واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نامزد چپگرا پیروز انتخابات ریاست جمهوری قبرس شمالی شد تهران - ایرنا - مصطفی آکینجی نامزد چپگرای قبرس شمالی روز یکشنبه با کسب بیش از شصت درصد آرای ماخوذه در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری آن کشور به پیروزی رسید.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، آکینجی با شکست درویش اروغلو رئیس جمهور فعلی به کاخ ریاست جمهوری راه یافت.
رییس جمهور جدید بلافاصله بعد از انتخاب شدن مذاکرات خسته کننده و طولانی وحدت قبرس را که شش ماه است در تعلیق می باشد، با بخش یونانی نشین جزیره ازسر خواهد گرفت.
مهمترین ماموریت رییس جمهور جدید قبرس مذاکرات وحدت این کشور خواهد بود که مردم امید چندانی به حل آن ندارند.
بخش ترک نشین قبرس منطقه کوچکی به وسعت سه هزار و 355 کیلومترمربع است و صندوقهای رای در 5 شهر و 195 روستا از ساعت 8 به وقت محلی و 9.30 به وقت تهران فعال شده بود و رای گیری تا ساعت 18 ادامه داشت.
مهمترین چالشی که در دوره اخیر پیش روی مذاکرات وحدت بود، اقدام بخش یونانی نشین برای کشف و استخراج نفت و گاز از سواحل قبرس در دریای مدیترانه بود که با انصراف شرکت بزرگ انی ایتالیا از این کار و فراخوان کشتی تحقیقاتی ترکیه از سواحل قبرس، زمینه برای از سرگیری مذاکرات در این جزیره دوباره فراهم شده است.
مهمترین وعده تبلیغاتی نامزدهای ریاست جمهوری قبرس در خصوص به نتیجه رساندن مذاکراتی است که از 40 سال پیش لاینحل مانده است.
مردم قبرس ترک نشین بیش از 40 سال است در منطقه ای زندگی می کنند که به خاطر تقسیم آن در پی مداخله نظامی 1974 میلادی ترکیه، با مشکلات جدی در جامعه بین المللی روبرو هستند و به استثنای ترکیه راه ارتباطی با جهان ندارند.
بخش یونانی نشین که در جامعه بین المللی به عنوان جمهوری قبرس شناخته می شود، تنها دولت رسمی جزیره خوانده می شود.
ترکیه و یونان هر کدام از یک بخش از جزیره حمایت می کنند و به گفته کارشناسان مهمترین عامل بدون حل ماندن مذاکرات وحدت نیز تاثیرات این دو کشور بر فرایند مذاکرات می باشد.
یونان خواهان پیوستن ترکهای قبرسی به بخش یونانی نشین و قرار گرفتن آنها در مدیریت واحد یونانیها است. اما ترکیه و بخش ترک نشین تنها راه حل ممکن را مبتنی بر دو دولت با اختیارات مساوی اعلام کرده است.
اقتصاد بخش ترک نشین به شدت به کمک های ترکیه وابسته است و به لحاظ تجرد رسمی و عملی بخش ترک نشین از جامعه جهانی، تنها شانس جوانان برای یافتن زندگی بهتر مهاجرت از این جزیره است. بخشی از مردم نیز به لحاظ فشار اقتصادی با پذیرش تابعیت بخش یونانی نشین و اخذ گذرنامه آن، دنبال یک هویت قابل قبول در سطح بین المللی برای خود هستند.
بخش یونانی نشین صرفا به آن دسته از شهروندان قبرسی در بخش ترک نشین چنین امکانی می دهد که بتوانند قبرسی بودن خود را ثابت کنند. ترکهایی که از ترکیه به بخش ترک نشین قبرس مهاجرت کرده اند، چنین حقی ندارند.
اما مردم میانسال و بازنشسته ها که سالیان سال شاهد مذاکرات بی نتیجه بوده اند، امید چندانی به آینده ندارند و زندگی در بخش ترک نشین بر همین منوال ادامه خواهد داشت.
اقتصاد این بخش از جزیره به طور عمده با حضور حدود 30 هزار نظامی ترکیه و شماری از ترک هایی که از ترکیه به این بخش مهاجرت کرده اند، حرکتی دارد ولی در دوره اخیر با حمایت های ترکیه این بخش به صورت مرکزی برای جذب دانشجویان خارجی درآمده است.
بخشی از اقتصاد این جزیره نیز از صنعت گردشگری است. در دوره اخیر برخی از سرمایه گذاران با استفاده از مزایای جزیره آزاد قمارخانه های بزرگی در جزیره تاسیس کرده اند که البته واکنش مردم مسلمان منطقه را نیز به دنبال داشته است.
شبس**2050**1565
06/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]