واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تعطیلی معادن سنگ آهن در خراسان رضوی مشهد – ایرنا – رئیس انجمن مواد معدنی خراسان رضوی از تعطیلی شماری از معادن سنگ آهن متعلق به بخش خصوصی در استان به دلیل کسادی بازار و کاهش قیمت جهانی این ماده معدنی خبر داد.
حسین حسین زاده روز یکشنبه به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: کاهش قیمت جهانی سنگ آهن از اواخر سال 2014 آغاز و در سال 2015 شدت گرفت به طوری که اکنون قیمت هر تن سنگ آهن با عیار 61 به 32 دلار رسیده و 30 درصد سقوط کرده است.
وی بیان کرد: کاهش قیمت جهانی سنگ آهن کار بسیاری از فعالان حوزه معدن در خراسان رضوی که این ماده معدنی را به صورت خام صادر می کردند کساد کرده و دیگر با احتساب هزینه حمل و نقل سنگ آهن تا بندرعباس و صادرات آن به خارج از کشور توجیه اقتصادی ندارد.
وی اظهار کرد: معادن سنگ آهن خراسان رضوی در منطقه سنگان خواف متمرکز شده اند و با یک میلیارد و 220 میلیون تن ذخیره احتمالی جایگاه دوم از کل ذخایر سنگ آهن در کشور دارند.
رئیس انجمن مواد معدنی خراسان رضوی گفت: 30 درصد سقوط ناگهانی قیمت سنگ آهن در اواخر سال گذشته باعث شد که قیمت تمام شده استخراج و حمل ماده معدنی سنگ آهن در منطقه سنگان تا بندرعباس برای صادرات به هر تن 300 هزار ریال برسد لذا به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی 50 درصد معادن سنگ آهن این منطقه تعطیل شدند.
حسین زاده اظهار کرد: مجموعه کانسارهای سنگ آهن سنگان در فاصله حدود 300 کیلومتری جنوب شرقی مشهد، 68 کیلومتری جنوب غربی تایباد، 40 کیلومتری جنوب شرقی خواف و 18 کیلومتری شمال شرقی سنگان در استان خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.
وی گفت: معادن سنگ آهن سنگان با ذخیره قطعی زمین شناسی 1،2 میلیارد تن و استخراج سالانه هفت میلیون تن یکی از بزرگترین ذخایر سنگ آهن کشور به شمار می آید.
وی افزود: بخشی از معادن سنگ آهن متعلق به بخش دولتی و در حال فرآوری است و حدود 20 پروانه بهره برداری از معادن سنگ آهن در این منطقه متعلق به بخش خصوصی است که ماده معدنی استخراجی آن به صورت خام به فروش می رسد.
وی بیان کرد: اکنون با توجه به سقوط قیمت سنگ آهن، در منطقه سنگان معادنی که میزان سنگ آهن آنها از عمق کمتری برخوردار و قابل استخراج با هزینه کمتر بوده، فعال هستند اما معادنی که عمق سنگ آهن در آن بیشتر بوده و به تبع آن استخراج هزینه بیشتری را طلب می کرده است، تعطیل شده اند.
وی مشکل عمده بخش ماده معدنی سنگ آهن را خام فروشی آن عنوان و بیان کرد: دلیل عمده خام فروشی نداشتن نقدینگی بهره بردار بخش خصوصی است زیرا از بضاعت مالی کافی ساخت واحد تولید کنسانتره و گندله به منظور فرآوری سنگ آهن نیستند.
حسین زاده ادامه داد: برای راه اندازی کارخانجات فرآوری سنگ آهن باید زیرساخت های آن فراهم شود اما در منطقه سنگان آب و سیستم حمل و نقل مناسب فراهم نیست.
رئیس انجمن مواد معدنی خراسان رضوی گفت: اکنون کارخانجاتی که در منطقه سنگان به فرآوری سنگ آهن مشغول هستند نیز افزون بر کمبود نقدینگی، برای واردات ماشین آلات دچار مشکل می باشند و باید برای آنها گشایش ارزی اتفاق بیافتد.
وی افزود: خام فروشی ماده معدنی به معنای از بین بردن اشتغال و ارزش افزوده برای استان است اما زمانی که سرمایه کافی و زیرساخت مناسب برای راه اندازی واحد تولیدی وجود نداشته باشد راهی به جز خام فروشی برای بهره بردار معدن باقی نمی ماند.
وی تاکید کرد: باید با کمک دولت و سرمایه گذاران بخش خصوصی کارخانجات میانی برای فرآوری سنگ آن و تبدیل آن به کنسانتره و گندله در سنگان ایجاد شود تا خام فروشی ماده معدنی ریشه کن گردد.
خراسان رضوی در بخش سنگ آهن به عنوان ماده اولیه تولید فولاد بدنبال رسیدن به هدف تولید 10 میلیون تن فولاد در استان و تبدیل این منطقه به قطب سوم فولادسازی است.
برای رسیدن به اهداف مزبور 11 واحد تولید کنسانتره با ظرفیت اسمی تولید 22.2 میلیون تن در سال، 10 واحد تولید گندله با ظرفیت اسمی 25.4 میلیون تن در سال ، 10 واحد تولید آهن اسفنجی با ظرفیت اسمی 9.4 میلیون تن در سال، 9 واحد تولید شمش فولاد با ظرفیت اسمی 7.72 میلیون تن در سال و شش واحد تولید نورد با ظرفیت اسمی 3.7 میلیون تن در سال در خراسان رضوی اجرا شده است.
این واحدها شامل دو طرح تجهیز سنگان با انعقاد تفاهم نامه با شرکت ایمیدرو با ظرفیت تولید سالانه 2.6 میلیون تن و 2.4 میلیون تن در شهرستان خواف است که هر دو از طرحهای فعال و در حال تولید می باشند.
مجموع ظرفیت طرح و واحدهای فعال تولید کنسانتره در خراسان رضوی 24.8 میلیون تن در سال و کل نیاز برنامه استان به تولید کنسانتره 18 میلیون تن در سال است.
مجموع ظرفیت طرح و واحدهای فعال در تولید گندله در خراسان رضوی 25.4 میلیون تن در سال و کل نیاز برنامه استان 18 میلیون تن در سال است.
اکنون 22 طرح بزرگ فولادی با ظرفیت تولید 35 میلیون و 92 هزار تن در سال در زمینه شمش فولادی، گندله آهن، ورق فولادی، مقاطع فولادی، کنسانتره آهن با سرمایه گذاری کلی 157 هزار و 290 میلیارد ریال و اشتغالزایی 14 هزار و 358 نفر در خراسان رضوی در دست اجراست.
این طرحها در شهرستان های نیشابور، سبزوار، خواف، رشتخوار، تربت حیدریه، تربت جام و بینالود در دست اجراست که پنج طرح با سرمایه گذاری شرکت ایمیدرو اجرا شده و طرح ملی محسوب می شود.
7489/1211
06/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 238]