واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو مرکز تحقیقات کشاورزی همدان: تنها یک درصد کشاورزان همدانی تحصیلات مرتبط با شغل خود دارند همدان-ایرنا-عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان گفت:تنها یک درصد از کشاورزان همدانی تحصیلات دانشگاهی مرتبط با شغل خود دارند.
قاسم اسدی روز یکشنبه در همایش سلامت و امنیت غذایی استان همدان افزود:در استان همدان 142 هزار بهره بردار کشاورزی وجود دارد که 78 درصد از این افراد بی سواد یا کم سواد و 12 درصد نیز دارای مدرک دیپلم هستند.
وی ادامه داد:2.4 درصد از این افراد دارای تحصیلات دانشگاهی غیر مرتبط و یک درصد نیز دارای تحصیلات دانشگاهی مرتبط با رشته کشاورزی دارند.
وی عنوان کرد:ارتقای دانش کشاورزان و استفاده از متخصصین این رشته در امر تولید محصولات کشاورزی از جمله نیازهای حوزه کشاورزی است که تاکنون آن گونه که باید به آن پرداخته نشده است.
اسدی در خصوص استفاده از سموم و کودهای شیمیایی در پرورش محصولات کشاورزی تصریح کرد:تا زمانی که سموم و مواد شیمیایی بیش از حد مجاز استفاده نشود مشکلی برای مصرف کنندگان ایجاد نخواهد کرد.
مشاور مدیرکل جهاد کشاورزی استان همدان گفت:تاثیر سموم و کودهای شیمیایی تا مدت زیادی بر روی محصولات کشاورزی باقی می ماند و تجزیه آن امری زمانبر است.
اسدی اضافه کرد:نمونه این امر استفاده از سموم پاپس در شهرستان نهاوند بود که پس از 20 سال ممنوعیت استفاده از این سم، هنوز تا مدت ها تاثیر آن بر گیاهان باقی مانده بود چرا که این سم به داخل گیاه نفوذ کرده بود.
وی بیان کرد:هم اکنون به ازای هر هکتار زمین کشاورزی در استان همدان 750 تا 800 گرم سم استفاده می شود که این رقم پایین تر از میانگین کشوری است با این وجود سموم باقی مانده در مزارع استان بیش از حد مجاز است.
وی استفاده بیش از حد از سموم کشاورزی را در بروز سرطان های مختلف از جمله سرطان تیرویید تاثیر گذار دانست و گفت:طبق مطالعات انجام شده باقیمانده سم در 50 درصد میوه ها و 40 درصد سبزی ها بین یک تا سه درصد بیش از حد مجاز است و بیشترین سم باقی مانده نیز مربوط به سیب درختی،گوجه فرنگی و توت فرنگی است.
وی بیان کرد:ورود سموم به صورت قاچاق نیز از دیگر مشکلاتی است که در سال های جاری شاهد آن هستیم که این امر به دلیل غیر استاندارد بودن ترکیبات این سم ها نیازمند توجه ویژه مسوولان و کشاورزان است.
وی افزایش آگاهی تولید کنندگان،افزایش آگاهی مصرف کنندگان،نظارت و کنترل بر محصولات پر مصرف،توجه به محصولات با رعایت مصرف حداقل سم ها و کودهای شیمیایی و کنترل بیولوژیک و استفاه از کشاورزی ارگانیک را از جمله نیازهای حوزه غذایی در بخش کشاورزی دانست.
وی با بیان اینکه متولیان امر نباید تولید کننده ها را به حال خود رها کنند افزود:با تشدید نظارت ها و وضع قوانین می توان از بسیاری از سواستفاده ها در این حوزه جلوگیری و کشاورزان را مجاب به تولید یک محصول سالم و ایمن کرد.
مدیر کل دامپزشکی استان همدان نیز در این همایش گفت:تامین سلامت خوراک دام و دام های عرضه شده در بازار از مهمترین شیوه های تامین سلامت غذایی شهروندان است.
محمود رضا رسولی افزود:هم اکنون 380 هزار راس دام سنگین و دو میلیون راس دام سبک در استان همدان وجود دارد.
وی ادامه داد:سالانه 23 میلیون قطعه جوجه یا مرغ گوشتی نیز در مرغداری های استان تولید می شود.
وی از فعالیت 13 کشتارگاه دام وطیور در استان همدان خبر داد و بیان کرد:هشت کارخانه خوراک دام،447 ناوگان حمل و نقل،15 مرکز بسته بندی و دو هزار و 353 مرکز عرضه در استان همدان فعال است.
"امنیت غذا از مزرعه تا سفره"شعار امسال سازمان جهانی بهداشت به مناسب روز جهانی بهداشت است.
یکم تا هفتم اردیبهشت ماه هفته ملی سلامت نامگذاری شده است.
7530/1181
06/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]