واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تنظیم روابط میان کارگر و کارفرما یکی از ماموریت های اصلی اداره کار است سنندج- ایرنا- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان گفت: تنظیم روابط و ایجاد سازش و تعامل میان کارگر و کارفرما و همچنین اجرای قانون کار از ماموریت های اصلی این اداره کل است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد رشیدی روز شنبه به مناسبت آغاز هفته کار و کارگر در جمع خبرنگاران استان در سنندج افزود: صیانت از نیروی کار، حفظ اشتغال های موجود و رعایت قانون کار یکی از ماموریت های اصلی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و با جدیت در این راستا تلاش می کند.
وی با بیان اینکه در این راستا در طول سال بازدیدهایی از مراکز کارگاهی استان توسط بازرسین انجام می شود گفت: سال گذشته هشت هزار و 776 مورد بازدید از کارگاه های موجود استان انجام شد که هفت هزار و 72 مورد بازرسی دوره ای و هزار و 704 مورد بازرسی موردی بود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان اظهار کرد: یکی از نیازهای جامعه کارگری احقاق حق و حقوق آنان و روابط با کارفرما است و در این راستا 11 هیات تشخیص و پنج هیات حل اختلاف در استان وجود داشته و در زمینه سازش میان کارگر و کارفرما تلاش می کنند.
وی افزود: براساس دستور استاندار کردستان سال گذشته کمیته صیانت از واحدهای تولیدی در استان تشکیل شد و تاکنون با حضور کارشناسان جلساتی برگزار شده و اقداماتی در زمینه رفع مشکل 50 واحد تولیدی استان انجام شده است.
** وجود 103 تشکل برای رفع مشکلات جامعه کارگری استان
رشیدی در ادامه گفت: همچنین واحدهایی با عنوان تشکل های کارگری و کارفرمایی به منظور ایجاد تعامل میان کارگر و کارفرما و پیگیری مطالبات جامعه کارگری ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه در مجموع 103 تشکل در استان در راستای رفع مشکلات و موانع موجود بر سر راه جامعه کارگری استان تلاش می کنند افزود: 38 انجمن صنفی و کارگری، 25 مورد انجمن نمایندگان کارگران، شش مورد شوراهای اسلامی کار و دو مورد کانون های انجمن صنفی کارگری و کانون هماهنگی شوراهای کار از جمله این تشکل ها است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان به تعداد کارگاه های موجود در استان اشاره کرد و گفت: هم اکنون تعداد 149 کارگاه با عضویت 10 تا 49 نفر و 12 کارگاه با عضویت 50 تا 99 نفر در استان وجود دارد.
** 428 هزار نفر اشتغال موجود در کردستان
او اظهار کرد: هم اکنون و بر اساس سند آمایش استان که پیش نویس آن آماده شده است 428 هزار نفر اشتغال موجود در استان برآورد شده که 170 نفر از این تعداد را جامعه کارگری تشکیل می دهند.
به گفته وی از این میزان اشتغال موجود در استان 24.6 درصد مربوط به بخش کشاورزی، 20.12 درصد بخش صنعت و 55.2 درصد نیز مربوط به بخش خدمات است.
وی ایجاد اشتغال را یکی از دغدغه های اصلی مسوولان در استان ذکر کرد و گفت: هم اکنون بر اساس آمارهای موجود نرخ بیکاری در سطح استان نسبت به کشور در سطح بالایی قرار دارد و در این راستا باید اقدامات مناسب انجام شود.
رشیدی یکی از فاکتورهای اصلی ایجاد اشتغال در استان را بحث سرمایه ذکر کرد و افزود: تشکل های تعاونی و جمع کردن سرمایه های کوچک در ایجاد اشتغال و تبدیل آن به کارهای بزرگ، بسیار تاثیر گذار است.
وی با تاکید بر تلاش برای نهادینه کردن فرهنگ کار و تلاش در جامعه اظهار کرد: شعار امسال وزارت تعاون" با تشکیل تعاونی ها کار ایجاد و از این طریق به رفاه اجتماعی می رسیم" است و همه باید در این راستا تلاش کنیم.
**تشکیل تعاونی های توسعه عمران شهری
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان افزود: از سال 89 قانونی در مورد تعاونی و توسعه عمران شهری تصویب شد مبنی بر اینکه در هر شهرستان یک تعاونی تشکیل شده و حداقل نیمی از جمعیت آن شهرستان در آن عضو شوند.
وی با بیان اینکه حداقل سرمایه برای ایجاد این تعاونی ها 300 میلیون تومان است گفت: این تعاونی ها در استان کردستان هنوز تشکیل نشده و بنا داریم در سال جاری آن را ایجاد کنیم.
رشیدی در ادامه به سهمیه بانکی برای ایجاد مشاغل خانگی در استان اشاره کرد و افزود: 14 میلیارد و 700 میلیون تومان سهمیه بانکی برای مشاغل خانگی در سال گذشته مصوب شده است که چهار میلیارد و 300 میلیون تومان آن به استان ابلاغ شده است.
به گفته وی از این میزان یک میلیارد و 952 میلیون تومان آن به متقاضیان پرداخت شده و برای 548 نفر شغل ایجاد کرده است.ک/2
7348/1904
05/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]