واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مالزی خواستار حل مساله مسلمانان میانمار در آ.سه.آن شد کوالالامپور – ایرنا – وزیر امور خارجه مالزی روز شنبه اعلام کرد که مساله مسلمانان روهینگیا در میانمار باید توسط کشورهای منطقه جنوب شرقی آسیا در آ.سه.آن حل شود.
به گزارش ایرنا، نیفه امان، وزیر امور خارجه مالزی گفت از آنجایی که مسلمانان روهینگیا در میانمار به عنوان پناهجو به کشورهای مالزی، تایلند و اندونزی وارد می شوند، این مساله دیگر تنها یک موضوع داخلی در میانمار نیست.
وی تصریح کرد: در حالی که به حاکمیت میانمار به عنوان عضوی از اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) احترام می گذاریم، اما این مساله باید از طریق این اتحادیه حل شود.
وزیر امور خارجه مالزی در نشستی خبری پیش از نشست سران آ.سه.آن که قرار است از فردا (یکشنبه) به طور رسمی در کوالالامپور پایتخت مالزی آغاز به کار کند، اظهار امیدواری کرد که میانمار همکاری های مساعدی در این زمینه انجام دهد تا از مطرح شدن این مساله در سطح بین المللی جلوگیری شود.
به گفته وزیر امور خارجه مالزی، دولت میانمار وعده داده است تلاش خود را به بهترین نحو برای حل این مساله به کار گیرد.
سران آ.سه.آن قرار است مساله مسلمانان روهینگیا را در نشست هفته جاری با هدف حل آن مورد بحث و گفتگو قرار دهند.
در حال حاضر بیش از 140 هزار پناهجوی میانماری به طور موقت با حمایت کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در مالزی در اردوگاه ها زندگی می کنند.
حملات بوداییان استان راخین در سال 2012 باعث کشته شدن دست کم 650 نفر از مسلمانان میانماری ساکن استان راخین شد. این کشتار، سرآغاز مهاجرت مسلمانانی شد که به منظور نجات جان خود راهی کشورهای همسایه از جمله تایلند، مالزی و اندونزی شدند.
این روند از سال 2012 باعث افزایش روز افزون حضور میانماری ها در کشورهای منطقه جنوب شرقی آسیا شد و از طرف دیگر بحران قاچاق انسان در منطقه را نیز دامن زد، به طوری که سوداگران انسان این مسلمانان را مورد هدف قرار دادند.
اکنون به رغم گذشت سه سال از کشتار مسلمانان میانماری و با وجود گزارش های مختلف سازمان های بین المللی، استان راخین همچنان به حالت شرایط عادی بازنگشته است و بسیاری از ساکنان آن برای کسب پناهندگی در کشورهای منطقه آواره هستند.
مالزی که امسال ریاست آ.سه.آن را بر عهده دارد و از طرفی نیز عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل است، در صورت پایان دادن به شرایط استان راخین و فراهم کردن شرایط عادی برای زندگی مسلمانان میانمار می تواند اعتبار خود را افزایش دهد، در غیر این صورت، تداوم شرایط موجود می تواند تاییدی بر ناکارآمدی این اتحادیه در حل شرایط منطقه ای محسوب شود.
آساق**241**1611
05/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]