محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845390492
- کنفرانس سالانه ان پی تی،عرصه ای دیگربرای حضور دیپلماسی هوشمندانه ایران
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کنفرانس سالانه "ان پی تی"،عرصه ای دیگربرای حضور دیپلماسی هوشمندانه ایران ایرنا - کنفرانس سالانه "بازنگری در معاهده منع اشاعه تسلیحات هسته ای" از روز دوشنبه در نیویورک آغاز می شود که می تواند عرصه ای جدید برای حضور پررنگ و فعال مذاکره کنندگان هسته ای ایران باشد که تاکنون با عزمی راسخ و دیپلماسی هوشمندانه خود برای احقاق حقوق قانونی ملت تلاش کرده اند.
کنفرانس سالانه "بازنگری در معاهده منع اشاعه تسلیحات هسته ای (NPT Review Conference) امروز دوشنبه 7 اردیبهشت ماه (27 آوریل) در نیویورک آغاز می شود و به مدت یک ماه ادامه خواهد داشت. این کنفرانس هر 5 سال یک بار و بعد از برگزاری 3 کنفرانس مقدماتی برگزار می شود و دستور کار رسمی آن بررسی نحوه اجرای مفاد این معاهده و انجام اصلاحاتی برای تحقق هرچه بهتر اهداف اعلامی آن است.
امسال تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان به ریاست "محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه در این کنفرانس حاضر خواهد بود و برای نخستین بار بعد از 20 سال، نماینده رژیم صهیونیستی نیز که عضو ان پی تی نیست به عنوان ناظر در این کنفرانس شرکت خواهد کرد. استفاده هوشمندانه از این فرصت قابل اعتنا می تواند در تحقق اهداف جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هسته ای به طور خاص و تامین منافع ملی کشورمان به طور کلی موثر و مفید باشد.
**ان پی تی (NPT) چیست؟
این واژه سیاسی که این روزها بسیار شنیده می شود مخفف Treaty on the Non-Proliferation of Nuclear Weapons است. پیمانی که در سال 1968 تدوین و در سال 1970 میلادی، به اجرا درآمد و اهداف اصلی و اصول اساسی خود را جلوگیری از اشاعه تسلیحات اتمی، کمک به خلع سلاح اتمی و بهره مندی کشورهای غیربرخوردار از سلاح هسته ای از فناوری های صلح آمیز هسته ای تعریف کرده است.
در واقع، ریشه شکل گیری این پیمان را باید در مسابقه تسلیحاتی بعد از پایان جنگ جهانی دوم بین آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق جستجو کرد. بعد از اینکه دولت "هری ترومن" رییس جمهوری وقت آمریکا در سال 1945 میلادی، بمب های اتمی خود را با بمباران شهرهای "هیروشیما" و "ناکازاکی" آزمایش کرد، جنگ جهانی دوم به پایان رسید و جنگ سرد بین آمریکا و متحدانش و شوروی و متحدانش به عنوان فاتحان جنگ آغاز شد.
یکی از ویژگی های اصلی جنگ سرد، رقابت تسلیحاتی هسته ای بین آمریکا و شوروی سابق بود که کاخ سفید و کرملین را به اختصاص بودجه های کلان نظامی و حمایت از کشورهای تحت الحمایه خود در اروپای غربی و شرقی واداشت. فرانسه و انگلیس و سایر کشورهای اروپای غربی به عنوان فاتحان اروپایی اما ویران شده جنگ جهانی دوم که زیر چتر حمایت اقتصادی و نظامی جدی آمریکا قرار گرفتند، در سال های 1952 و 1960 میلادی به سلاح هسته ای دست یافتند. چین نیز که هنوز راه تنش زدایی با آمریکا را در پیش نگرفته و تغییر رویکرد ضد آمریکایی جدی خود را آغاز نکرده بود، در سال 1949 به بمب هسته ای دست یافت.
جالب اینکه این کشورها در قالب گروه 1+5 سالهاست در کنار اعمال فشارهای سیاسی و تحریم های اقتصادی ناعادلانه مذاکره با ایران را برای جلوگیری از حق قانونی اش در دستیابی به دانش صلح آمیز هسته ای به بهانه احتمال تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای در دستور کار دارند.
طی دهه 1960تحقیقات علمی گسترده ای درباره بهره برداری صلح آمیز از انرژی هسته ای به خصوص برای تولید برق آغاز شد. در سال 1966 میلادی، نیروگاه های هسته ای در 5 کشور درحال ساخت بود و با آغاز دهه 1970 و افزایش سرسام آور بهای نفت، حرکت به سوی انرژی های جایگزین از جمله انرژی هسته ای شدت گرفت.
به این ترتیب، در ژوییه سال 1968 کشورهای فوق که در شورای امنیت سازمان ملل حق وتو نیز داشتند، از بیم اینکه سایر کشورها نیز به این رقابت وارد شوند، معاهده ان پی تی را تدوین کردند. ان پی تی تنها معاهده چند جانبه الزام آور در این باره است که در قالب یک مقدمه و 11 ماده تنظیم و به امضای 168 کشور رسیده است.
آمریکا، انگلیس و 59 کشور دیگر در اول ژوییه سال 1968 ان پی تی را امضا کردند و پس از آنکه آمریکا آن را به تصویب کنگره رساند، در 5 مارس سال 1970 میلادی اجرایی شد. چین و فرانسه به ترتیب در 9 مارس و 3 اوت سال 1992 میلادی به جمع سایر اعضای ان پی تی ملحق شدند.
اکنون 189 کشور عضو این معاهده هستند. علاوه بر رژیم صهیونیستی که عضو این معاهده نیست، کشورهای کوبا، هند و پاکستان نیز عضو ان پی تی نیستند و کره شمالی نیز چند سال پیش از این معاهده خارج شد.
بر اساس ان پی تی، کشورهای جهان به دو دسته "برخوردار" و "غیر برخوردار" از سلاح هسته ای تقسیم می شوند و برای هریک حقوق و وظایفی تعیین شده است.
"آژانس بین المللی انرژی اتمی" (International Atomic Energy Agency) موسوم به IAEA که یکی از سازمان های تخصصی سازمان ملل متحد است، بر اجرای مفاد ان پی تی و "پروتکل الحاقی" آن نظارت می کند.
آژانس بین المللی انرژی اتمی که مقر آن در "وین" پایتخت اتریش است در سال 1957 و با هدف تسهیل بهره برداری صلح آمیز از انرژی هسته ای و جلوگیری از نظامی شدن این انرژی تاسیس شد.
**ان پی تی؛ مجموعه ای از موفقیت ها و شکست ها
بسیاری از تحلیلگران و حتی تعدادی از مقامات رسمی کشورهای عضو از ساختار، ساز و کارهای اجرایی و عملکرد ان پی تی انتقاد می کنند و آن را نه پیمان نامه ای بین المللی برای حرکت به سوی جهانی امن و عاری از سلاح هسته ای، بلکه معامله ای بین قدرت های بزرگ می دانند؛ کشورهای "برخوردار" ی که خود سلاح هسته ای را ابزار بازدارنده ای برای تامین امنیت خود می دانند و بعد از حصول اطمینان از تامین امنیت خود و متحدانشان، در پی تدوین و اجرای چنین پیمان نامه ای در سطح جهانی برآمده اند.
در واقع، منتقدان ان پی تی، اعتقاد دارند که این معاهده نه تنها در خدمت صلح و ثبات جهانی و برخورداری کشورهای "غیربرخوردار" از مزیت های انرژی هسته ای صلح آمیز نیست بلکه ساز و کاری مشروع است تا کشورهای "برخوردار" از حق "وتو"، تسلیحات کشتار جمعی را منحصر به خود کنند.
به گفته این منتقدان، هدف اصلی کشورهای عضو این معاهده و به طورکلی همه کشورهایی که سلاح هسته ای ندارند که برقراری و دستیابی به توازنی بین هر سه اصل اساسی و بنیادین ان پی تی است، محقق نشده و عدم خلع سلاح کشورهای برخوردار از تسلیحات اتمی شاهدی دال بر این مدعاست. این در حالی است که خلع سلاح هسته ای، تعهدی است که دیوان بین المللی دادگستری کشورهای صاحب این تسلیحات را ملزم به اجرای آن کرده است ولی این دولت ها همچنان از انجام تعهدات خود طفره می روند.
**کنفرانس نیویورک و اهمیت حضور جمهوری اسلامی ایران
اکنون که ایران و گروه 1+5 (اعضای دائم شورای امنیت و آلمان) به مرحله حساسی از مذاکرات هسته ای رسیده اند، حضور تیم مذاکره کننده هسته ای ایران به ریاست "محمد جواد ظریف" وزیر خارجه کشورمان در این کنفرانس اهمیت خاصی دارد.
رییس دستگاه دیپلماسی ایران و مذاکره کننده ارشد هسته ای کشورمان سخنران نخست این مراسم خواهد بود و می توان گفت این امر نشان می دهد که ایران تاکنون درخصوص مسئله هسته ای دیپلماسی قابل قبولی ارائه داده و حضور صلح طلبانه و در عین حال مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران پای میز مذاکره نشان می دهد ادعاهای مقاماتی که ایران را کشوری هرج و مرج طلب و متمرد از استانداردهای نظام بین الملل معرفی می کند، اظهارات باطل و بی اساسی بیش نیست.
**ان پی تی؛ واقعیتی از نظام بین الملل کنونی
بی تردید به پیمان ان پی تی نیز مانند برخی دیگر از ساز و کارهای بین المللی انتقاداتی وارد است و به گفته کارشناسان، کنفرانس های بازنگری سال 2005 و 2010 نیز چندان نتیجه بخش نبوده است. اما فارغ از موفقیت یا عدم موفقیت این معاهده در تحقق اهداف خود، ان پی تی بخشی از واقعیت های نظام بین الملل کنونی و نهادی است که 189 کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران آن را به رسمیت شناخته اند.
جمهوری اسلامی ایران نیز در راستای حرکت در چارچوب های رسمی بین المللی، در پی این است که به عنوان عضوی از ان پی تی و بر اساس نص صریح این معاهده، از حقوق مشروع خود مبنی بر برخورداری از انرژی هسته ای صلح آمیز بهره مند شود؛ حقی که تاکنون غرب و قدرت های سردمدار آن سعی کرده اند به بهانه های مرتبط و غیرمرتبط کشورمان را از آن محروم کنند.
اکنون که تلاش های دیپلماتیک و چند جانبه دیپلمات های کشورمان برای حفظ این حق و نشان دادن نیات و اهداف واقعی منطقه ای و بین المللی ایران بسیار جدی شده است، حضور تیم هسته ای ایران و ظریف در جایگاه سخنران نخست این مراسم برابر نمایندگان 188 کشور از سراسر جهان می تواند فرصت مناسبی برای تشریح مواضع هسته ای ایران و تاکید بر این اصل مسلم عقلی ،شرعی و انسانی نظام جمهوری اسلامی ایران باشد که در فتوای صریح و علنی رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله خامنه ای مبنی بر حرام بودن استفاده از تسلیحات کشتار جمعی و به طور خاص تسلیحات اتمی منعکس شده است.
گزارش از: آذین صحابی
اروپام**9330** 1701
07/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]
صفحات پیشنهادی
حضور عکاسان ایرانی در دوسالانه «طنز» بلغارستان
حضور عکاسان ایرانی در دوسالانه طنز بلغارستان آثار 21 عضو خانه عکاسان جوان مورد پذیرش بیستودومین دوسالانه بینالمللی طنز Gabrovo 2015 در کشور بلغارستان قرار گرفت به گزارش نامه نیوز دکتر رسول اولیازاده گفت این دوسالانه که یکی از نمایشگاههای باسابقه اروپای شرقی است در ششحضور ۲۱ عکاس ایرانی در دوسالانه «طنز» بلغارستان
حضور ۲۱ عکاس ایرانی در دوسالانه طنز بلغارستان شناسهٔ خبر 2563138 دوشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۳ هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی آثار ۲۱ عضو خانه عکاسان جوان در بیست و دومین دوسالانه بینالمللی طنز Gabrovo ۲۰۱۵ در کشور بلغارستان نمایش داده می شود به گزارش خبرگزاری مهر رسولرژيم صهيونيستي در کنفرانس بازنگري ان پي تي حضور خواهد داشت |اخبار ایران و جهان
رژيم صهيونيستي در کنفرانس بازنگري ان پي تي حضور خواهد داشت اسرائیل تنها دارنده سلاح هسته ای در خاورمیانه است و هرگز به پیمان ان پی تی ملحق نشده است اسرائیل از سال هزار و نهصد و نود و پنج در اعتراض به قطعنامه هایی که اسرائیل آن را ضد اسرائیلی می داند از حضور در چنین اجلاسی خودداآغاز کنفرانس امنيتي مسکو با حضور وزير دفاع ايران
۲۷ فروردين ۱۳۹۴ ۱۲ ۲۸ب ظ آغاز کنفرانس امنيتي مسکو با حضور وزير دفاع ايران موج- کنفرانس امنيتي مسکو باشرکت نمايندگان وزارتخانه هاي دفاع و کارشناسان بيش از 70 کشور و همچنين 8 سازمان بين المللي آغاز به کار کرد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج در اجلاس امروز قرار است سرگئيرئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران: سالانه 2 میلیون نفر با موادغذایی ناسالم میمیرند
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران سالانه 2 میلیون نفر با موادغذایی ناسالم میمیرندرئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت بیش از 200 نوع بیماری از اسهال تا سرطان و وقوع سالانه حدود 2 میلیون مورد مرگ ناشی از مواد غذایی ناسالم خصوصا در بین کودکان است به گزارشحضور داوطلبان آمریکایی در خاورمیانه برای جنگ با داعش |اخبار ایران و جهان
حضور داوطلبان آمریکایی در خاورمیانه برای جنگ با داعش گاردین نوشت غیرنظامیان و کهنه سربازان آمریکایی با کمک رسانه های اجتماعی برای جنگ با داعش روانه خاورمیانه می شوند کد خبر ۴۹۲۸۴۸ تاریخ انتشار ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۶ - 19 April 2015 گاردین نوشت غیرنظامیان و کهنه سربازان آمریابراز خرسندی دبیرکل شانگهای از حضور فعال ایران در این سازمان
ایلنا دبیرکل سازمان شانگهای با ابراز خرسندی از حضور فعال ایران در این سازمان تقویت همکاریهای منطقهای را به نفع کشورهای عضو دانست و ابراز امیدواری کرد این همکاریها منجر به تقویت روابط اقتصادی اعضا ثبات سیاسی و امنیت منطقهای شود به گزارش ایلنا روابط آتی ایران با سازمان همحضور 5 سالهام در تیم ملی بخشی درخشان از کارنامهام بوده است ایوانکوویچ: مطمئنم در دومین اقامتم در ایران موفق
حضور 5 سالهام در تیم ملی بخشی درخشان از کارنامهام بوده استایوانکوویچ مطمئنم در دومین اقامتم در ایران موفق میشوم پرسپولیس باید همیشه برای قهرمانی بجنگدسرمربی جدید پرسپولیس گفت مطمئن هستم در دومین اقامتم در ایران با پرسپولیس موفق میشوم به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس بدر حال بروز رسانی/افخم در نشست مطبوعاتی- بخش دوم و پایانی حضور ظریف در اجلاس بازنگری NPT در نیویورک/ نشست ایرا
در حال بروز رسانی افخم در نشست مطبوعاتی- بخش دوم و پایانیحضور ظریف در اجلاس بازنگری NPT در نیویورک نشست ایران و 1 5 چهارشنبه آینده در سطح معاونان و کارشناسانسخنگوی وزارت خارجه از حضور وزیر خارجه ایران در اجلاس بازنگری معاهده NPT در نیویورک خبر داد و همچنین گفت که نشست ایران و 1تلاش غولهای نفتی برای حضور مجدد در ایران
تلاش غولهای نفتی برای حضور مجدد در ایران یک روزنامه آمریکایی خبر داد غولهای نفتی جهان برای بدست آوردن فرصت جهت بازگشت به بازار نفت و گاز ایران پس از رفع تحریمها در تلاش هستند به گزارش فرهنگ نیوز یک روزنامه آمریکایی از تلاش غولهای نفتی جهان برای بازگشت به بازار نفت و انرژی اتمام تحریم های ایران زودتر لغو شود/دیپلماسی تهران به سود خاورمیانه است
تمام تحریم های ایران زودتر لغو شود دیپلماسی تهران به سود خاورمیانه است وزیر امور خارجه روسیه با اعلام حمایت کشورش از لغو فوری تمامی تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران گفت به سود منطقه است که ایران در معادلات سیاسی ایفای نقش کند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر سرگئی لاوروفماندگاری در بازار عراق با حضور شرکتهای شاخص ایرانی محقق می شود
شهرستانی در گفتگو با مهر ماندگاری در بازار عراق با حضور شرکتهای شاخص ایرانی محقق می شود شناسهٔ خبر 2536096 شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۴ استانها > قزوین قزوین-عضو اتاق بازرگانی استان کربلا گفت برای ماندگاری در بازار بزرگ عراق تجار ایرانی باید محصول مرغوب صادر کنند که در صورامضای دو سند تفاهم و همکاری در حضور روسای جمهوری ایران و افغانستان
یکشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۸ جمهوری اسلامی ایران و افغانستان برای گسترش بیش از پیش روابط و مناسبات دوجانبه دو سند تفاهم و همکاری امضا کردند به گزارش ایسنا درجریان سفر آقای اشرف غنی رییسجمهور افغانستان به تهران و پس از برگزاری نشستخبری روسای جمهور ایران و افغانستان ۲ سند تفحضور سه نوجوان هندبالیست ایرانشهری در اردوی استعدادیابی تیم ملی
سیستان و بلوچستان حضور سه نوجوان هندبالیست ایرانشهری در اردوی استعدادیابی تیم ملی رییس هیات هندبال شهرستان ایرانشهر سیستان وبلوچستان گفت سه نوجوان هندبالیست این شهرستان برای شرکت در اردوی استعدادیابی تیم ملی هندبال نوجوانان کشور معرفی شدند به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهآمادگی کشورهای اروپایی برای حضور در پتروشیمی ایران
همزمان با به وجود آمدن فضای جدید سیاسی در کشور چندین کشور اروپائی اعلام آمادگی خود را برای حضور دوباره در صنعت پتروشیمی ایران اعلام کردهاند به گزارش ایلنا عباس شعری مقدم مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی ایران آمادگی دارد تا در دوران پس از تحریم باانتقاد جدید هاشمی از عملکرد احمدی نژاد/ ورزشگاه حافظیه حرام، کاخ سعدآباد حلال/ علت عدم مجوز حضور زنان در ورزشگ
انتقاد جدید هاشمی از عملکرد احمدی نژاد ورزشگاه حافظیه حرام کاخ سعدآباد حلال علت عدم مجوز حضور زنان در ورزشگاه از زبان مطهری چه جریانی پشت ائتلاف 10 20 قرار دارد علت حجاب وزیرخارجه استرالیا از زبان خودش جلیلی درآلماتي 2 تعطيلي كامل فردو را پذيرفته بود رصدخانه تابناک حضور ایران در ونیز زیر سایه سیاست دولتها
جمعه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۴ ۴۶ یک استاد دانشگاه گفت متأسفانه حضور هنر ایران در رویدادهای بینالمللی در دورههای مختلف معمولا به سیاست کابینهها و احوالات دولتها بستگی دارد عباس مشهدیزاده در گفتوگو با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی ایسنا دربارهی حضور ایران در دوسالانه ونیز در ساله-
گوناگون
پربازدیدترینها