محوطه باستانی و انواع جاذبه های طبیعی ثبت شده در ردیف میراث ملی است.
این استان دارای حدود یک هزار کیلومتر مرز مشترک با کشورهای عراق و ترکیه و جمهوری خودمختار نخجوان است و سالانه بیش از 400 هزار گردشگر خارجی از طریق مرزهای استان وارد کشور می شوند.
دو اثر از آثار تاریخی این استان در ردیف آثار جهانی به ثبت رسیده که شامل قره کلیسا و مجموعه تخت سلیمان تکاب است.
7125/6008 **1917
07/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]