واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بیمه سلامت، اراده دولت برای ارتقای خدمات درمانی در کردستان بالا بودن هزینه های حوزه بهداشت و درمان باعث افزایش نگرانی مردم در کشور شده بود که دولت تدبیر و امید با اجرای طرح تحول نظام سلامت، به خوبی توانست ضمن کاهش هزینه های درمانی از جیب مردم، در راستای جلب رضایت مردم نیز تلاش کند.
طرح نظام سلامت در کشور تاکنون به خوبی پیش رفته است و طرح همگانی کردن بیمه سلامت نیز مکمل این طرح است و اکنون با اجرای این طرح فرد فاقد دفترچه بیمه در کشور وجود ندارد.
عدم پوشش بیمه ای اقشار کم درآمد یکی از مشکلاتی بود که دولت تدبیر و امید به خوبی به آن پی برد و از طریق بیمه سلامت، اکنون تمام اقشار مختلف جامعه زیر پوشش بیمه قرار گرفته اند.
این طرح یکی از محورهای اصلی عدالت اجتماعی و توزیع امکانات برای اقشار کم درآمد جامعه است که اکثر کشورهای جهان نیز به عنوان یک چالش اساسی به آن توجه دارند.
نظام سلامت کشور به برکت اندیشه های والای امام (ره) و منویات رهبر معظم انقلاب دستاوردهای ارزشمندی داشته است و امید به زندگی را از 54 سال در سال 57 به 74 سال در مقطع کنونی افزایش داده است و اکنون در بسیاری از شاخص ها از جمله مرگ و میر مادران باردار و کودکان زیر یکسال، به شاخص های جهانی نزدیک شده ایم.
پیش از اجرای طرح بیمه سلامت حدود 9 تا 13 درصد مردم فاقد هرگونه بیمه بودند، از طرف دیگر پرداخت هزینه های سلامت از جیب مردم از دیگر مشکلاتی بود که دولت تدبیر و امید به خوبی به این مشکلات پی برد و برای آن راهکار مناسبی اتخاذ کرد.
با توجه به اینکه اغلب افراد بیکار و کم درآمد و حاشیه نشینان فاقد بیمه بودند، طرح بیمه همگانی سلامت با هدف زیر پوشش بردن افراد فاقد هرگونه بیمه، فعالیت خود را آغاز کرد.
همراهی و همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اجرای طرح بیمه سلامت همگانی نیز جای قدردانی دارد چون مجلس همواره در حوزه سلامت در سال های اخیر از دستگاه های اجرایی جلوتر بوده است.
با توجه به اجرای موفق این طرح، به نظر می رسد مجلس به دولت در جهت ادامه اجرای این طرح کمک می کند در همین راستا مجلس در لایحه بودجه سال 94 نگاه ویژه ای به طرح تحول نظام سلامت دارد و یک درصد ارزش افزوده به اجرای این طرح اختصاص یافته است.
حوزه سلامت ، یکی از شاخص های موفقیت دولت تدبیر و امید دانست اجرای این طرح منجر به کاهش هزینه های مردم و جلب رضایت آنها شده است.
امروزه با اجرای این طرح جمله رهبر معظم انقلاب مبنی بر رفع دغدغه های مالی خانواده های که بیمار دارند سرلوحه اجرای طرح نظام سلامت و بیمه همگانی سلامت است و می تواند دغدغه بیماران را برطرف کند.
طرح تحول نظام سلامت توانست بسیاری از مشکلات مربوط به این حوزه را برطرف کند و سطح رضایت مندی مردم از بخش بهداشت و درمان را ارتقا دهد.
بر اساس این طرح، افرادی که تحت پوشش هیچ یک از بیمه های پایه سلامت یا درمان نیستند، می توانند بدون پرداخت حق بیمه با رعایت شرایط مندرج در سامانه اینترنتی سازمان بیمه سلامت ثبت نام کنند.
از 15 اردیبهشت امسال که سامانه امید برای ثبت نام افراد فاقد دفترچه راه اندازی شد تاکنون هشت میلیون و 50 هزار نفر در این سامانه ثبت نام کرده و دفترچه بیمه سلامت دریافت نموده اند که سهم استان کردستان از این آمار 300 هزار دفترچه بود.
با این اوصاف از جمعیت یک میلیون و 500 هزار نفری استان کردستان حدود 20 درصد ان تحت پوشش بیمه نبودند که با اجرای این طرح هم اکنون تمام مردم کردستان از بیمه برخوردارند.
پیش از اجرای طرح تحول نظام سلامت 20 درصد جمعیت استان کردستان زیر پوشش بیمه سلامت بودند که در یک بررسی میدانی از بیمه نشدگان شهر سنندج مشخص شد بیش از 70 درصد آنها در مناطق حاشیه نشین و از اقشار کم درآمد هستند.
از ابتدای شروع طرح یعنی از اردیبهشت امسال و همزمان با اجرای تحول نظام سلامت 33 میلیارد تومان صرف هزینه های درمانی در استان کردستان شده است.
بیمه روستاییان نیز به میران قابل توجهی افزایش یافته است به طوری 31 میلیارد تومان در استان کردستان بابت استقرار پزشکان در روستاها هزینه شده است که پیش بینی شده این مقدار به 61 میلیارد تومان نیز برسد و این مهم در ماندگاری پزشکان در روستاها بسیار موثر است.
در حال حاضر در استان کردستان 109 مرکز روستایی وجود دارد که 159 پزشک در آن ارائه خدمت می کنند و این در حالی است که در گذشته تنها 102 پزشک وجود داشت و برخی از مراکز روستایی فاقد پزشک بودند اما امروز هیچ مرکز روستایی در استان کردستان فاقد پزشک نیست.ک/4
1904
یاداشت از مسعود احمدی
05/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]