واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: توصیه سفیر به شرکتهای ایرانی در عراق
یک توصیه دیگر سفیر ایران در عراق به فعالان اقتصادی ، برنامه ریزی برای آینده فعالیت های خود در عراق بود، بطوری که از آنان خواست چشم انداز و افق اقتصادی عراق را ثابت نبینند.
آفتاب : دهها مدیر و نماینده از شرکت های ایرانی حاضر در عراق امروز یکشنبه در جلسه ای از سلسله نشست های دوره ای با سفیر ایران در بغداد حضور یافتند و ضمن ارائه گزارشی از پیشرفت پروژه ها، مشکلات، موانع کاری، نیازها و خواسته های خود را مطرح کردند.
به گزارش ایرنا، این جلسه در محل سالن کنفرانس سفارت ایران در بغداد برگزار شد و حاضران به صورت تک به تک و رودرو با حسن دانایی فر مسایل خود را به بحث گذاشتند.
در مواقعی از این جلسه، بحث ها بصورت جمعی ادامه یافت و برخی ازجمله نمایندگی کمیته امداد در عراق، شرکت بیمه معلم و بانک های ملی و پارسیان به تشریح خدماتی پرداختند که می توانند به شرکت های ایرانی در عراق ارائه کنند.
موافقان و مخالفان نیز وارد بحث شده و سفیر هم پاسخ هایش را مطرح می کرد و همواره در طول جلسه به یک موضوع اشاره داشت و آن تلاش برای حفظ اعتبار جایگاه جمهوری اسلامی ایران در عراق!
مشکلات موجود در مسیر فعالیت های تجاری و مهندسی شرکت های ایرانی بیشتر حول چند موضوع ازجمله ، مسایل گمرکی، بانکی، استاندارد و برخی موارد از عدم همکاری طرف عراقی در بحث مناقصه ها متمرکز بود.
دانایی فر در پاسخ به برخی مشکلات مطرح شده، موضوعات را به کارشناسان مربوطه در سفارت ایران در بغداد جهت پیگیری محول کرد، برخی ها را ناشی از شرایط سخت امنیتی، سیاسی و اقتصادی عراق و پاره ای از موارد را نیز معلول عدم جدیت شرکت های یاد شده در پیگیری موضوعات دانست.
وی از مهمترین اهداف این نشست ها را که بصورت دوره ای برگزار می شود، تبادل اطلاعات، هم افزایی شرکت های ایرانی و اطلاع از توانمندی ها و ظرفیت های موجود و ایجاد زمینه های همکاری و تعامل میان شرکت های ایرانی عنوان کرد و در عین حال گفت، امروز نیاز به تشکیل و ثبت یک انجمن یا تشکل، با هدف هم فکری، هم افزایی ، هماهنگی و پیگیری مشکلات در قالب کارگروهی در عراق احساس می شود.
سفیر ایران در عراق، جلسه امروز را با جلساتی که چهار سال پیش برگزار می شد، مقایسه ای کرد و گفت آن روزها ما با 8 تا 10 نفر جلسه برگزار می کردیم و امروز دستکم 50 تن از فعالان ایرانی در این جلسه حضور دارند،حال آنکه تعداد فعالان ایرانی در عراق امروز خیلی بیش ازاین ارقام است و امروز نتوانستند در جلسه حضور یابند.
وی تاکید کرد که چنین تشکلی می تواند بسیاری از امور و مشکلات شرکت ها را هم در ایران و هم در عراق پیگیری کند و ما هم به عنوان سفارت در کنار آن خواهیم ماند.
دانایی فر یکی از ضرورت ها و مزایای مهم وجود یک تشکل ویژه فعالان ایرانی در عراق را جلوگیری از رقابت های مخرب عنوان و تاکید کرد که حرکت در چنین فضایی به هم افزایی و هم پوشانی می انجامد و به عنوان مثال جلوی پراکندگی در قیمت گذاری ها را خواهد گرفت.
یک توصیه دیگر سفیر ایران در عراق به فعالان اقتصادی ، برنامه ریزی برای آینده فعالیت های خود در عراق بود، بطوری که از آنان خواست چشم انداز و افق اقتصادی عراق را ثابت نبینند.
وی افزود: شرایط امروز عراق قطعا در آینده تغییر خواهد کرد. احتمال ادامه کاهش ارزش دینار، افزایش تعرفه های گمرکی برای جبران بخشی از در آمدهای دولت و نیز رقبایی که در آینده بطور جدی وارد این بازار خواهند شد، شرایط را بطور جدی تغییر خواهد داد، بنابراین لازم است شرکت های ایرانی از همین حالا به فکر برنامه ریزی برای شرایط جدید باشند.
انجام پروژه های مشترک و نیز تشکیل شرکت های مشترک ایرانی و عراقی از جمله راههایی است که سفیر ایران اعتقاد دارد، حضور فعالان اقتصادی ایران در عراق را ماندگار و تثبیت خواهد کرد.
دانایی فر، با اشاره به اینکه هیچگاه در طول تاریخ این حد از همگرایی میان ملت های دو کشور، بویژه از سوی عراقی ها وجود نداشته ، افزود: باید قدر و ارزش این شرایط را بدانیم و شرکت های ایرانی باید در همه بخش ها ، با توجه به شرایط عراق سازماندهی کرده و عبور از هر مرحله را مدیریت کنند.
سفیر ایران به مشکلات دولت عراق در 2015 میلادی نیز اشاره ای کرد و گفت همزمان با بحران امنیتی سال 2014 ، بودجه این کشور نیز دیر به تصویب پارلمان رسید و از طرفی این کشور نیز که اقتصادی وابسته به نفت دارد، با کاهش شدید قیمت نفت روبه رو شد و بودجه پیش بینی شده از 137 به 70 میلیارد دلار کاهش یافت.
وی با بیان اینکه، دولت عراق برای عبور از این مرحله چند اقدام را در دستور کار قرار داد، گفت یکی از این اقدامات کاهش بودجه های عمرانی است که بر همین اساس پیش بینی می شود ، در خصوص فعالیت های عمرانی سال خوبی برای عراق و شرکت های فعال در این حوزه نباشد، با اینحال باید توجه داشت که بودجه این کشور در بخش های امنیتی، درمان ، رفاه و خدمات کاهش نداشته است.
سفیر ایران در عراق در عین حال، بودجه 70 میلیارد دلاری را نیز رقم کمی برای عراق 35 میلیون نفری ندانست و گفت عراق کشور ثروتمندی است و می تواند از مراحل سخت اقتصادی عبور کند.
حسن دانایی فر در این جلسه همچنین از شرکت های ایرانی که با جدیت در عراق پروژه هایشان را دنبال می کنند و به موقع آن را تحویل می دهند، تشکر کرد و روند حرکت فعالان اقتصادی و فنی و مهندسی ایران در عراق را رو به جلو خواند.
وی در اشاره ای به حجم مبادلات دو کشور در سال 85 که بالغ بر حدود 750 میلیون دلار بود، گفت اکنون حجم مبادلات ما با عراق به 12 میلیارد دلار رسیده که بیش از 90 درصد آن سهم صادرات ایران به عراق است و ما هنوز راضی نیستیم.
سفیر ایران بازار 35 میلیونی عراق را موقعیتی اررشمند برای فعالان ایرانی دانست و گفت اکنون از هر 4 دلار صادرات ایران به خارج ، یک دلار به مقصد عراق است وارزش صادراتی آن نیز 2 و نیم برابر همه مقاصد صادراتی ایران می باشد.
وی در پایان باردیگر، خواستار حفظ اعتماد بازار عراق به محصول و خدمات ایرانی و نیز حفظ اعتبار برندهای ایرانی ازسوی شرکت های ایرانی در عراق شد و بر ارتقای کیفیت محصول، پایبندی به قواعد بازار و رقابت مثبت میان شرکت های ایرانی تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]