واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سیاستمداران یمنی در گفتوگو با فارس:
نظام السیسی برای لغو یا اصلاح توافقنامه کمپ دیوید اقدام فوری کند
سیاستمداران و کارشناسان یمنی در سی و سومین سالروز آزادی منطقه سینا، لغو و یا اصلاح توافقنامه کمپ دیوید را موجب بهبود اوضاع امنیتی سینا و رشد و توسعه این منطقه دانستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره، سی و سومین سالگرد عقب نشینی اسرائیل ازصحرای سینا همزمان است با حوادث تروریستی پی در پی در این مثلث
واقع در سواحل شمالی دریای سرخ که تاکنون جان صدها سرباز و افسران ارتش و پلیس را گرفته است. شماری از سیاستمداران مصری در گفتوگو با خبرنگار فارس خواستار لغو یا اصلاح پیمان کمپدیوید شدند. کمپ دیوید نام پیمانی است که در تاریخ 17 سپتامبر 1978 انور سادات رئیس جمهور وقت مصر و مناخیم بگین، نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی در یکی از استراحتگاههای ریاست جمهوری آمریکا با حضور «جیمی کارتر» به امضا رسید. انور سادات اولین رئیس جمهور یک کشور عربی از طرفین جنگ اعراب و رژیم صهیونیستی بود که با این رژیم صلح کرد و آن را به رسمیت شناخت، وی به سبب این اقدام دو سال بعد هنگام یک رژه نظامی ترور شد. پیمان کمپدیوید 8 بند دارد که یکی از آنها شامل عقبنشینی رژیم صهیونیستی از صحرای سینا بود. پس از برکناری حسنی مبارک دیکتاتور مخلوع مصر مردم و احزاب سیاسی این کشور خواستار لغو یا دست کم بازنگری در کمپ دیوید شدهاند. «طارق فهمی» استاد علوم سیاسی دانشگاه قاهره شروط پیمان کمپدیوید را غیرعادلانه خواند و گفت: باید تغییراتی عملی صورت گیرد تا این توافقنامه به نفع مصر باشد و اجازه حضور نظامی در منطقه سینا را در راستای حفظ امنیت کشور بدهد به خصوص در شرایط کنونی که خلا امنیتی در منطقه «ج» فجایع منطقه سینا را رقم زده است.
وی افزود: از زمان انقلاب 25 ژانویه مصریها بارها خواستار اصلاح بندهای این توافقنامه شدند و اسرائیل نیز با افزایش شمار نیروهای ارتش مصر برای مقابله با گروههای تروریستی مستقر در آنجا موافقت کرد و اکنون با استفاده از پروتکلی امنیتی و راهبردی برای منطقه ج امکان تسلط مصر بر امنیت این منطقه مرزی وجود خواهد داشت.
«امین اسکندر» یکی از رهبران حزب الکرامه مصر نیز با اشاره به اینکه توافقنامه کمپ دیوید استقلال مصر را محدود کرده و آن را تابع آمریکا و اسرائیل کرده است، گفت: شروط کمپ دیوید موجب خلا امنیتی در سینا شده تا جایی که این منطقه به چراگاه تروریستها و گروههای تندرو مبدل شده است.
اسکندر گفت: آنهایی که از صلح با رژیم صهیونیستی سود بردند، لیبرالها و تجاری هستند که اصول نزد مصریها را فروخته و اقتصاد کشور را چپاول کردند، آنها این توافقنامه را تایید و سالگرد آزادسازی سینا را جشن میگیرند.
«سام سیف الیزل» کارشناس امنیتی مصر نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: اوضاع امنیتی برخی مرزهای واقع تحت بندهای توافقنامه کمپ دیوید در سینا یکی از موانع روند توسعه در مصر خواند و گفت: به منظور حفظ امنیت ملی و حفاظت از منطقه راهبردی سینا باید بندهایی از توافقنامه کمپ دیوید اصلاح شود.
وی افزود:شاید شرایط امنیتی سینا بوده که موجب شده دیدگاه یا راهبردی برای توسعه این منطقه در نظر گرفته نشده باشد سینا اکنون محل مناسبی برای عناصر تروریستی شده به گونهای که هم مرز بودن آن با اسرائیل و غزه و تونلهایی که در این منطقه حفر شده منبع نگرانی امنیتی مصر است.
«تامر الهندوای» هماهنگ کننده کمپین «مخالفت با اعانه گرفتن» نیز تایید کرد: لغو کمپ دیوید و بیرون رفتن از زیر منت اعانههای آمریکا موضوعی است که ما همچنان بر آن تاکید میکنیم زیرا تا زمانی که شهروند مصری قوت روزانه خود را ندارد سخن گفتن از آزادی بیمعنا است، مصر زمانی میتواند قوت روزمره خود را تامین کند که نظام اقتصادی قدرتمندی داشته باشد که بهرهگیری از منابع انسانی و مالی و توزیع عادلانه ثروت را تضمین بدهد. وی افزود: این در حالی است که در سایه معاهدهای که مصر را ضعیف و وادار به پیروزی از نظام جهانی میکند نمیتوان به اقتصادی شکوفا دست یافت چرا که امکانات ما در اختیار غرب است و مصر نقش رهبری خود را در قبال ملتش و حتی جهان عرب از دست داده و روابطش در قاره آفریقا از موضع قدرت نیست . هنداوی گفت: کمپ دیوید تنها یک هدف دارد و آن زندانی کردن مصر در داخل مرزهایش و فرمانبرداری از شروط قدرتهای بزرگ و فتح بابی برای مداخله خارجی و ضعیف کردن ارتش مصر بود. صحرای سینا معروف به «منطقه ج» براساس پیمان صلح «کمپ دیوید» باید منطقه خالی از سلاح باشد این منطقه شهرهای رفح و الشیخ زوید و روستاهای اطراف آن را دربرمیگیرد و بر سر مرزهای مصر با سرزمینهای اشغالی [اسرائیل] قرار دارد. از زمان سرنگونی رژیم دیکتاتوری «حسنی مبارک» صحرای سینا به یکی از مناطق فعالیت گروههای جهادی تکفیری تبدیل شده است. این گروهها به طور مستمر بین نوار غزه و مصر در تردد هستند و اگرچه داعیه مبارزه با اسرائیل را دارند، اما تاکنون تنها موجب مشکلات امنیتی برای مصر شدهاند. انتهای پیام/
94/02/07 - 09:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]