واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حمایت از تولید داخل جبران کالاهای چینی تهران - ایرنا- روزنامه آرمان در یادداشتی نوشت: معاون اول رئیس جمهور اخبار خوشی در حمایت از شرکت های دانش بنیان با مصوبه 170بندی دولت داشت اما حرف های تکان دهنده ای هم در مورد ورود کالاهای بی کیفیت چینی داشت و اینطور بود که وقتی اشتغال 700 میلیارد دلاری چینی ها با پول ایرانیان تیتر خبرها شد می توان اظهار کرد این واقعیتی تلخ است زیرا زمانی که بدون حساب و کتاب دقیق اقتصادی درهای کشور را به روی کالاهای خارجی به ویژه کالاهای کم کیفیتی که معروف است از کشور چین وارد می شود، باز گذاشته ایم؛ عملا به سمت افزایش بیکاری و رکود تولید داخل گام برداشته ایم و باید همچون دوکفه ترازو در نظر داشت که به همان میزان که کالا به کشور وارد می شود اشتغال در کشور صادر کننده ایجاد می شود.
این یادداشت به قلم محسن مهرعلیزاده که روز یکشنبه انتشار یافت، می افزاید: حال باید پرسید این موضوع چه ربطی به بیکاری جوانان کشور ما دارد؟ طبیعی است وقتی در کشوری اشتغال ایجاد شد و تولید رونق پیدا کرد آن کشور در سطح بالایی قرار می گیرد به نحوی که هزینه های سر بار آن پایین می آید و قیمت محصولات تولیدی نیز نزول می کند در این شرایط، فضای رقابت گسترش می یابد و روز به روز یک روند و سیکل معیوبی در کشور مصرف کننده حاکم می شود زیرا در مقابل ورود بی رویه کالا از کشور صادرکننده، تولید در سمت مقابل که واردکننده است دچار رکود می شود و کشور صادر کننده کالا با رونق روزافزون به تولید بیشتر روی می آورد.
همچنین باید توجه داشت قرار گرفتن در چنین روند معیوبی اشتباهی بود که در دو دولت گذشته به منصه ظهور رسید و توجیه آنها در ظاهر همکاری با کشور چین برای دور زدن تحریم ها بود. از طرف دیگر بخش قابل توجهی از منابع مالی ما همچنان در کشور چین باقی مانده و آنها فقط و فقط به صادرات کالا به کشورمان اقدام می کنند و این هم منصفانه نیست که ایران نفت خود را بفروشد و پولش نزد بانک های آنها باقی بماند و در مقابل پول نفت، کالای بی کیفیت تحویل بگیریم.
در حقیقت باید اذعان داشت فشار قدرت های غربی و اعمال تحریم های مالی و بانکی زمینه بروز این نوع از روابط تجاری با کشور چین را فراهم کرد هر چند باید این ارتباط حد و اندازه ای داشته باشد و آنچه برای کشور و اقتصاد ایران ارزشمند است موضوع افزایش تولید کالاهای داخلی است و افزایش اشتغال ایرانیان است. بنیان و اساس اقتصاد مقاومتی مقوله ای درون زا و برون نگر است و اگر این دیدگاه را نداشته باشیم و بر توان داخلی نیفزاییم و توجهی به تقویت مکانیزم های داخل نداشته باشیم مطمئنا نخواهیم توانست برنامه های اشتغالزایی و افزایش توان تولید کنندگان داخلی و رفع رکود را با موفقیت اجرا کنیم.
* منبع: روزنامه آرمان
** اول
06/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]