واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پیشگیری از بروز بتا تالاسمی ماژور نیازمند آزمایش های ژنتیک زوجین است زنجان - ایرنا - کارشناس مسوول واحد غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: پیشگیری از بروز بتا تالاسمی ماژور، مستلزم انجام آزمایش های کم خونی از سوی زوجین است.
ملیحه نقدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به طور معمول زوجین با معرفی نامه از دفاتر ازدواج، اقدام به انجام آزمایش خون در مراکز مشاوره ازدواج می کنند و در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد، مجوز یا گواهی لازم برای انجام مراحل ازدواج برای آنان صادر می شود.
وی یادآورشد: در صورتی که در این آزمایش مشخص شود که هر دو نفر زوجین کم خونی دارند، آزمایشات تکمیلی انجام می شود.
نقدی اظهار کرد: در صورتی که کم خونی آنان اکتسابی و قابل درمان باشد، اقدامات و توصیه های لازم برای درمان آنان انجام می شود.
کارشناس مسوول واحد غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: در صورتی که کم خونی زوجین ارثی باشد و آنان ناقل بیماری بتا تالاسمی مینور باشند، باید اقدام به انجام آزمایش ژنتیک کنند.
وی خاطرنشان کرد: احتمال ابتلای فرزند چنین زوجینی به بتا تالاسمی ماژور در هر بارداری 25 درصد است، بدین معنا که در هر بارداری احتمال ابتلا جنین به بتا تالاسمی ماژور 25 درصد است.
نقدی با بیان اینکه درمان و مراقبت از بیماران بتا تالاسمی ماژور بسیار دشوار و نیازمند صرف هزینه کلان است، بر لزوم هوشیاری زوجین مبتلا به بتا تالاسمی مینور برای انجام مشاوره های مداوم و مراقبت به منظور جلوگیری از تولد فرزندان مبتلا به تالاسمی ماژور تاکید کرد.
کارشناس مسوول واحد غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: در صورتی که زوجین مبتلا به تالاسمی مینور خواهان فرزند آوری باشند، باید پیش از هر اقدام به مراکز مشاوره ژنتیک مراجعه و با مراقبت های خاص اقدام به بارداری و فرزندآوری کنند.
وی تصریح کرد: در صورت بارداری مادر مبتلا به تالاسمی مینور باید در 10 هفته نخست بارداری آزمایش ژنتیک در جنین انجام شود و در صورت ابتلای جنین به تالاسمی ماژور وجود زمان قانونی برای سقط تا 16 هفته حاملگی، با مجوز پزشکی قانونی قابل سقط خواهد بود.
نقدی ادامه داد: در صورتی که زمان لازم برای سقط جنین سپری شده باشد، شاهد تولد نوزادی مبتلا به تالاسمی ماژور خواهیم بود که نیازمند مراقبت های شدید است و درمان قطعی وی صرف هزینه های کلان را بر خانواده و جامعه تحمیل خواهد کرد.
کارشناس مسوول واحد غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه به طور معمول به زوجین مبتلا به تالاسمی مینور توصیه به انصراف از ازدواج می شود، گفت: در صورتی که زوجین با وجود آگاهی از تبعات این ازدواج، تمایل به ازدواج داشته باشند، باید تحت مراقبت ویژه مراکز بهداشتی درمانی محل سکونت خود باشند و در صورت تمایل به بارداری زیر نظر مرکز مشاوره ژنتیک به حتم آزمایش ژنتیک انجام دهند.
هم اکنون در سطح استان زنجان 50 بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور وجود دارد که از میان آنان 42 نفر اقدام به تزریق مستمر خون می کنند.
آمار دقیقی از بیماران مبتلا به تالاسمی مینور در دست نیست، اما بر اساس برآورد وزارت بهداشت به طور معمول پنج تا 10 درصد از افراد جامعه به این بیماری مبتلا هستند و احتمال ابتلای ساکنان کنار دریا به این بیماری بیشتر وساکنان قسمت های مرکزی کشور کمتر است.
3001/6085
06/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]