واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس جامعه المصطفی: مسوولان برای تعامل بهتر با قم تمام ظرفیت های این شهر را مدنظر قرار دهند قم- ایرنا - رییس جامعه المصطفی العالمیه گفت: مسوولان برای تعامل بهتر با قم باید تمام ظرفیت های این شهر به ویژه جامعه المصطفی که فرااستانی و فراملی است را مدنظر قرار دهند.
به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری جامعه المصطفی، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی عصر شنبه در دیدار با علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حضور مسوولان در شهر قم و حوزه علمیه را منشاء برکات فراوانی برای استان و مجموعه نظام دانست.
وی قم را از پایگاه های مهم فکری و معرفتی جهان خواند و اظهار داشت: قم دارای زوایای گوناگونی از حوزه علم، دانش و فرهنگ است و یکی از مهم ترین این زوایا، حرکت بزرگ علمی و بین المللی است که پس از انقلاب اسلامی در جامعه المصطفی پایه ریزی شده است.
وی ادامه داد: در جهان اسلام، چند محور آموزشی جهت تربیت اندیشمندان اسلامی وجود دارد که هر یک طیفی را تشکیل می دهند؛ یکی از این محورها، عربستان و دانشگاه های آن به شمار می آید و متاسفانه اندیشه ای تندرو و خشونت آمیز که منشاء مشکلات عدیده امروز در جهان اسلام و دیگر نقاط عالم است را تولید می کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به زنجیره مراکز علمی و دانشگاهی شکل گرفته در پرتو این افکار افراطی و تکفیری، خاطرنشان کرد: از دیدگاه ما، این زنجیره به کلی دور از اسلام ناب و راستین قرار می گیرد.
اعرافی افزود: در کنار این محور، قطب هایی مانند الازهر وجود دارد که علاوه بر داشتن یک سابقه تاریخی، از تعادلی نسبی نیز برخوردار بوده و طبعا محوریت آن، تفکرات مذاهب اهل سنت است؛ امتداد این محورهای فکری و معرفتی، تقریبا در جای جای عالم اسلام مشاهده می شود.
وی، قم را به عنوان سومین پایگاه، سخنگوی اسلام ناب، معارف الهی و اهل بیت(ع) خواند و ابراز داشت: مجموعه مراکز حوزوی متعدد قم، در این جایگاه قرار می گیرند و جامعه المصطفی را نیز در این رقابت فکری و معرفتی جهانی باید مورد ارزیابی قرار داد.
وی ادامه داد: حوزه های علمیه در طول تاریخ، همواره جنبه جهانی داشته است؛ اما جامعه المصطفی با این حجم از فعالیت های بین المللی، برآمده از انقلاب اسلامی است و در حقیقت، انقلاب اسلامی یک نقطه عطف در سیر تحول حوزه های علمیه و به ویژه قم به شمار می آید و موجب شد دامنه کار فکری آن در همه جهان گسترش یابد.
امام جمعه موقت قم در ادامه به معرفی برخی از دستاوردهای جامعه المصطفی پرداخت و اظهار داشت: هم اکنون حدود 40 هزار دانش آموخته المصطفی از 120 ملیت مختلف، در سراسر جهان مشغول به فعالیت در عرصه های مختلف علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی هستند و حامل اندیشه اسلام ناب و قرائتی که جمهوری اسلامی از آن ارائه کرده، می باشند.
وی، تاکید بر حرکت شفاف و علمی در جهان را از سیاست های اصلی جامعه المصطفی خواند و افزود: تاکید بر تعامل میان مذهبی از دیگر رویکردهای جامعه المصطفی به شمار می آید و در همین راستا، تعدادی از واحدها و نمایندگی های المصطفی در داخل و خارج کشور به طلاب اهل سنت اختصاص یافته است و در برخی مراکز نیز طلاب شیعه و سنی المصطفی در کنار یکدیگر به فراگیری علوم اسلامی اشتغال دارند.
وی، آشنایی مسوولان با جامعه المصطفی را در تقویت این نهاد و نیز امکان ایجاد همکاری های دوجانبه موثر دانست و خاطرنشان کرد: فعالیت های علمی و فرهنگی جامعه المصطفی بهترین راه جهت نشر گفتمان انقلاب اسلامی در جهان به شمار می آید و امیدواریم دانشگاه های ما نیز از ظرفیتهای خود در این جهت استفاده کنند.
اعرافی با اشاره به استقبال گسترده مخاطبان گفتمان انقلاب اسلامی در سراسر جهان، یادآور شد: تربیت نیرو و تولید فکر جهت نشر گفتمان انقلاب اسلامی در سراسر عالم، وظیفه المصطفی است؛ اما این حرکت، بدون ارائه الگوهای عملی مدیریتی در زمینه هایی چون کار، رفاه و به ویژه عدالت اجتماعی، موفق نخواهد بود و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، می تواند در این زمینه بسیار موثر عمل کند.
وی تاکید کرد: دنیای امروز بیش از هر زمان منتظر آن است تا الگوهای مدیریت کشور ما را مشاهده کند.
وی ضمن تقدیر از اقدامات ارزنده و مفید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، این وزارتخانه را وزارتی چند بعدی با مسوولیتی سنگین خواند و ادامه داد: جامعه المصطفی آماده همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه های مختلف علمی و پژوهشی است.
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از سفر به قم و بازدید از جامعه المصطفی العالمیه، از آمادگی این وزارتخانه برای همکاری با جامعه المصطفی در عرصه های مختلف از جمله آموزش های فنی و حرفه ای، سیاست های رفاهی، تامین اجتماعی، مطالعات مشترک، مهارت آموزی و خدمات بانکی خبر داد.
در این جلسه مقرر شد کارگروهی جهت تدوین تفاهم نامه همکاری میان جامعه المصطفی العالمیه و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل شود.
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جمعی از مسوولان این وزارتخانه از جمله رییس سازمان بهزیستی، مدیرعامل بانک رفاه و رییس موسسه کار و تامین اجتماعی، روز گذشته با شماری از مراجع تقلید و علما در قم دیدار و گفت و گو کردند. ک/1
/2085/ 1175
06/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]