واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: هشدار پلیس در مورد اپلیکیشنهای موبایل
سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا گفت: بسیاری از دارندگان گوشی های هوشمند این روزها با دانلود اپلیکیشن های مختلف موبایلی از سایت ها و فروشگاه های مختلف خود را در خطر جاسوسی قرار می دهند.
کد خبر: ۴۹۴۳۸۱
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۶ - 24 April 2015
سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا گفت: بسیاری از دارندگان گوشی های هوشمند این روزها با دانلود اپلیکیشن های مختلف موبایلی از سایت ها و فروشگاه های مختلف خود را در خطر جاسوسی قرار می دهند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ سرهنگ دوم علیرضا آذردرخش افزود: با بیان اینکه برخی اپلیکیشنهای موبایلی موجود در این سایت ها و فروشگاه ها از کدهای مخرب استفاده کرده و کنترل گوشی کاربر را در اختیار می گیرند، گفت: فهیمدن این موضوع نیز بسیار مشکل است چرا که کدهای این اپلیکیشن ها با ترکیب میلیونها کد مختلف دیگر در سیستم عامل باعث میگردند تا بتوان از گوشی کاربران جاسوسی کنند. وی با بیان اینکه برخی از این اپلیکیشن ها از کاربران میخواهند که به سوالاتی پاسخ دهند و یا پیامکی به شمارهای یا ایمیلی ارسال کنند گفت: این نوع ارتباط میتوانند باعث آلوده شدن گوشی به بدافزارهایی شوند که اطلاعات شخصی کاربران را مورد حمله قرار دهند.
به گفته سرهنگ آذردرخش موارد جاسوسی شامل ارسال پیامکهای دریافتی و ارسالی کاربر بدون آنکه خود متوجه شود، ارسال عکسها، کلیپها و فیلمهای موجود در حافظه گوشی، ارسال لیست تماسهای دریافتی و شماره مخاطبین موجود در گوشی و... است.
وی با بیان اینکه در بسیاری موارد قربانی این جاسوسی خود کاربر است و در برخی موارد دوستان و نزدیکان کاربر قربانی این جاسوسیها میگردند، افزود: اخاذی از کاربر با توجه به داشتن اطلاعات زیاد از وی یکی از مهمترین موارد است.
سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری ادامه داد: بسیاری از اطلاعات کاربران که از این طریق به سرقت میرود بعدها باعث ایجاد آزار و اذیت وی و نزدیکان و بستگان میگردد. چرا که مجرمان از این اطلاعات علاوه بر اخاذی برای سرگرمی و اذیت آزار قربانیان استفاده می کنند به عنوان مثال ارسال پیامک های مستهجن و محتوای نامناسب با شماره کاربر برای افراد دیگر، یک مورد اذیت وآزار است که مجرمان انجام می دهند.
سرهنگ آذردرخش با اشاره به اینکه تهدیدات امنیتی گوشی های همراه هوشمند بسیار بیشتر از لپ تاپ و کامپیوترهای خانگی است، افزود: چرا که میزان اطلاعات شخصی که کاربران با خود در موبایلهای هوشمند حمل می کنند به مراتب بیش از نوت بوک و و کامپیوترهای خانگی آنها است ضمن آنکه دسترسی سارقان یا هکرها به گوشی همراه به مراتب سهل تر می باشد.
وی به کاربران گوشی های هوشمند توصیه کرد: از سیستم رمز نگاری مناسب برای گوشی های خود استفاده کنید و رمز آن را ترکیبی از اعداد و حروف قرار دهید. این مقام مسئول با بیان اینکه همواره آنتی ویروس گوشی و تبلت خود را به روز نمائید، گفت: بر روی گوشی خود یک برنامه امنیتی مانند نرم افزار ضد جاسوس نصب نمائید و از شر برنامه هایی که استفاده نمی کنید خلاص شوید. هنگامی که کار شما با یک برنامه یا سرویس وب تمام شد، از برنامه خارج شوید یا Log Out کنید. این کانال را همین طور به حال خود باز نگذارید تا دیگران اطلاعات شما را کنترل کنند.
سرهنگ آذردرخش به دارندگان گوشی های هوشمند توصیه کرد: از دانلود بی مورد نرم افزارها و کلیپ های موجود در سایت ها خودداری نمایند و فقط برنامه ها و نرم افزارهای لازم و کاربردی را دریافت و تنها به نمونههای رسمی موجود اعتماد کنند در سایت های معتبر که گاها" هم پولی است دریافت نمایند. وی در پایان در توصیه به کاربران و شهروندان گفت: در صورت مواجه با موارد مشکوک می توانند آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش مرکز فوریت های سایبری، لینک ثبت گزارشات مردمی به پلیس فتا اعلام کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 369]