واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۰:۴ق.ظ)
آيت الله علوي گرگاني: علم بدون تقوا انسان را گمراه مي سازد موج - قم - آيت الله علوي گرگاني با بيان اين مطلب که علم، برخي از افراد را گمراه ساخته است، گفتند: ما اشخاصي را داشتيم که به جهت عدم رعايت تقواي الهي از راه منحرف و گمراه شدند.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، آيت الله علوي گرگاني در ديدار معلمان نمونه، مديران و مسوولان آموزش و پرورش استان قم با اشاره به آيه 131 سوره نساء، اظهار داشتند: خداوند متعال در اين آيه مي فرمايد: «وَ لِلَّهِ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فِي الْأَرْضِ وَ لَقَدْ وَصَّيْنَا الَّذينَ أُوتُوا الْکِتابَ مِنْ قَبْلِکُمْ وَ إِيَّاکُمْ أَنِ اتَّقُوا اللَّهَ وَ إِنْ تَکْفُرُوا فَإِنَّ لِلَّهِ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فِي الْأَرْضِ وَ کانَ اللَّهُ غَنِيًّا حَميداً/ و آنچه در آسمان ها و آنچه در زمين است ( علاوه بر خود آنها ) ملک حقيقي خداست ، و به يقين ما کساني را که پيش از شما به آنها کتاب ( آسماني ) داده شده و شما را سفارش کرديم که از خدا پروا نماييد و ( به همه گوشزد کرديم که ) اگر کفر ورزيديد ( زياني به او نمي رسانيد ، زيرا ) آنچه در آسمان ها و آنچه در اين زمين است از آن خداست و خدا همواره بي نياز و ستوده ( در صفات و افعال ) است».
وي با اشاره به روايتي از امام علي(ع)، ابراز داشتند: حضرت در اين روايت فرموده است: العلم علمان، علم الاديان و علم الأبدان فبعلم الأديان حياة النّفوس و بعلم الأبدان حياة الأجساد و اعلم انّ الاديان اشرف من الأبدان و حراسة الأديان أوجب من حراسة الأبدان/ علم بر دو گونه است: علم دين و علم بدن. حيات روح بوسيله علم دين و حيات جسد بواسطه علم بدن است و بدان که دين بر جسد شرافت دارد و نگهداري دين از نگهداري بدن لازم تر است».
آيت الله علوي گرگاني با اشاره به اينکه علم دنيا داري و متعلقات آن هم جزو علوم است، خاطرنشان ساختند: کمال انسان در اين است که در همه جهات، جهل و ناداني را به کناري زند؛ چراکه جهل دشمن ترين افراد نسبت به انسان است.
اين استاد درس خارج حوزه تصريح کردند: انسان بي سواد، همانند شخصي نابينا است که دستان او خالي است.
*علم بدون تقوا انسان را گمراه مي سازد
معظم له با تأکيد بر رعايت تقواي الهي، بيان داشتند: خداوند متعال در آيه مذکور خطاب به اهل علم و کمال مي فرمايد تقوا را فراموش نکرده و از خدا پروا نماييد.
وي با بيان اين مطلب که علم برخي از افراد را گمراه ساخته است، اظهار داشتند: ما اشخاصي را داشتيم که به جهت عدم رعايت تقواي الهي از راه منحرف شده و گمراه شدند.
*روايتي زيبا از امام حسن مجتبي(ع)
آيت الله علوي گرگاني در ادامه با اشاره به روايتي از امام حسن مجتبي(ع)، ابراز داشتند: حضرت در اين روايت فرموده است: «علّم الناس علمک و تعلّم علم غيرک فتکون قد أتقنت علمک و علمت ما لم تعلم/ علم خود را به مردم ياد بده و علم ديگران را بياموز پس به تحقيق علم تو استوار مي گردد و آنچه را نمي داني، ياد مي گيري».
اين استاد درس خارج حوزه با بيان اين مطلب که يکي از چيزهايي که خداوند از خود به عنوان نمونه قرار داده، علم است، خاطرنشان ساختند: براي خداوند متعال حد و حدودي نيست و در مقابل علم نيز همينطور است و پاياني ندارد.
معظم له در پايان با اشاره به نقش بسزاي معلمان در تربيت دانش آموزان، تصريح کردند: وجود شما در کلاس به عنوان وحي منزل است؛ چراکه در دوران کودکي هرچه معلم بگويد، در دانش آموز نفوذ مي کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]