تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس جز با اطاعت خدا خوشبخت نمى‏شود و جز با معصيت خدا بدبخت نمى‏گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804315791




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- انتقال آب ازسد جگین وآب شیرین کن دوگزینه روی میزمسوولان هرمزگان -خلیل تنیده *


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: انتقال آب ازسد جگین وآب شیرین کن دوگزینه روی میزمسوولان هرمزگان -خلیل تنیده * هرچند دردقیقه 90 مسوولان به فکر انتقال آب از سد جگین در 300کیلومتری شرق بندرعباس به این شهر افتاده اند ومی خواهند در تابستان امسال مردم دچار مشکل کمبود آب وجیره بندی نشوند ولی ایده خوبی است که می تواند بخش زیادی از شهرهای هرمزگان را ازبی آبی نجات دهد.


استان هرمزگان نزدیک به دودهه با کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی خشن مواجه است طوری که امروز تامین آب شرب مشکل شده و منابع موجود جواب نمی دهد و سال 94 را به عنوان سال سخت پیش بینی کرده اند زیرا فصل بارندگی تمام شده و تا آذر ماه احتمال بارندگی برای این منطقه وجود ندارد.
دراین سالها که حدود 18سال از کاهش بارندگی می گذرد و آسمان آبی چشم خود را براین استان بسته و تنها درمواردی بصورت رگبار بر زمین تشنه این خطه گرم نیم نگاهی می کند موجب شده دیگر شاهد باران های پر بار وپر کننده دشت ها و سدها نباشیم وچاهها هم آنچه در چنته داشته اند بالا آورده اند و امروز دراعماق 40 تا 80متری آب نیست ویا آنقدر شور است که برای شرب وکشاورزی بسیار ضرر دارد.
هم اینکه بیش از400 روستای هرمزگان در وضعیتی قرار دارند که بوسیله تانکر آبرسانی می شود و درصورت پی جویی برای تامین آب این مناطق و سایر نقاط استان ثبیت جمعیت درپی خواهد داشت.
سد جگین که حدود شش سال پیش در میان امیدهای فراوان مردم جاسک و روستاهای اطراف وکشاورزان توسط رییس دولت قبل با ظرفیت300میلیون مترمکعب به بهره برداری رسید ومدتی این نگرانی بواسطه نبود برنامه برای مصرف بود که این حجم آب به چه کاری می آید و حتی برای شرب مردم همان منطقه وکشاورزی هم استفاده نمی شد تا اینکه امروز به مثابه این ضرب المثل که هرچه خارآید روی بکار آید صدق می کند تا از آن بهره برداری شود.
از یک سو طرح انتقال آب از سد جگین به شهرهای مسیر آن از سیریک ، میناب ، بندرعباس تا خمیر وقشم کار بسیار پسندیده و خوبی است که مسوولان استان بویژه استاندار هرمزگان با پافشاری وجدیت دنبال کرده اند و به وزارت نیرو پیشنهاد داده اند تا اجرایی شود و از سوی دیگر تامین اعتبار لوله گذاری از جاسک تا میناب است که علاوه بر اعتبار زمانبر هم هست.
البته شاید دراین مدت مسوولان بواسطه هزینه دار بودن این طرح را که حداقل 200کیلومتر از سد جگین تا میناب و وصل آن به دو خط لوله آب میناب به بندرعباس است بطور جد دنبال نکرده اند ولی امروزهم دیر نیست ومی توان این طرح راعملی کرد و شبکه آبرسانی را از شرق به غرب استان تکمیل کرد.
با توجه به اقلیم گرم استان هرمزگان وکم بارشی می بایست راههای مختلفی را برای تامین آب پی جویی کرد و از ظرفیت های موجود برای تامین نیاز آبی دنبال نمود تا آهنگ توسعه استان به خوبی و آرامی طی شود.
بحث طرح انتقال آب از سد جگین به شهر جاسک وسیریک در گذشته هم دنبال می شد ولی مانند امروز جدی نبوده و همواره بحث هزینه پیش روی مسوولان قرار می گرفته که کیلومترها باید لوله کشی شود وهزینه آن به این سادگی نبود اما امروز مسوولان به این نتیجه رسیده که به هر قیمت شده آب این سد به مرکز استان منتقل شود و شهرکهای جدید مسکونی از بی آبی نجات پیدا کنند.
استانی که به گفته مسوولان در سال گذشته که تعهد آن هشت هزارو500میلیارد ریال اخذ مالیات بود ، توانسته 18هزار و 500میلیارد ریال به حساب خزانه واریز کند و طبق توافق حداقل نیمی ازاین درآمد مازاد بایستی به استان برای توسعه وعمران بازگردد مسوولان نباید نگران تامین اعتبار آن باشند و می توانند ازاین فرصت برای برداشت از پولی که خود مردم پرداخت کرده اند استفاده کنند تا دوباره در چرخه زندگی آنان وارد شود .
دراین میان بالا بردن قدرت چانه زنی برای گرفتن این اعتبار یکی از برنامه های مسوولان می تواند اهرم خوبی برای موفقیت باشد که از فضای موجود برای تکمیل پروژه عظیمی مثل انتقال آب از سد جگین به شهرهای سیریک ، میناب، بندرعباس و غیره استفاده کرد.
گزارش رسانه ها بویژه ایرنا در زمینه کمبود آب ، خشکسالی ، ضرورت تامین اعتبار وهمچنین مسوولان استان با نشست های مکرر بامسوولان کشور امروز این زمینه را فراهم کرده که مطالبات مردم به منصه ظهور برسد و شاهد شکوفایی هرچه بهتر استان باشیم.
تجربه نشان داده با وجود پیگیری های مسوولان و پیشتازی در تامین اعتبار از طریق منابع استانی نظیر مالیات باز هم مسوولان کشور اعتبار لازم در اختیار استان قرار نمی دهند واعتبارات قطره چکانی خواهد بود وهمواره گلایه مسوولان را در پی دارد که این همه تلاش برای تامین اعتبار شده ولی موقع گرفتن از خزانه با اما واگرهای فروان مواجه می شوند که بنظر می رسد در زمینه انتقال آب سد جگین به بندرعباس نباید این اتفاق بیفتد چرا که به عنوان یک ضرورت اجتناب نا پذیر استارت آن زده می شود و می بایستی پشتوانه وحمایت مالی در پی داشته باشد تا آب در تابستان 94 جیره بندی و قطع نشود.
در کنار تامین آب از طریق سد جگین ، کار ساخت آب شیرین کن بزرگ و چندین آب شیرین کن کوچک هم در برنامه دولت قرار گرفته که با این اقدام از هر دو جهت می تواند کام تشنه مناطق شهری و روستایی را شیرین کند ومی تواند مانع مهاجرت مردم از روستاها به شهرها گردد.
این گزینه هم با هدف تامین آب شرب شهرها وروستاهای ساحلی بوده که قرار است بخش خصوصی آن را دنبال کند و بخشی از روستاهای ساحلی و حتی خود بندرعباس نیز ازاین طرح بهره مند شوند که باز دارای مزیتهای خود بوده ولی درعین حال مشکلات خاص خود را دارد که از جمله آنها قرار است بخشی از این آب برای استانهای شمال استان هرمزگان ازجمله کرمان ویزد ارسال شود.
خود مردم در درجه اول قدر آب و مصرف آن را بدانند تا متحمل هزینه گزاف نشوند و بدانند که جنگ آینده جنگ آب خواهد بود وهرکشوری که بتواند آب مورد نیاز خود را تامین کند پیروز میدان است و صرفه جویی و کم مصرف کردن در شرب وکشاورزی یک ضرورت اجتناب ناپذیراست.
با وجود تلاش های دولت برای برقی کردن چاهها وآبیاری قطره ای باز هم همچنان چاههای آبی در مناطق روستایی وجود دارد که آب از عمق زیاد به بالا کشیده می شود وبه صورت غرقابی کشاورزی می کنند این درحالی است که وزارت کشاورزی توصیه زیاد به آبیاری تحت فشار و صرفه جویی درآب وتجمیع مزارع کرده است.
نشست اخیر مسوولان استان بویژه استاندار هرمزگان ، مدیران آب منطقه ای ، شرکت آب وفاضلاب شهری و روستایی استان با وزیر نیرو ودرخواست اجرای این طرح و حمایت کمیسیون عمران مجلس درهمین راستا صورت گرفته که بارقه امید در مردم ایجاد کرد و آنان را از نگرانی رهانید چرا که در دومرحله شکستگی خط لوله آب میناب به بندرعباس وجیره بندی یک تکان روانی بر مردم وارد شد که با توجه به خالی شدن آب سد میناب وکمبود آب این احتمال دارد که جیره بندی آب تداوم داشته باشد.
استاندار هرمزگان با اشاره به خشکسالی طولانی در استان وکاهش شدید نزولات آسمانی و پایان پذیری آب سد استقلال میناب، خواستار انتقال آب ازسد جگین جاسک به شهرستان های میناب ،سیریک و بندرعباس شد.
جاسم جادری در نشست مشترک با اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و وزیر نیرو و معاونان این وزارتخانه و مدیران شرکت آب و فاضلاب کشوربا ارایه گزارشی از وضعیت آب هرمزگان، خشکسالی در این استان و آب شرب بندرعباس براجرایی شدن طرح انتقال از شرق به مرکز استان تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط خاص هرمزگان و قرار گرفتن در چرخه خشکسالی طولانی، تخصیص 100 درصدی و کامل اعتبارات خشکسالی ماده 1012 به استان هرمزگان ضروری است از کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی خواست نسبت به مشکلات آب در هرمزگان رسیدگی کند.
در این نشست گزارشی از وضعیت آب هرمزگان در مناطق شهری و روستایی توسط مدیران آب و فاضلاب کشور ارائه و قرار شد پس از دو ماه نتیجه اقدام و بررسی های وزارت نیرو در زمینه درخواست های استاندار هرمزگان و راهکارهای حل بحران آب در این استان به کمیسیون عمران مجلس ارائه شود.
وضعیت تامین آب هرمزگان بویژه بندرعباس مرکز استان طبق اظهار نظر معاون وزیر نیرو در سال گذشته جزو سه شهر در خط قرمز قرار گرفته و براساس گفته مدیرعامل آب منطقه ای ذخیره سد استقلال میناب ظرف دو تا سه ماه آینده به پایان می رسد.
* رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان هرمزگان



06/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن