واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: تلفات زلزله در نپال از 1800 تن گذشت
دهها هزار نپالی که شب گذشته را در خیابانها و فضاهای باز گذراندند، صبح امروز (یکشنبه) را با پسلرزهای قوی آغاز کردند.
نیروهای امداد همراه با تیمهای امداد و نجات بینالمللی در حال پاکسازی آوارهای به جا مانده از زلزله مهیب روز گذشته برای پیدا کردن بازماندگان این حادثه طبیعی هستند.
روز گذشته زمینلرزهای به بزرگی 7.9 ریشتر، کاتماندو پایتخت نپال را به لرزه درآورد که تا صبح امروز شمار تلفات آن در منطقه هیمالیا به 1865 تن رسیده است. گزارشها حاکی از آن است که بر اثر این زلزله در نپال دستکم 1805 تن کشته و بیش از 5000 تن دیگر مجروح شدهاند.
مقامات وزارت کشور نپال اعلام کردند: انتظار میرود تعداد قربانیان این حادثه مهیب افزایش یابد. همچنین در میان قربانیان 17 تن به دلیل ریزش بهمن ناشی از وقوع زلزله در منطقه اورست جان خود را از دست دادهاند.
زلزله روز گذشته که کانون آن خارج از کاتماندو بوده است طی 80 سال گذشته در این کشور واقع در جنوب آسیا بدترین نوع بوده است. در این حادثه بخشهای تاریخی و قدیمی کاتماندو تخریب شد و به اندازهای شدت داشت که در بخشهایی از هند، بنگلادش، تبت و پاکستان هم احساس شده که در مجموع در این کشورها نیز 60 تن جان خود را از دست دادهاند.
یکی از بازماندگان این حادثه گفت: حداقل از شب گذشته تا اوایل صبح، سه پسلرزه شدید احساس شده است با این شرایط چگونه میتوان احساس امنیت داشت. شب گذشته را به سختی خوابیدم و هر بار که از خواب بلند میشدم از اینکه همچنان زنده هستم امیدوار میشدم.
پس از وقوع این زمینلرزه ساکنان منطقه زلزلهزده، وحشتزده و هراسان خانههای خود را ترک کردند. سطح خیابانها و دیوارها شکافهای عمیقی برداشته و تعداد بسیاری خانه، ساختمان و دیوار تخریب شده و درختها و تیرهای برق دچار شکستگی شده و سقوط کردهاند.
بنابر اعلام مرکز مدیریت بحران نپال، برق و آب در بیشتر مناطق زلزلهزده قطع شده اما فرودگاه کاتماندو بازگشایی شد تا پروازهای حامل کمکهای بشردوستانه به حادثهدیدگان برسد. نیروهای امداد با کامیون و بالگرد در حال توزیع و پخش چادر و وسایل امدادی هستند. همچنین آسیب دیدگان در مدارس خصوصی و دولتی پناه داده شدهاند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، از روز گذشته پسلرزههای متعددی نپال را به لرزه درآورده است و وقوع این پسلرزهها همچنان ادامه دارد. پیشبینی کارشناسان هواشناسی نپال حاکی از بارش باران و رگبار در مناطق زلزلهزده است. همچنین با کاهش دما عملیات اسکان آسیبدیدگان در فضاهای باز با مشکل روبرو خواهد شد.
شدیدترین زلزلههای دنیا:
زلزله امروز نپال یکی از قویترین زلزلههایی است که تا کنون ثبت شده است.
شیلی، ۱۹۶۰، زمینلرزه ۹.۵ ریشتری باعث ایجاد سونامی شد. دست کم ۱۷۰۰ نفر جان خود را از دست دادند.
آلاسکا، ۱۹۶۴، ۱۳۱ نفر در یک زلزله ۹.۲ ریشتری کشته شدند.
اندونزی، ۲۰۰۴، زمینلرزه ویرانگر ۹.۱ ریشتری و سونامی بعد از آن بیش از ۲۳۰ هزار کشته در چند کشور به جا گذاشت.
ژاپن، ۲۰۱۱، زلزله ۹ ریشتری و سونامی حاصل از آن بیش از ۱۸ هزار کشته به جا گذاشت.
یکشنبه, 06 ارديبهشت 1394 ساعت 10:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]