واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۶:۵۸ب.ظ)
وجود حدود 44 هزار حلقه چاه غير مجاز در حوضه آبريز درياچه اروميه موج - مدير کل دفتر مديريت بههم پيوسته منابع آب حوضههاي درياي خزر و درياچه اروميه گفت: هماکنون حدود 88 هزار حلقه چاه در حوضه آبريز درياچه اروميه وجود دارد که 50 درصد اين چاهها غيرمجاز است.
به گزارش خبرگزاري موج، سيدمرتضي موسوي، با بيان اينکه موضوع اصلي در احياي درياچه اروميه دو موضوع کاهش مصرف آب در بخش کشاورزي و ساماندهي برداشت آب از منابع آب زيرزميني است، اظهار داشت: خوشبختانه با راهکارهايي که وزارت جهادکشاورزي تدوين کرده، اين اميدواري بهوجود آمده است که با استفاده از فناوريهاي نوين کشاورزي، صرفهجويي 40 درصدي در مدت پنج سال بدون هيچگونه آسيبي به توليد و درآمد کشاورزان اين بخش منجر شود. برخي طرحها و پروژههاي سازهاي هر چند با تاخير به پايان خواهد رسيد، اما؛ اين موضوع نگراني جدي در هدف اصلي احياي درياچه به وجود نميآورد.
وي ادامه داد: اگر اين برنامه طبق زمانبندي پيش برود، قادر خواهيم بود مصرف آب بخش کشاورزي را از چهار ميليارد و 300 ميليون مترمکعب به حدود دو ميليارد و 600 ميليون مترمکعب کاهش دهيم و اين موضوع در کنار اقدامهاي ديگر همچون کاهش مصرف آبهاي زيرزميني بسيار تعيينکننده است.
موسوي گفت: هماکنون سطح زيرکشت آبي حوضه آبريز حدود 480 هزار هکتار است که چهار ميليارد و 300 ميليون مترمکعب آب در اين زمينها مصرف ميشود.
وي با اشاره به برنامه کنترل برداشت از آبهاي زيرزميني حوضه اروميه، گفت: يک موضوع مهم در اروميه ساماندهي چاههاي حوضه است تا بتوانيم ميزان برداشت از منابع آب زيرزميني را کاهش دهيم. برنامه کاهش مصرف آب زيرزميني در حوضه آبريز اروميه نيز اجرايي خواهد شد و طبق اين طرح تمامي چاههاي مجاز در اين حوضه به کنتور هوشمند مجهز خواهند شد تا نظارت بيشتري بر برداشت آب زيرزميني بهعمل آيد.
موسوي تصريح کرد: با کنترل مصرف منابع آب زيرزميني، روانآبهاي بيشتري به سمت پيکره درياچه هدايت خواهد شد.
موسوي ادامه داد: هماکنون حدود 88 هزار حلقه چاه در حوضه آبريز درياچه اروميه وجود دارد که نيمي از اين چاهها غيرمجاز است. نصب کنتورهاي هوشمند بر روي چاههاي مجاز در برنامه سالجاري است که پيشنياز نصب کنتورهاي هوشمند بر چاهها، تعيين تکليف چاههاي غيرمجاز است و همين امر مهمترين موضوع پيشروي ما است.
وي با تاکيد بر لزوم اقدام هماهنگ با تمامي ارگانهاي دولتي و نهادهاي مردمي اين حوضه، گفت: اين برنامه نيازمند انسجام در دستگاههاي مختلف استانها است و در اين زمينه شوراي حفاظت منابع آب استان با محوريت استانداران فعالانه کار را پيگيري خواهند کرد. در اين زمينه حمايت قواي قضائي و انتظامي بسيار مهم است تا استفاده بيرويه از منابع آب زيرزميني پيشگيري و از نابودي منابع راهبردي در اين مقطع زماني جلوگيري شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]