تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): بهشتى‏ها چهار نشانه دارند: روى گشاده، زبان نرم، دل مهربان و دستِ دهنده.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830150191




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

امام علي(ع) به حکومت نگاه امانتي دارند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۳:۵۱ب.ظ)
عضو هيئت علمي دانشگاه مفيد: امام علي(ع) به حکومت نگاه امانتي دارند موج -قم - عضو هيات علمي دانشگاه مفيد قم معتقد است: نگاه حضرت علي(ع) به حکومت نگاه امانتي است و در همه مراحل با نگاه غنيمتي به حکومت متفاوت است.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، عضو هيئت علمي دانشگاه مفيد گفت: به مقوله حکومت نگاههاي مختلفي مي شود که از بين آنها دو نگاه بيشتر مورد بحث ماست؛ يکي اينکه حکومت به عنوان غنيمت و چيز صيدشده و به دست آمده نگاه مي شود که اين نگرش حکمرانان و حاکمان است.
وي افزود: نگاه دوم، نگاه امانتي به حکومت است که اين نگرش امام علي(ع) به حکومت بوده است و در جاهاي مختلف به فرمانداران خود تصريح مي کردند که اين غنيمت نيست بلکه امانتي است که در اختيار شما قرار گرفته است.
حجت الاسلام والمسلمين ابوالفضل موسويان با بيان اينکه هريک از اين دو نگاه به حکومت داراي نتايج متفاوتي است، تصريح کرد: نگاه غنيمت داشتن به حکومت از آنجا که در پيداکردن و نگهداري آن دست به کارهايي مي زنند ممکن است مخالف اخلاق، حقوق انسانها و تمام مسائل معنوي باشد اما کساني که نگاه امانتي به حکومت دارند به بيان شهيد بهشتي عاشقان خدمتند نه شيفتگان قدرت و لذا در چنين فضايي نه حقوق مردم ناديده گرفته مي شود و نه اموال مردم را اموال خود تلقي مي کنند.
وي ابراز داشت: در روايات داريم که وقتي برخي به حضرت علي(ع) توصيه کردند که چرا به برخي افراد رسيدگي نمي کني که بتواني حکومت خود را حفظ کني، حضرت فرمود پيروزي را با ستم و جور مردم به دست آورم در حاليکه حاضر نيستم دانه اي را از زبان مورچه به ناحق بستانم؟
موسويان در عين حال يادآور شد: به نظر مي رسد نگاه حضرت علي(ع) به حکومت در همه مراحل با نگاه غنيمت آميز به حکومت متفاوت باشد.
وي با اشاره به خطبه شقشقيه گفت: حضرت امير در اين خطبه هجوم مردم به خانه خود براي بيعت کردن را عامل پذيرش حکومت عنوان مي کنند و لذا در جايي مي فرمايند وظيفه خود ديدم که از حقوق مردم دفاع و عدالت را اجرا کنم و اين بيان نوراني حضرت حاوي اين پيام است که وظيفه علما، دانشمندان و انسانهاي متعهد دفاع از حقوق مردم است و انسان متعهد نمي تواند ناظر ضايع شدن حقوق افراد باشد و کاري انجام ندهد.
استاد دانشگاه مفيد در ادامه به ويژگي هاي حاکم اسلامي در نگاه حضرت علي(ع) مي پردازد و مي گويد: آگاهتربودن حاکم نسبت به ساير افراد مهمترين ويزگي در سيره علوي است که به عنوان يک اصل قرآني نيز مطرح مي باشد.
وي با اشاره به نمونه هايي از شايسته سالاري در حکومت امام علي(ع) گفت: کميل از خواص اميرالمومنين(ع) و نزديکترين اصحاب به آن حضرت است اما وقتي در منصب قضاوت قرار مي گيرد برخوردهاي ناشايست و نامناسب با مراجعان داشته است، وقتي اين خبر به حضرت علي(ع) مي رسد کميل را از سمت خود عزل مي کند.
موسويان عنوان کرد: برخوردهاي حضرت علي(ع) با واليان نشان مي دهد که حضرت علي(ع) شرايط را به آنها گوشزد مي کردند و لذا شايستگي، اولين شرط براي در اختيار گرفتن يک منصب در نگاه علي(ع) است.
وي تهذيب نفس و خودسازي، پرهيز از مقايسه خود با خالق هستي، ساده زيستي، راستگويي، عدم استفاده ابزاري از باورها و اعتقادات مردم، انتقادپذيري، پاسخگويي و جلوگيري از چاپلوسي را از ديگر ويژگي هاي حاکم در نگاه علي(ع) برشمرد.
عضو هيات علمي دانشگاه مفيد افزود: نگاه ما به حکومت نگاه قدرتي نيست بلکه اين است که کاري را در راستاي رشد و تعالي جامعه و منافع و مصالح مردم انجام دهيم.
موسويان با اشاره به فرمايشي از اميرمومنان(ع) گفت: ايشان مي فرمايند يکي از چيزهايي که نگران آن هستم اين است که کسي بر مردم حاکم باشد فکر کند امر او امر خدا و نهي او نهي خداست؛ درحقيقت حضرت با اين بيان اين مساله را گوشزد کردند که جز معصوم هيچ کس نبايد اين تصور را داشته باشد و به جامعه القا کند که فرمان و نهي او فرمان و نهي خداست.
وي تاکيد کرد: در سيره علوي هيچ چيز از امور از ديد مردم مخفي نبود جز مسائل مربوط به جنگ و لذا امام علي(ع) به حاکمان اجازه دروغ گفتن نمي دادند و تاکيد داشتند که همه بايد پاسخگوي اعمال خود باشند.
همايش بين المللي حکومت علوي نگاهي پس از 14 قرن روزهاي 9 و 10 ارديبهشت ماه با حضور مهمانان داخلي و خارجي در دانشگاه مفيد قم برگزار مي شود.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن