واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بازگشت دو قطعه عقاب طلایی و سارگپه مجروح به دامان طبیعت مهاباد مهاباد - ایرنا - رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد از رهاسازی دو قطعه پرنده شکاری عقاب طلایی و سارگپه پابلند مجروح پس از مداوا در دامن طبیعت مهاباد خبر داد.
کامران حسینی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این دو قطعه پرنده شکاری توسط دوستداران محیط زیست به این اداره تحویل داده شده بودند.
وی اضافه کرد: این دو قطعه پرنده شکاری که به دلیل مجروح شدن قادر به پرواز و ادامه زندگی در طبیعت نبودند تحت مراقبت و نگهداری قرار گرفته و پس از مداوا در یکی از زیستگاه های این شهرستان رهاسازی شدند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد با قدردانی از دوستداران محیط زیست این شهرستان در تحویل پرندگان مجروح و بیمار موجود در طبیعت گفت: بازگشت دوباره این پرندگان به طبیعت می تواند در حفظ بقای این گونه های نادر در منطقه مفید باشد.
وی یادآوری کرد: با نهادینه شدن فرهنگ حفاظت از محیط زیست در این شهرستان موجی از رهاسازی پرندگان و پشیمانی از شکار در این منطقه ایجاد شده به طوری که در سال گذشته بیش از 100 قطعه پرنده شکاری و زینتی در مهاباد رهاسازی شد و 60 شکارچی این شهرستان نیز با دست کشیدن از شکار به دوستداران محیط زیست پیوستند.
عقاب طلایی (golden eagle) با نام علمی (Aquila chrysaetos)، از خانواده Accipitrida بوده و یکی از باشکوه ترین پرندگان شکاری در دنیا به شمار می رود و اندازه طول بدن این پرنده 75 تا 83 سانتیمتر و پهنای دو بال آن بین 190 تا 230 سانتیمتر است.
زیستگاه این نوع پرنده کوهسارهای کم گیاه و خشک و گاهی جنگل های کوهستانی، صخره های ساحلی و دشتهاست و روی لبه پرتگاه ها و گاهی روی درخت آشیانه می سازد و از جمله پرندگان بومی ایران است.
سارگپه با نام انگلیسی (Long-legged Buzzard)، نام علمی (butte ruinous) از راسته شاهین سانان و تیره عقابیان بوده که طول 60 تا 65 سانتیمتر و رنگ پر و بال بسیار متنوع از قهوه ای مایل به خرمائی پررنگ با سطح شکمی کرم رنگ و رگه رگه تا تقریبا سیاه با سطح شکمی قهوه ای خیلی پررنگ، سر پرنده بالغ معمولاˈ کمرنگ، دم اغلب دارچینی و بدن راه راه عرضی دارد.
در پرواز، سطح شکمی این پرنده سفیدرنگ به نظر می آید، ولی نوک و خم بال ها و رانهایش تیره رنگ است.
این پرنده در مناطق مختلف از جمله استپ ها، دشت های وسیع خشک و گاهی در کوهستان دیده می شود و معمولا" روی زمین و گاهی روی درخت ها آشیانه می سازد.
سارگپه پرنده بومی ایران است و در زمره پرندگان حمایت شده قرار دارد.
شهرستان مهاباد با 215 هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.
علاقه مندی مردم مهاباد به محیط زیست باعث شده تا این شهرستان به یکی از مناطق مهم زیست محیطی کشور تبدیل شود.
تاسیس نخستین تعاونی مردمی حفاظت محیط زیست کشور در مهاباد و شناخته شدن دو تن از دوستداران محیط زیست این شهرستان به عنوان قهرمان تالاب های کشور از جمله مواردی است که موجب متمایز شدن این شهرستان در بحث زیست محیطی در کشور باشد.
3020/6185/6008 / 1539
06/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]