واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
مجموعهای از بهترین عبادتها چیست؟
یک استاد حوزه و دانشگاه اعتکاف را مجموعهای از بهترین عبادتها دانست و از اقشار مختلف مردم و بهویژه جوانان خواست تا برای شرکت در مراسم معنوی اعتکاف برنامهریزی کنند.
روز نو : یک استاد حوزه و دانشگاه اعتکاف را مجموعهای از بهترین عبادتها دانست و از اقشار مختلف مردم و بهویژه جوانان خواست تا برای شرکت در مراسم معنوی اعتکاف برنامهریزی کنند.
به گزارش روز نو، محمدتقی صرفیپور با بیان اینکه «خداوند متعال عبادات را برای رشد و تعالی و تامین نیازهای معنوی انسان به صورت واجب و مستحب آورده است» گفت: تنوع عبادتها در اسلام به دلیل نیازهای گوناگون انسان است و هر عبادتی بخشی از نیازهای روح انسان را برآورده میکند و در این بین اعتکاف یکی از عبادتهای جذاب است.
صرفیپور با بیان اینکه «اعتکاف عبادتی است که با اهداف کلی نظام آفرینش مطابقت دارد» گفت: اعتکاف تنها یک عبادت نیست، بلکه مجموعهای از بهترین عبادتها است.
وی افزود: روزه، نماز، حضور در مسجد، دعا، تهجد، تلاوت قرآن و... از جمله کارهایی است که معتکفان در طول روزهای اعتکاف به آنها مشغولاند که هر کدام از آنها تاثیر بسزایی در رشد و تعالی روح انسان و کسب تقوی دارد.
صرفیپور با بیان اینکه «اعتکاف آثار مهم روحی و معنوی در وجود فرد در پی دارد» گفت: این عبادت معنوی در صورت توام شدن اعمال ام داوود که از با عظمتترین اعمال مستحبی در طول سال به حساب میآید و در آن دعای استفتاح و اعمال معنوی دیگری وجود دارد، میتواند در دگرگونی حال فرد نقش به سزایی داشته باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: در فضیلت دعای استفتاح این گونه روایت شده است که امام صادق علیه السلام فرمودند دعای استفتاح، دعایی است که با آن درهای آسمان باز میشود و خواننده آن، دعایش در همان ساعت مستجاب میشود و برای کسی که آن را بخواند پاداشی جز بهشت نیست.
صرفیپور در ادامه با بیان اینکه «اعتکاف به عنوان یک عبادت زیبا شباهت زیادی به حج دارد» گفت: همانگونه که در احرام برخی موارد حرام میشود، برای معتکف هم برخی موارد مانند جدال، استعمال بوی خوش و ... نیز ممنوع و حرام میباشد، حتی در روایتی از امام صادق(ع) آمده شایسته است که معتکف هرچه را که محرم ترک میکند، ترک کند.
وی خرید و فروش را از مواردی دانست که پرداختن به آن در حال اعتکاف حرام است و معتکف باید در این مدت خود را از دنیا و متعلقات آن فارغ نماید که امام سجاد(ع) دراین باره فرمودند" فرد معتکف نه میفروشد و نه میخرد".
صرفیپور گفت: کمترین زمان برای اعتکاف سه روز است و این سه روز فرصت مناسبی است که انسان به دور از شلوغیها و مشغله، نهال تفکر را در وجود خود شکوفا سازد و به وسیله آن نقاط ضعف و قوۀ خود را بشناسد و ره صد ساله را یک شبه طی کند.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: اعتکاف فرصتی است برای تفکر، البته تفکری که به معنویت و شناخت الهی انسان اضافه کند، نه هر تفکری.
این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اهمیت و جایگاه اعتکاف در دین مبین اسلام، گفت: اعتکاف تنها مختص اسلام نیست و در کتابهای آسمانی ادیان دیگر مثل تورات و انجیل نیز میتوان عبارات و اشاراتی را بر مراسم یا عباداتی که ملازم با خلوت نشینی باشد، پیدا کرد.
منبع: ایسنا
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]