تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843649921




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نبرد تاريخي تركيه ـ ارمنستان ادامه دارد |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نبرد تاريخي تركيه ـ ارمنستان ادامه دارد
آنكارا از سال‌ها قبل هر ساله با ابراز همدردي با باقيماندگان ارامنه ١٩١٥ در امپراتوري عثماني، از اطلاق عنوان نسل‌كشي به عملكرد عثماني‌ها در قبال ارامنه خودداري مي‌كند.
کد خبر: ۴۹۴۴۵۹
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۷ - 25 April 2015


روز گذشته در حالي كه تركيه در حال برگزاري مراسم بزرگداشت قربانيان نبرد گاليپولي بود، در ارمنستان نيز مراسم يادبود سالگرد كشتار ارامنه به دست نيروهاي امپراتوري عثماني برگزار شد. اين مراسم در يادبود روز ۲۴ آوريل سال ١٩١٥، يكصد سال پيش بود كه چند صد تن از اعضاي برجسته جامعه ارامنه ساكن قسطنطنيه (استانبول امروزي)، پايتخت امپراتوري عثماني، بازداشت شده و بسياري از آنان به قتل رسيدند.

به گزارش اعتماد، ارامنه معتقدند پيرو اين حادثه يك و نيم ميليون ارمني ساكن امپراتوري عثماني قتل عام شده‌اند و در واقع روز ٢٤ آوريل ١٩١٥ سرآغاز نسل‌كشي ارامنه بود. به همين سبب ارمنستان و جامعه ارامنه در بسياري از كشورهاي جهان هر ساله در مراسمي براي گراميداشت قربانيان ١٩١٥، اين حادثه را نسل‌كشي توصيف كرده و تركيه را مسوول ميراث عثماني معرفي مي‌كنند.

تركيه تاكنون در برابر اين درخواست ارامنه مقاومت كرده و بحث در اين باره از آنجا به منازعه لفظي بين تركيه و ساير كشورها تبديل مي‌شود كه آنكارا از سال‌ها قبل هر ساله با ابراز همدردي با باقيماندگان ارامنه ١٩١٥ در امپراتوري عثماني، از اطلاق عنوان نسل‌كشي به عملكرد عثماني‌ها در قبال ارامنه خودداري مي‌كند. موضوع اين است كه تركيه علاوه بر اينكه از ثبت بين‌المللي اين واقعه در اسناد بين‌المللي نگران است، حاضر به پرداخت غرامت به بازماندگان نيست.

مقامات ارمنستان همچنين دولت تركيه را متهم مي‌كنند كه هدف آنان از برگزاري مراسم سالگرد نبرد گاليپولي، انحراف افكار عمومي جهانيان از قتل عام ارامنه بوده است. اما روز گذشته نيز واكنش‌هاي بين‌المللي به درخواست ارامنه درباره شناسايي واقعه ١٩١٥ به عنوان نسل كشي ارامنه، به موضوعي بحث‌برانگيز تبديل شد. در آلمان، يوآخيم گاوك، رييس‌جمهوري، در سخناني در يك مراسم مذهبي، رسما از نسل‌كشي ارامنه نام برد و افزود كه دولت وقت آلمان، به عنوان متحد دولت عثماني در جنگ اول جهاني، بخشي از مسووليت اين نسل كشي را برعهده دارد. اين سخنان در حالي ايراد شد كه همزمان در پارلمان اين كشور بحث‌ها در مورد كاربرد واژه «نسل‌كشي» براي كشتار ارامنه در امپراتوري عثماني آغاز شده بود. اين اظهارات با واكنش تند رسانه‌ها و مقامات رسمي دولت تركيه روبه‌رو شد. دولت تركيه پيشتر همچنين نسبت به تصميم پارلمان اتريش و اظهارات پاپ در توصيف كشتار ارامنه به عنوان نسل‌كشي اعتراض كرده و كشورهاي اروپايي را به تعصب نژادي متهم ساخته بود.

اما در مقابل مقامات ارمنستان سخنان رييس‌جمهور آلمان و ساير كشورها درباره اطلاق نسل‌كشي به واقعه ١٩١٥ را اداي ديني به كشته‌شدگان ارمني ارزيابي مي‌كنند. روز گذشته نيز ادوارد نعلبنديان، وزير امور خارجه ارمنستان، در مراسم يادبود درگذشتگان اين نسل‌كشي در ايروان، پايتخت اين كشور، در رابطه با سخنان گاوك گفت: «به‌رسميت ‌شناختن اين كشتار گروهي برنامه‌ريزي‌شده، گامي در جهت جلوگيري از تكرار نسل‌كشي در آينده است.» در اين مراسم كه روز گذشته در ايروان، پايتخت ارمنستان، برگزار شد، ولاديمير پوتين، رييس‌جمهور روسيه و همتاي فرانسوي او، فرانسوا اولاند نيز حضور داشتند.

با اين حال ظاهرا باراك اوباما، رييس‌جمهوري امريكا در اظهارات خود به اين مناسبت، از برانگيختن خشم تركيه خودداري كرد. اظهارات باراك اوباما در سخنان خود در بزرگداشت خاطره كشتار ارامنه از به‌كاربردن عنوان نسل‌كشي خودداري كرد. او در اين رابطه گفت: «ارامنه ساكن امپراتوري عثماني به ترك ميهن خود واداشته و به سوي مرگ رانده شدند. گنجينه فرهنگي اين قوم با قتل عام آنان در زادگاه‌شان نابود شد.» اين در حالي است كه اوباما در سال ۲۰۰۸، در كارزار انتخاباتي خود همواره از واژه نسل‌كشي درباره كشتار ارامنه ١٩١٥ استفاده كرده بود. البته رييس‌جمهور امريكا انتقادها در رابطه با تغيير موضع خود نسبت به قتل‌عام ارامنه را رد مي‌كند. يادآوري مي‌شود برخي از نمايندگان كنگره امريكا در اواسط ماه مارس، با استناد به سخنراني‌هاي متفاوت اوباما طي قطعنامه‌‌اي از وي خواسته‌بودند كه انهدام ارامنه را به عنوان نسل‌كشي به‌رسميت‌بشناسد. تا كنون بيش از ٢٠ كشور جهان، از جمله روسيه و فرانسه، كشتار ارامنه عثماني را به عنوان نسل‌كشي عمدي مورد شناسايي قرار داده‌اند.

گراميداشت  گاليپولي در تركيه

مقامات ارمنستان معتقدند دولت تركيه براي بزرگداشت يكصدمين سالگرد آغاز نبرد گاليپولي بسياري از مقامات اروپا و جهان را دعوت كرده بود تا نگاه‌هاي كمتري به سوي ايروان، ارمنستان و موضوع نسل‌كشي ارامنه در سال ١٩١٥ در امپراتوري عثماني جلب شود. در مقابل از نظر تركيه، نبرد گاليپولي (چاناق قلعه) كه از آن با عنوان نبرد داردانل هم نام برده مي‌شود، نقطه عطفي در تاريخ معاصر آن كشور و زمينه‌ساز جنگ استقلال، پايان عمر امپراتوري عثماني و پايه‌گذاري جمهوري تركيه محسوب مي‌شود. به باور ترك‌ها با شكست دولت عثماني و متحدان آن در جنگ اول، اين كشور به اشغال نيروهاي خارجي  درآمد اما ملي‌گرايان ترك پس از چند سال جنگ سرانجام خاك اين كشور را آزاد كردند و با پايان دادن به خلافت عثماني، توانستند جمهوري تركيه را با يك نظام سياسي لاييك تاسيس كنند. به روايت تاريخ مصطفي كمال، افسر ترك در جنگ گاليپولي به شهرت رسيد و پس از پايان جنگ و فروپاشي امپراتوري عثماني بنيانگذار تركيه نوين شد. نبرد گاليپولي در روز ٢٥ آوريل سال ١٩١٥ با حمله مشترك نيروي دريايي روسيه، فرانسه و بريتانيا به شبه جزيره گاليپولي در شمال تنگه داردانل آغاز شد. اين نبرد هشت ماه به طول انجاميد و با عقب‌نشيني نيروهاي متفقين در روز ٩ ژانويه سال ١٩١٦ پايان يافت.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن