تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 شهریور 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):تلاوت کننده سوره حدید و واقعه و الرحمن در آسمانها و زمین اهل بهشت خوانده می شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812957433




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- چوپانان در فصل بهار بیشتر مواظب باشند تا گرگ به گله نزند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چوپانان در فصل بهار بیشتر مواظب باشند تا گرگ به گله نزند زنجان - ایرنا - چوپانان در فصل بهار که آغاز زاد و ولد گرگ ها می باشد هنگام چرای دام ها در مناطق کوهستانی و ارتفاعات سرسبز روستاهای زنجان مواظب باشند تا گرگ به گله نزنند.


خوی درندگی، طبیعت گرگ است این حیوان وحشی و درنده هیچگاه دوست ندارد به انسان ها نزدیک شود اما زمان زاد و ولد به دلیل نیازغذایی مجبور می شود برای سیر کردن شکم توله ها به گله گوسفندان هجوم آورد و از این طریق نیاز خود را برطرف سازد.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: چوپانان کم تجربه باید بدانند که چراندن گله در باغات اطراف روستا، دره های سرسبز و ارتفاعات کوهستان
دقت و مراقبت بیشتری را نسبت به دیگر فصول می طلبد و کوچکترین غفلت می تواند سرانجام تلخی را برای چوپان و گله داشته باشد.
تورج قاسمی افزود: چوپانان برای مراقبت هرچه بهتر و بیشتر از گله های خود بهتر است از سگ های گله استفاده کنند و اگر چوپانی فاقد چنین سگ هایی باشند به حتم کارش در مواظبت از دام های درحال چرا بسیار سخت و مشکل خواهد شد.
وی اظهار کرد: گرگ ها اصولا به انسان ها نزدیک نمی شوند و اگر این حیوان درنده و وحشی انسانی را مورد حمله قرار می دهد به این معنی است که یا به بیماری هاری مبتلا بوده و یا انسان به حریم زندگی آنان نزدیک شده است.
قاسمی افزود: روستاییان و افراد حاشیه نشین شهرها بهتر است زباله های حاوی مواد غذایی و جسد حیوانات را به صورت اصولی دفن کنند تا حیوانات درنده و وحشی از جمله گرگ ها را به محل زندگی خود نکشند.
وی شکار و یا صدمه رساندن به گرگ ها ازسوی انسان را عملی غیرمجاز خواند و تصریح کرد: اگر افراد خطری را از جانب گرگ ها مشاهده کردند بلافاصله به صورت تلفنی یا حضوری موضوع را با اداره کل در میان بگذارند تا اقدامات لازم برای دفع یا معدوم کردن آنها صورت گیرد.
مسوول روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان نیز گفت: گرسنه بودن گرگ عمده دلیل حمله این حیوان وحشی درنده به دام ها می باشد و اگر چوپانان اقدامات حفاظتی را هنگام چرا به دقت رعایت کنند به حتم آنها نیز فرصتی برای دریدن دام ها به دست نخواهند آورد.
امجد باقری افزود: برخی مواقع گرگ ها به دلیل گرسنگی به محل زندگی روستاییان نزدیک می شوند و به دلیل داشتن خوی درندگی، در مواردی ممکن است به افراد به ویژه کودکان و سالخوردگان حمله ور شوند که پیشگیری از آن هوشیاری بزرگان خانواده ها را طلب می کند.
وی اظهار کرد: عدم غفلت چوپانان هنگام چرای دام ها، استفاده از سگ های گله جوان و قوی جثه، هوشیاری چوپانان و اقدامات حفاظتی مناسب صاحبان دام ها می تواند در پیشگیری از حمله گرگ ها بسیار موثر واقع شود و تلفات را به پایین ترین سطح برساند.
باقری یادآورشد: نیمه نخست تیرماه سال 92 عوامل نیروی انتظامی گزارش دادند که در یکی از روستای شهرستان ماهنشان از توابع استان زنجان چند قلاده گرگ گرسنه از غفلت چوپان استفاده کرده و 90 گوسفند را دریده و زخمی کردند که به یقین اگر هشدارها و توصیه ها جدی گرفته می شد این هزینه بالا بر آنان تحمیل نمی شد.
وی افزود: گله گوسفندان در ارتفاعات روستای قره داش این شهرستان که در منطقه حفاظت شده انگوران نگهداری می شدند مورد حمله گرگ ها قرار گرفته و 40راس از این دام ها تلف شده بود.
اردیبهشت پارسال نیز 100 راس گوسفند در روستای علی بلاغی شهرستان ابهر از توابع استان زنجان توسط یک قلاده گرگ درنده و وحشی دریده شده بود و این حیوان گرسنه از دریچه ایجاد شده در سقف به محل نگهداری 300 راس گوسفند وارد شده و این تعداد گوسفند را تلف کرده بود.
پیشتر نیز فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست استان زنجان به خبرنگار ایرنا گفته بود: گرگ ها به طور غریزی از انسان ها دوری می کنند ولی در صورت تخریب لانه و آسیب و تهدید توله هایشان، عصبانی و جری تر شده و به سمت افراد حمله ور می شوند.
زعفر افشاری افزوده بود: وقتی توله ها بنا به دلایلی توسط برخی افراد از مادر جدا می شوند این جانور وحشی و درنده حساس و بیقرار شده و به قصد انتقام به جوامع انسانی حمله ور می شود.
وی با بیان اینکه انسان ها برای درامان ماندن از حمله گرگ ها نباید در فصل زاد و ولد به حریم آنان تجاوز کنند، اظهار کرده است: گرگ ها به مدت پنج هفته به توله های خود شیر می دهند و پس از آن به منظور تغذیه توله ها با گوشت به دنبال شکار می روند.
افشاری اضافه می کند: اگر به منابع تغذیه ای گرگ ها خدشه وارد نشود این گونه ی جانوری بر حسب غریزه از نزدیک شدن به حریم انسان ها خودداری کرده و به افراد و دام های اهلی درحال چرا یورش نمی برند و به همین دلیل لازم است شکارچیان غیرمجاز با صید و شکارهای بی رویه زنجیره غذایی آنها را از میان برندارند.
وی تصریح کرده است: دوری از انسان ها خصلت تمامی گونه های جانوری است و تا زمانیکه جانوران درنده مجبور به دفاع از خود نباشند به سمت افراد حمله ور نمی شوند و پنهان شدن را بهترین روش می دانند.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست استان زنجان به حمله گرگ هار به انسان اشاره کرده و می گوید: اگر این گونه جانوری وحشی و درنده دچار بیماری هاری شده باشد از روی عصبانیت انسان ها را به قصد زخمی کردن نه دریدن مورد حمله قرار می دهد.
افشاری تاکید می کند: افراد به ویژه روستاییان وقتی گرگی را با بزاق دهان جاری و ساری مشاهده می کنند بهترین کار این است که از این حیوان درنده و عصبانی دور شده و دراولین فرصت موضوع را با شماره تلفن 33532005 در میان بگذارند تا محیط بانان با اعزام به محل نسبت به بررسی و معدوم سازی آن اقدام کنند.
597/6085



07/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن