واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مسدود شدن 108 حلقه چاه غیر مجاز در همدان خبرگزاری پانا: فرماندار همدان گفت: 108 حلقه چاه غیرمجاز سال گذشته در این شهرستان مسدود شد.
۱۳۹۴ دوشنبه ۲۴ فروردين ساعت 13:52
به گزارش خبرگزاری پانا، علی تعالی روز یکشنبه در شورای حفاظت از منابع آبی شهرستان همدان افزود: با مسدود شدن این چاه های غیرمجاز در شهرستان همدان 9 میلیون متر مکعب آب در شهرستان صرفه جویی شده است.
وی اضافه کرد: دستگاه قضایی و نیروی انتظامی بازوان قوی و موثری در راستای انسداد چاه ها و کنترل کشت دوم محصولات کشاورزی بوده اند.
وی اظهار کرد: با نصب کنتور هوشمند نیز که مصوبه مجلس است بخشی از مصرف آب را می توان کنترل کرد که تاکنون در شهرستان همدان 156 دستگاه کنتور هوشمند نصب شده است.
فرماندار همدان گفت: با توجه به اینکه کارشناسان هواشناسی پیش بینی کردند کشور ایران به سمت اقلیم خشکسالی می رود باید مدیریت مصرف و توزیع در اولویت برنامه های مسوولان و رسانه ها قرار گیرد.
تعالی اضافه کرد: دولت برای حفاظت از منابع آبی برنامه ها و اعتبارات خوبی در نظرگرفته است که در استان ها و شهرستان ها نیز باید این رویه دنبال شود.
وی ادامه داد: در شهرستان همدان در زمینه تامین منابع آب اقدامات بلند مدت و کوتاه مدت خوبی انجام شده است و سد تالوار با توجه به کمبود اعتبارات تا چند سال آینده بهره برداری می شود.
تعالی افزود: جمع آوری آب های سطحی از جمله رودخانه خاکو و حفر چند حلقه چاه از جمله اقدامات کوتاه مدت برای حفاظت از منابع آبی است.
معاون عمرانی و برنامه ریزی فرماندار همدان نیز گفت: تنها راه برون رفت از بحران آب اعمال حکمرانی آب است و در این رابطه نباید به صورت جزیره ای عمل کرد.
محمد علی محمدی با بیان اینکه در کشورهایی که 50 برابر ایران بارش دارد حکمرانی آب اعمال می شود افزود: در زمینه مدیریت مصرف باید به آموزش هایی که نتیجه بخش باشد توجه کرد و وضعیت بحران آب را برای مردم شفاف سازی کرد.
رییس جهاد کشاورزی شهرستان همدان نیز گفت: میزان صرفه جویی آب در آبیاری قطره ای بیشتر از آبیاری تحت فشار است و بهره وری از آب در این طرح به ازای هر هکتار نیم لیتر است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای همدان نیز گفت: با بارش دو روز گذشته در همدان ذخیره آب سد اکباتان به 10 میلیون متر مکعب رسید.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای همدان با اشاره به خشکسالیهای کنونی در کشور اظهار کرد: در 40 سال گذشته سرانه آب زیرزمینی و تجدیدناپذیر برای هر نفر در کشور 7 هزار متر مکعب بود که اکنون این میزان دو هزار مترمکعب در کشور و یکهزار و 600 مترمکعب در همدان است.
وی با بیان اینکه استان همدان دچار تنش آبی شده است، افزود: 270/6 میلیمتر بارندگی در استان داشتیم که حدود 17 درصد نسبت به سال قبل که 351 میلیمتر بود، کاهش بارندگی را شاهد هستیم.
ستوده با بیان اینکه 24 میلیمتر از دیروز بارندگی در همدان داشتهایم، افزود: در شهرستان همدان 247 میلیمتر بارندگی داشتهایم، نسبت به سال قبل 30 درصد و نسبت به بلندمدت 10 درصد کاهش داریم که با ادامه بارندگیها تا اردیبهشت ماه به رقم خوبی خواهد رسید.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای همدان با بیان اینکه 179 حلقه چاه در مصارف صنعتی به کار میرود، افزود: در بخش زیرزمینی 84 درصد آب از چاههای مجاز و غیرمجاز در بخش کشاورزی و 9 درصد در بخش شرب شهری و روستایی مصرف میشود.
ستوده به طرح انتقال آب از رودخانه خاکو به تصفیهخانه شهید بهشتی که 100 لیتر در ثانیه وارد تصفیهخانه میشود، افزود: پروژه انتقال آب دره مرادبیگ به تصفیهخانه بهشتی نیز از دیگر طرحهاست.
ستوده با بیان اینکه کل ظرفیت سد اکباتان 36 میلیون مترمکعب است، بیان داشت: سد اکباتان در حال حاضر 10 میلیون مترمکعب آب دارد که با این میزان بارندگی تا پایان فروردین این میزان به 12 میلیون متر مکعب میرسد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای همدان اظهار کرد: در حال حاضر 28 درصد مخزن سد اکباتان پر شده و ورودی آب به سد با بارندگیهای اخیر به 8 هزار لیتر در ثانیه رسیده است.
وی با بیان اینکه 659 چاه غیرمجاز با حکم قضایی مسدود شده، بیان داشت: با انسداد این چاهها 80 میلیون مترمکعب آب صرفهجویی شد و 30 کیلومتر عمق انسداد نیز کاهش یافت.
ستوده با بیان اینکه کل میزان آب مصرفی شهر همدان 48 هزار مترمکعب است، افزود: 40 درصد این میزان آب از سد اکباتان و 60 درصد از منابع زیرزمینی تأمین میشود.
وی با بیان اینکه 156 دستگاه کنتور هوشمند آب و برق در چاههای آب نصب شد، افزود: هرگونه برداشت اضافه از این چاهها توسط این کنتورها نصب میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]