محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844282068
یک زن تبریزی، از آزمایشگاه خانه پدری تا تجلیل در یونسکو [+عکس]
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
گفتوگو با دکتر «سودابه داوران»، استاد دانشگاه و برنده جایزه یونسکو یک زن تبریزی، از آزمایشگاه خانه پدری تا تجلیل در یونسکو [+عکس]
جام جم سرا- همین چند روز پیش سازمان ملل در پاریس، مدالی را با عنوان «کمک به علوم و فنآوری نانو» به یک بانوی دانشمند ایرانی اهدا کرد؛ دکتر «سودابه داوران»، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه تبریز. کیلومترها آن طرفتر از مرزهای کشورمان، اسم ایران و زنان سختکوش و پرتلاش ایرانی را سرزبانها انداخت.
به همین بهانه پای صحبتهای دکتر داوران مینشینیم؛ استاد ۴۹ ساله تبریزی که زندگیاش را وقف پیشرفت علم و دانش در کشورمان کرده و موفقیتهای زیادی را هم در این زمینه در داخل و خارج از کشور به دست آورده؛ محققی که امیدوار است یک روز جایزه نوبل را نیز به دست بیاورد؛ آرزویی که بعید نیست.
* زن نمونه نخبه سال ۱۳۸۶، انتخاب به عنوان یکی از ۱۰۰ دانشمند نمونه سال ۲۰۰۸ توسط دانشگاه کمبریج، انتخاب به عنوان افراد باهوش قرن ۲۱ توسط مرکز بینالمللی بیوگرافی، ثبت ۱۵ اختراع و ارائه بیش از ۳۵ مقاله ISI در مجلات معتبر بینالمللی و حالا هم مدال کمک به علوم و فناوری نانو از طرف یونسکو؛ کارنامه درخشانی دارید خانم دکتر!
همه اینها را در درجه اول مدیون لطف خداوند هستم و بعد تلاش و علاقه زیادم به کسب علم و همراهی و پشتیبانی خانوادهام.
* این همراهی و تلاش از کی شروع شد؟
از خیلی سال پیش. شاید حتی وقتی مدرسه نمیرفتم. چون پدرم استاد حسین داوران از پایهگذاران رشته شیمی در آذربایجان شرقی بودند، علاقه زیادی به این علم داشتند تا جایی که ما در خانه خودمان یک آزمایشگاه کوچک داشتیم که پدر برای خودش درست کرده بود. اما خیلی وقتها من و خواهرم روزمان را در این آزمایشگاه شب میکردیم.
* پس به خاطر همین شیمی پلیمر را برای تحصیل انتخاب کردید؟
قاعدتاً حضور در آزمایشگاه کوچک پدر تأثیر زیادی در هدایت من به سمت شیمی داشت. من همیشه کنار دست پدرم در آزمایشگاه میایستادم و به کارهایشان نگاه میکردم. پدرم عمدتاً کارهایی را در ارتباط با ترکیبات دارویی و موادی که برای ظهور فیلمهای عکاسی به کار میرفتند و... انجام میداد. من بدقت کارهای ایشان را دنبال میکردم. وقتی میدیدم پدرم وقتی در آزمایشگاه بود و به محصول تازهای میرسید چقدر احساس شعف و شادمانی میکرد، حس میکردم این کارهای تحقیقاتی چقدر میتوانند آرامش دهنده باشند، وقتی میدیدم پدرم جنبههای تازهای از خلقت را در کارهایش کشف میکند این انگیزه در من به وجود میآمد که خودم هم این کار را تجربه کنم. آنجا برای من تبدیل شده بود به یک فضای ناشناخته اما دوست داشتنی.
* پس آن آزمایشگاه کوچک یک جورهایی حکم سرزمین عجایب را برای شما داشت؟
بله دقیقاً. من علاقه زیادی به بودن در آن فضا داشتم. پدرم معمولاً در مراسم چهارشنبه سوری یکسری مواد بیضرر را که تولید صدا و نور میکردند با هم ترکیب و استفاده میکرد. هیچ وقت فراموش نمیکنم یک بار من و خواهرم بدون اطلاع او به آزمایشگاه رفتیم و به خیال خودمان در حال آزمایش و ترکیب مواد مختلف با هم بودیم که این مواد را هم با هم ترکیب کردیم و داخل آزمایشگاه آتش بازی کوچکی راه افتاد... نتیجه این شد که دیگر اجازه نداشتیم تنهایی وارد آزمایشگاه شویم.
* بنا بر این، شما جزو آن دسته از آدمهایی هستید که شغل رؤیایی روزهای کودکیشان با شغل بزرگسالیشان تفاوت زیادی ندارد؟!
بله. خوشبختانه این اتفاق برای من افتاد. زمانی که سن و سال زیادی نداشتم و هنوز ابتدایی بودم همیشه سرگذشت زندگی آدمهایی را که در تاریخ علوم به موفقیتهای زیادی رسیده بودند میخواندم. یکی از افرادی که خیلی زیاد روی من تأثیر گذاشته بود، مادام کوری بود؛ اولین زنی که برنده جایزه نوبل شد. همیشه دوست داشتم روزی از راه برسد که من هم بتوانم کار مؤثری را در علم انجام بدهم و مثل او نامم زنده بماند.
* ...و حالا این موقعیت را دارید.
مسلماً یکی از خصوصیات اخلاقی که دارم این است که همیشه سعی میکنم یک زندگی پویای علمی داشته باشم، ایستا بودن را دوست ندارم و دلم میخواهد همیشه رو به جلو حرکت کنم و به جوایز بالاتری برسم؛ هم به خاطر اینکه خدمتی کرده باشم به کشور خودم و بشریت و هم به خاطر اینکه هنوز آن آرزوی دوران کودکی در ذهنم است و امیدوارم یک روز جایزه نوبل را در رشته خودم دریافت کنم.
* از جایزه یونسکو بیشتر بگویید؛ چطور این جایزه به شما رسید؟
تقریباً اواسط اسفند ۹۳ بود که خبردار شدم برای این جایزه برگزیده شدهام. اصلاً در جریان این انتخاب نبودم و کاری را هم برای مرکزی که در یونسکو این فعالیت را انجام میدهد نفرستاده بودم. این مدال در حقیقت درجهت حمایت از افرادی است که تأثیر چشمگیری در علوم و فنون نانو داشتهاند. کمیته داوری سازمان یونسکو خودش با ارزیابی و مرور مقالات، اختراعات و طرحهایی که دانشمندان مختلف در بیش از ۱۰۰ کشور جهان انجام دادهاند این انتخاب را میکند. من از طریق سفارتمان در فرانسه و کمیسیون ملی یونسکو در ایران اطلاع پیدا کردم که اینجایزه به من تعلق گرفته و لازم است که در مراسم اهدای جایزه حضور داشته باشم.
* ...و خودتان را به مراسم رساندید؟
بله. در روز ۱۰ آوریل ۲۰۱۵ این جایزه را در مقر یونسکو در پاریس همراه با دیپلم افتخار دریافت کردم. خانم ایرینا بوکووا، مدیر کل یونسکو، شخصاً جایزه من را اهدا کردند، بجز من سه برگزیده دیگر هم از کشورهای روسیه، کنیا و امریکا حضور داشتند اما اسم کشور ما یعنی جمهوری اسلامی ایران به عنوان اولین برگزیده خوانده شد که به این معنی بود که کشور ما در صدر این انتخاب قرار گرفته. خانم بوکووا از ایران به عنوان یک کشور پیشرو در نانو تکنولوژی قدردانی کردند، اتفاقی که من را خیلی خوشحال کرد. البته مسأله مهمی که در این مراسم اتفاق افتاد و برای خود من خیلی عزیز بود این بود که آن روز مصادف بود با روز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن در ایران که اتفاقاً برگزار کنندگان مراسم از این موضوع خبر داشتند و این مسأله را ذکر کردند که باعث شادی من و همراهانم شد.
* این انتخاب چه بازخوردهایی در مجامع علمی برای شما داشت؟
وقتی در مراسم حضور داشتم، احساس میکردم همه با یک نوع حس احترام به من نگاه میکنند، از واکنشهای افراد حاضر و کامنتهایی که دیگران از گوشه و کنار دنیا برای خبر این مراسم گذاشته بودند، این طور نتیجه گرفتم که دیدگاه آنها درباره جایگاه زن در نظام جمهوری اسلامی ایران بسیار متحول شده؛ یعنی آنها شاید قبلاً چنین تصور میکردند که در کشور ما زنان حرمت و جایگاه خاصی ندارند و فقط در فضای خانه کارشان معنا پیدا میکند، اما در جریان این مراسم متوجه شدند که این طور نیست و زنان ایرانی در کنار وظایف خانوادگی خود، در کنار رسیدگی به همسر و فرزندان میتوانند علائق خودشان را هم دنبال کنند، فعالیتهای اجتماعی داشته باشند و به مدارج بالای علمی برسند.
* چه تعریف سادهای برای نانوتکنولوژی دارید، رشتهای که به خاطرش یک قدم دیگر به آرزوهایتان نزدیکتر شدهاید؟
نانو تکنولوژی یک رشته گسترده و همه گیر است؛ یک موضوع فرارشتهای است. چیزی نیست که مرز خاصی داشته باشد. اساس کار ما توسعه یکسری حاملین خاص است که میتوانند برای اکثر داروها به کار بروند. در واقع ما یک حامل مناسب را تهیه میکنیم که میتواند داروهای متفاوتی را با خودش حمل کند و به جاهای مختلف بدن برساند در نتیجه هدفهای مختلفی را هم جوابگو هستیم.
* بین تحقیقاتی که انجام میدهید با کدام یک ارتباط بهتری گرفتهاید؟
در تحقیقاتم سه مورد است که خیلی به آنها علاقهمندم؛ یکی فرآوردههایی هستند که در ارتباط با تهیه انسولین خوراکی کار میکنیم؛ چون عده زیادی که از مشکل دیابت رنج میبرند به من زنگ میزنند و از تزریق انسولین گله و شکایت میکنند. مخصوصاً اگر کودک یا پا به سن گذاشته باشند تزریق انسولین برایشان کار دردناکی است. یکی از محصولاتی که وقتی روی آن کار میکنم و جواب خوب میگیرم، احساس شادمانی میکنم و احساس میکنم که به خدا نزدیک میشوم فرآوردههایی است که در ارتباط با تهیه انسولین خوراکی هستند تا به این افراد کمک کنند. یکسری کار هم در ارتباط با ترک مواد مخدر و اعتیاد انجام دادیم یعنی داروهایی ساختیم که به افرادی که درگیر بیماری اعتیاد هستند کمک میکند که ترک کنند و سمت اعتیاد برنگردند. اینها هم جزو ترکیباتی است که من با جان و دل رویشان کار میکنم درواقع موقع کار روی این ترکیبات به فکر خودم نیستم احساس میکنم به خودم تعلق ندارم و این رسالتی است که خدا برعهده من گذاشته. احساس دین میکنم انگار که امانتی بر دوش من است.
* تحقیق سوم هم حتماً پژوهش معروفتان روی سرطان است؟
بله. یکی از مهمترین کارهای تحقیقاتی من، در خصوص طراحی سیستمهای پیشرفته پلیمری برای استفاده در درمان سرطان است. به زبان سادهتر اینها یکسری سیستمهای هوشمندی هستند که میتوانند به صورت انتخابی روی غدد سرطانی قرار بگیرند و با بهره دهی درمانی بالا و عوارض جانبی کم منجر به درمان سرطان شوند. این سیستمها حاوی یک نوع شناساگر بافتی هستند و ساختمان اصلیشان نوع خاصی از کوپلیمرهاست. روی این سیستمهای پلیمری، شناساگرهای خاصی که میتواند به نوع ویژهای از تومورهای سرطانی تمایل نشان بدهد قرار داده شده، این پلیمرها در اصل میتوانند نشانگرهای سطح سلول سرطانی را شناسایی کنند و به صورت انتخابی به آنها وصل شوند. مطالعات ما در سطح آزمایشگاهی نشان داده که وقتی اینها به سطح سلولهای سرطانی وصل میشوند میتوانند به صورت تدریجی دارو را به صورت طولانی مدت آزاد کنند. این کار هم باعث افزایش کاراییشان میشود و هم عوارض جانبی شیمی درمانی را کاهش میدهد. البته ما بیشتر روی سرطان ریه و همین طور سرطانهای مغز تحقیق کردهایم و میخواهیم سیستمهایی را طراحی کنیم که بتوانند از سد خونی - مغزی عبور کنند که مسأله مهمی است. بعضی از داروها قادر نیستند از سدهای بیولوژیک عبور کنند اما این نوع ذرات پلیمری این قابلیت را دارند.
* بجز تحقیق و پژوهش، تدریس هم میکنید؟
در رشتههای داروسازی، نانوتکنولوژی پزشکی و نانوتکنولوژی دارویی تدریس میکنم، اتفاقا چون به تدریس علاقهمندم ساعات تدریسم هم زیاد است. این علاقه هم از پدرم به من رسیده؛ پدرم سالها تدریس کردند، کتابهای زیادی نوشتند و درنهایت در سال ۸۶ در حین سخنرانی در مراسم بزرگداشت خودشان به دلیل ایست قلبی فوت کردند. اتفاقی که ما را خیلی متأثر کرد، اما چون دیدیم که پدر در محراب خودش از دنیا رفته آرامش پیدا کردیم. من مهارت انتقال مفاهیم را هم از پدرم به ارث بردم و به خاطر همین تدریس قسمت اصلی زندگیام را تشکیل میدهد.
با این همه مشغله و پژوهش و تدریس و... وقتی هم برای خانوادهتان میماند؟
قطعاً میماند. من سعی میکنم اکثر کارهایم را در زمانی که در دانشگاه یا در آزمایشگاه هستم انجام دهم. حتی نوشتن مقالهها و گزارشها. سعی میکنم در محل کارم از همه فرصتها استفاده کنم و کمترکارهای مربوط به شغلم را به خانه بیاورم تا وقتی که در فضا و محیط خانه هستم کنار خانوادهام باشم. مخصوصاً در سالهای اخیر که پسرم دوره دبیرستان را میگذراند و باید در کنکور شرکت میکرد همیشه این مسأله را رعایت میکردم تا زمان بیشتری را کنارش باشم. بشدت معتقدم که زندگی فقط بعد شغلی و حرفهای نیست. به خاطر همین در مسائل خانه داری، آشپزی، هنری، فرهنگی و... من همیشه فعالم و سعی میکنم کم نگذارم. البته بعضی زمانهایم محدود شده که کارم را به خانه بیاورم، اما سعی میکنم وقتی تنها هستم یا در ساعات آخرشب آن را انجام بدهم و زمانی که با همسرم و پسرم هستم فقط وقتم را با آنها بگذرانم. به همه بانوان سرزمینم هم توصیه میکنم وظیفه خود را به عنوان یک مادر و همسر همیشه مدنظر و اولویت قرار بدهند؛ اما به سایر فعالیتهای هنری، ورزشی، علمی و... که علاقه و استعداد بالاتری در آنها دارند هم بپردازند. با پشتکار مسیرشان را دنبال کنند تا به شکوفایی برسند. مسلماً یک زن مجرب و ماهر و باسواد که از اسلام الگو گرفته میتواند مادر موفق و همسر موفقتری هم باشد. (مینا مولایی/ بانو)
دوشنبه 7 اردیبهشت 1394 11:41
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]
صفحات پیشنهادی
آزمایشگاه ها و کارخانههای مرگ داعش در غرب عراق |اخبار ایران و جهان
آزمایشگاه ها و کارخانههای مرگ داعش در غرب عراق منابع عراقی از اقدامات خرابکارانه و ویران گر داعش در ایجاد آزمایشگاه های سلاح شیمیایی و کارخانه های توسعه موشک های محلی که قدرت تخریبی و کشتار بالا دارد پرده برداشتند کد خبر ۴۹۴۲۸۶ تاریخ انتشار ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳ ۵۲ - 24 Aprilمراسم بزرگداشت روز آزمايشگاهيان در كتابخانه ملي
۲۷ فروردين ۱۳۹۴ ۱۱ ۳۲ق ظ مراسم بزرگداشت روز آزمايشگاهيان در كتابخانه ملي موج -جامعه علمي آزمايشگاهيان ايران مراسم روز بزرگداشت آزمايشگاهيان را با حضور مسئولين وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشكي برگزار ميكند به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج جامعه علمي آزمايشگاهيان ايران با صدور دعبه مناسبت ولادت حکیم اسماعیل جرجانی آزمایشگاهیان برگزیده مازندران تجلیل شدند
به مناسبت ولادت حکیم اسماعیل جرجانیآزمایشگاهیان برگزیده مازندران تجلیل شدندبه مناسبت ولادت حکیم اسماعیل جرجانی که به روز علوم آزمایشگاهی در جمهوری اسلامی ایران معروف شده است آزمایشگاهیان برگزیده استان مازندران تجلیل شدند به گزارش خبرگزاری فارس از ساری بعدازظهر امروز در مراسمیکارخانه تولید شمش فولاد
شماره گزارش 1904322019918928970 زمان انتشار 1394 1 26 16 01 عکاس عارف طاهرکناره عنوان کارخانه تولید شمش فولاد کارخانه تولید شمش فولاد 1394 1 26 16 01خانوادههای دارای بیش از ۲ معلول صاحبخانه میشوند
خانوادههای دارای بیش از ۲ معلول صاحبخانه میشوند در استان البرز ۱۲۹ خانوار چنین شرایطی دارند که مقرر شد در سال جاری مسکن به آنان واگذار شود مدیرکل بنیاد مسکن استان البرز با بیان اینکه خانوارهای دارای بیش از ۲ معلول در البرز صاحب خانه میشوند گفت در استان البرز ۱۲۹ خانوار چنییک مصاحبه، خلعتبری را خانهنشین کرد
یک مصاحبه خلعتبری را خانهنشین کرد دلیل کنار گذشاته شدن و بازی نکردن مهاجم سپاهان در دیدار فردا مقابل پرسپولیس مشخص شد خبرگزاری تسنیم محمدرضا خلعتبری مهاجم سپاهان در گفتوگویی اعلام کرده بود که اگر بخواهد از سپاهان جدا شود پرسپولیس اولویت اصلی او خواهد بود ظاهرا این مسئله باتجلیل از ۲۹ جانباز دفاع مقدس پیش از بازی پرسپولیس و سپاهان
تجلیل از ۲۹ جانباز دفاع مقدس پیش از بازی پرسپولیس و سپاهانمدیر روابط عمومی و امور فرهنگی سازمان لیگ فوتبال ایران اعلام کرد به مناسبت فرارسیدن 29 فروردین روز ارتش و نیروی زمینی جمهوری اسلامی ایران برنامههای ویژهای پیش از دیدار سپاهان و پرسپولیس برگزار خواهد شد به گزارش خبرگزاریتجليل از مادران شهدا و رونمايي از کتاب «لبخند مادرانه»
۲۶ فروردين ۱۳۹۴ ۱۵ ۵۹ب ظ در اصفهان انجام شد تجليل از مادران شهدا و رونمايي از کتاب لبخند مادرانه موج - تجليل 6 نفر از مادران شهداي اصفهان و رونمايي از کتاب لبخند مادرانه از مهم ترين برنامههاي همايش اسوههاي صبر و مقاومت بود به گزارش خبرگزاري موج اولين همايش اسوههاي صبر وبرندگان مسابقه عفاف و حجاب در بافق تجلیل شدند
برندگان مسابقه عفاف و حجاب در بافق تجلیل شدندمراسم اهدای جوایز به 60 برنده مسابقه عفاف و حجاب با حضور شهردار مدیر آموزش و پرورش شهرستان بافق و جمعی از مسئولان واحدهای این نهادها در آموزشگاه فردوس برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از بافق شهردار بافق ظهر امروز در مراسم اهدای جوااصفهان دبیرخانه دائمی کنفرانس بین المللی تجارت الکترونیک شد
اصفهان دبیرخانه دائمی کنفرانس بین المللی تجارت الکترونیک شد شناسهٔ خبر 2535171 چهارشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۵ ۴۹ استانها > اصفهان اصفهان- دبیر کل نهمین کنفرانس بینالمللی تجارت الکترونیک گفت اصفهان دبیرخانه دائمی کنفرانس بین المللی تجارت الکترونیک شد علی صنایعی در گفتگو با خحوادث ناشی از باران در حاشیه رودخانه طبیعی است
حوادث ناشی از باران در حاشیه رودخانه طبیعی است استانها > البرز - مدیریت بحران استانداری البرز باید برنامه ریزی بهتری برای ارتقاء فرهنگ مردم در مواجهه با بحران انجام داد سحر عادل-خبرآنلاین البرز «ابوالقاسم باقري» با اشاره به حوادث ناشي از بارش باران درآزمایشگاه مرکزی سبحان دارو در گیلان افتتاح شد
با حضور وزیر صنعت و معدن آزمایشگاه مرکزی سبحان دارو در گیلان افتتاح شد شناسهٔ خبر 2535145 چهارشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۲ استانها > گیلان رشت - آزمایشگاه مرکزی شرکت سبحان دارو با حضور وزیر صنعت معدن و تجارت افتتاح شد به گزارش خبرنگار مهر آزمایشگاه مرکزی شرکت سبحان دارو ع۱۰۰خانواده محروم استان البرز امسال صاحب خانه می شوند
از محل اعتبارات حساب ۱۰۰ امام ره ۱۰۰خانواده محروم استان البرز امسال صاحب خانه می شوند شناسهٔ خبر 2535055 چهارشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۱ استانها > البرز کرج - کمک های مردمی به حساب ۱۰۰ امام راحل امسال شیرینی خانه دار شدن را به کام ۱۰۰ خانواده محروم در استان البرز می نشابا سبزترین خانه دنیا آشنا شوید + تصاویر
با سبزترین خانه دنیا آشنا شوید تصاویر زوجی کانادایی زندگی روتین شهری خود را رها کردهاند و شبه شهری زیبا به دور از شلوغیهای زندگی متمدن برای خود ساختهاند به گزارش جی پلاس وین آدامز و کاترین کینگ خانهای رویایی برای خود ساختهاند که روی آب شناور است این خانه جزیرهای ازبازدید سرزده «مختارپور» از کتابخانههای عمومی دماوند و پردیس
بازدید سرزده مختارپور از کتابخانههای عمومی دماوند و پردیسدبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور صبح امروز از کتابخانههای عمومی شمال شرق استان تهران بازدید و با کتابداران آنها دیدار و گفتگو کرد به گزارش خبرگزاری فارس علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با همراهی مبا ۱۵۰میلیون کجا میتوان خانهخرید؟
بازار مسکن با ۱۵۰میلیون کجا میتوان خانهخرید جدول قیمت آپارتمان هایی در مناطق مختلف شهری تهران است که می توان با ۱۵۰ میلیون تومان خرید منتشر شد به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز آنچه در زیر می آید جدول قیمت آپارتمان هایی در مناطق مختلف شهری تهران است که می توان با ۱۵۰ میلیونبررسی طرح حمایت از آمرین به معروف و ناحیان از منکر در «خانه ملت»
بررسی طرح حمایت از آمرین به معروف و ناحیان از منکر در خانه ملت در هشتاد و هشتمین برنامه خانه ملت روز پنج شنبه طرح حمایت از آمرین به معروف و ناحیان از منکر اعاده شده از شورای نگهبان مورد بررسی قرار میگیرد به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از ر-
گوناگون
پربازدیدترینها