تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860980601
![نمایش مجدد: چرا فرصت طلایی برای جنگ روانی ـ تبلیغاتی در اختیار دشمن می گذاریم؟ refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
چرا فرصت طلایی برای جنگ روانی ـ تبلیغاتی در اختیار دشمن می گذاریم؟
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: چرا فرصت طلایی برای جنگ روانی ـ تبلیغاتی در اختیار دشمن می گذاریم؟ وبلاگ > جعفریان، رسول - در ماههای اخیر انتشار برخی از تصاویر و اظهار برخی از مطالب سبب تحریک حس نژادی در میان اعراب علیه ایران شده است، مسائلی که بدون آن که فرصتی در اختیار ما بگذارید، دست آنان را در کارهای تبلیغاتی علیه ما باز می گذارد.
طی این دو ماه، چندین اتفاق افتاد که نشان می داد ایران باید در باره تحریک حس ضد ایرانی در میان اعراب که ریشه تاریخی دارد، بیشتر مراعات کند و جلوی برخی از زمینه های تبلیغی و روانی این بعد از مبارزه ای را که در منطقه پدید آمده بگیرد.
شرح ماجرا آن که از وقتی که اعراب و ایران در یک قرن پیش از اسلام در منطقه عراق برابر هم قرار گرفتند، مانند بسیاری از نقاط دیگر دنیا، ضمن تبلیغات و در قالب جنگ روانی، پای مسائل نژادی به عنوان جنگ عرب و عجم هم به میان کشیده شد.
در همان دوره پیش از اسلام، ورود ایران به یمن و وقایعی که رخ داد، می توانست منشأ شکل گیری جریانی به الابناء در آن نواحی باشد و مسائلی را ایجاد کند.
بعدها اعراب به ایران تاختند و ضمن آن که به قول ملک الشعراء «دین گرامی» به ما دادند، اما به حال حس نژادی خاصی را در دو طرف برانگیختند که در ادبیات هر دو طرف در قالب شعوبی گری و ضد شعوبی گری ادامه یافت.
به تدریج در قرن سوم هجری، قدرت اعراب از بین رفت و عراق زیر سلطه ایرانیان و ترکان و دیلمیان قرار گرفت و عرب به بیابانهای خود بازگشتند، اما در ادبیات عرب و زبان عربی و شعر، حس و جنگ نژادی همچنان پابرجا ماند.
طی قرون مختلف، ترکان در دوره مملوکی و عثمانی بر تمامی دنیای عرب سلطه داشتند و اثری از قدرت سیاسی در قوم عرب در بیشتر آن سرزمینها ـ بلکه در دوره ای همه آنها ـ وجود نداشت.
در گیرودار جنگ جهانی اول، سیاست غرب، بازگشت به قدرت های محلی عرب، برای نابود کردن قدرت دولت عثمانی بود که چند صد سال موی دماغ فرنگی ها شده بود.
دولت سعودی نجد، و تقسیم عراق و اردن و سوریه میان بچه های شریف حسین، از جمله دولت های عربی بودند که شکل گرفتند. پس از آن به تدریج در نواحی شمال افریقا نیز در سایه استعمار، دولت های عربی وابسته پدید آمد. هرچه بود، صدقه سر غربی ها و جنگ جهانی اول و نابود شدن دولت عثمانی، پس از هزار سال، دوباره عربها به قدرت بازگشتند. این بار هم ضد ترک بودند و هم ضد ایرانی.
در زمانی که عراق و دولت های عربی به یاری غرب سرپا شد، زمانی بود که ناسیونالیسم جدید که ترکیبی از حس نژاد پرستی قدیمی به همراهی تأثیر افکار جدید غربی در تحریک قومیت ها و ملیت ها بود، به عنوان یک ایدئولوژی محبوب در آمد. در ایران دوره پهلوی، کم و بیش حس ضد عربی وجود داشت و در کشورهای عربی هم. و اما عراق، به رغم آن که شیعیان حضور قاطع داشتند، جنبه های عربی گری آن هم در دولت پادشاهی و هم بعدها و بویژه دوره بعثی به شدت تقویت شد.
جنگ هشت ساله و تحمیلی عراق علیه ایران، به طور عمده، با همین بهانه و در چهارچوب همین جنگ روانی عرب ضد عجم صورت گرفت. این مسأله به خصوص در عراق، تا عمق جامعه نفوذ کرده است.
اگر جنگ های مذهبی سالهای اخیر را هم در سایه این ملاحظات نژادی در نظر بگیریم، باید بگوییم تمام تلاش دروغین سعودی ها و عرب های سنی مخالف ایران این است که تشیع را یک مذهب ایرانی نشان دهند و تسنن را مذهب عربی. با این که هیچ یک از این دو ادعا درست نیست. نه جغرافیا، نه تاریخ و نه وضعیت مذهبی در میان اقوام مختل، موید این تبلیغات نیست، اما عربهای سعودی به خصوص روی آن تکیه دارند.
در همین عراق، 55 درصد عرب شیعه است و باقی کرد و عرب سنی. اما، به هر حال مسائل نژادی جای خود را دارد.
همه اینها عرض شد برای این که گفته شود، چنین حسی در منطقه وجود دارد، قوی است، و هر نوع تحریک آن سبب پرداخت هزینه هایی می شود که به هیچ روی اندک نیست و جایی هم متوقف نمی شود.
زمانی که آقای یونسی آن مطالب را اظهار کرد یا به هر حال از طرف ایشان انتشار یافت، در میان همه دشواری هایی که در منطقه از بابت داعش و سعودی و یمن و سوریه و ... وجود داشت، این مساله به قول گفتنی، قوز بالا قوز شد. قوزی که البته بیش از حد بود و دقیقا همان بهانه ای بود که مخالفان ایران در کشورهای عربی به دنبال آن بودند. می شود گفت، سالها بود که منتظر این فرصت بودند.
در آن وقت، تلاش زیادی شد تا نشان داده شود، این مطالب طرح نشده است،، اما کار از کار گذشته بود. شاید که نه، حتما بهتر آن بود در نخستین قدم، ایشان از کار برکنار می شد تا این موج فروکش می کرد و تنها ایشان مقصر شناخته می شد و اقدام کرده یا نکرده او، فاقد تأثیر می شد یا از تأثیرش کاسته می شد و به دیگران تفهیم می شد که جمهوری اسلامی بدنبال این مطلب نیست.
متاسفانه آن اقدام صورت نگرفت و سبب شد تا این موج در جهان عرب خشم عجیبی را ایجاد کند. نباید شک کرد که بخشی از مسائل یمن به دنبال این قبیل اظهارات و دیگر رفتارهایی صورت گرفت که در قالب انتشار عکس برخی از فرماندهان ایرانی در عراق یا سوریه در رسانه های اجتماعی و غیره انتشار یافت. انتشار این تصاویر به حدی تأثیر منفی داشت که نخست وزیر عراق، به اسم و مشخصات آن را نادرست خواند.
آخرین نمونه از این تصاویر، انتشار عکس جنازه عزت الدوری بود که گفته می شد یک فرمانده ایرانی بر بالای سر او ایستاده است. معلوم نیست چه کسانی با چه انگیزه ای این تصاویر را منتشر کرده و به عواقب آن توجه نکرده و نمی کنند.
اخیرا آیت الله سیستانی در دیدار حجت الاسلام و المسلمین شهرستانی ناراحتی عمیق خود را نسبت به اظهارات آقای یونسی ابراز کرده بودند و از این بابت سخت ناراحت بودند. می دانیم که ایشان همان زمان هم در این باره اطلاعیه ای دادند.
ای کاش دولت همان زمان این مسأله را به شکل شایسته ای حل کرده بود.
طبیعی است که آقای یونسی تنها کسی نبود که این مطالب را اظهار کرد، بلکه دیگران هم گاه در سخنرانی و مصاحبه شبیه این مطالب را گفته بودند. همه اینها زمینه تشدید حمله به ایران و یک فرصت طلایی برای مخالفان تندوروی ایران بود.
باید از این دوستان پرسید این قبیل اظهارات و تبلیغات و عکسها چه مشکلی را حل می کند؟ اگر نادرست است چرا به صورت جدی با آن برخورد نمی شود. مگر نه این است که اینها نیز بخشی از نبردی است که در جریان است و باید ستادی آنها را کنترل کند؟ قدرت سیاسی و نظامی کار خود را می کند، و در کنار آن جنگ روانی و تبلیغات و ایجاد فرصت های خاص برای جا انداختن مشروعیت یک مبارزه علیه ایران در میان اذهان اعراب، هم جای خود را دارد. به نظر می رسد، تعدد مراکز تصمیم گیری و بی مسوولیتی و گاه خودبزرگ بینی سبب می شود تا دولت و ملت، بی دلیل در معرض یک تلاش تبلیغاتی تند قرار گیرند که به دنبال آن، میدان مبارزه نیز سخت از آن متاثر می شود. نمونه این تبلیغات اطلاعیه زیر است که هواپیماهای سعودی در میان یمنی ها توزیع کرده و به آنان می گویند که برای جلوگیری از نفوذ فارسی و ایرانی، دست به این اقدامات می زنند. این درست است که سعودی ها این همه تجاوز و آدمکشی را نمی توانند با این مسائل توجیه کنند، اما وظیفه ماست تا با نهایت دقت، زمینه ای براین قبیل عوام فریبی های آنان ایجاد نکنیم
![رسول جعفریان رسول جعفریان](http://images.khabaronline.ir//images/2015/4/15-4-24-201540000.jpg)
جمعه 4 اردیبهشت 1394 - 20:18:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]
صفحات پیشنهادی
تابلوهای تبلیغاتی کرج در اختیار چه کسانی است؟
تابلوهای تبلیغاتی کرج در اختیار چه کسانی است استانها > البرز - نشست شورای شهر کرج در 30 فروردین با دستور جلسه بحث آشفتگی و آلودی بصری در شهر و با حضور اعضای شورا شهردار کرج معاونت خدمات شهری و همچنین مدیر عامل سازمان زیباسازی کرج برگزار شد گزیده مباحث مطرح شدهسردار سلامی: جواب درخواست بازدید از مراکز نظامی ایران را با «سُرب داغ» خواهیم داد/ مفروضات ما برای یک جنگ تمام
سردار سلامی جواب درخواست بازدید از مراکز نظامی ایران را با سُرب داغ خواهیم داد مفروضات ما برای یک جنگ تمام عیار با آمریکاست صدها هزار موشک در اختیار حزبالله و مقاومت فلسطین است جانشین فرمانده کل سپاه گفت نه تنها اجازه بازدید خارجی ها از مراکز نظامی ایران را نخواهیم داد بلچرایی مداخله مصر در جنگ علیه یمن
چرایی مداخله مصر در جنگ علیه یمنمقامات مصری مهمترین انگیزه مصر برای حضور در جنگ علیه انصارالله نگرانی از ترس این گروه به اصطلاح مرتبط با ایران بر تنگه باب المندب است که در نهایت بر هم خوردن نظم موجود منطقه ای را به نفع جمهوری اسلامی ایران بر هم خواهد زد بدون شک حضور جنگندهچگونه نصرالله با یک سخنرانی جنگ روانی علیه یمن را تغییر داد؟
چگونه نصرالله با یک سخنرانی جنگ روانی علیه یمن را تغییر داد ناصر قندیل کارشناس بارز امور استراتژیک جهان عرب به تحلیل سخنرانی اخیر دبیرکل حزب الله لبنان پرداخت که در اعلام همبستگی با یمن ایراد شده بود و از قدرت رسانهای نصرالله تمجید کرد به گزارش فرهنگ نیوز سخنرانی اخیر &laqچرا عربستان در جنگ یمن تسلیم شد؟
تراز عربستان سعودی در حالی از توقف عملیات نظامی علیه یمن خبر داد که هیچکدام از اهداف اعلام شده این کشور برای آغاز این تجاوز تحقق نیافت به گزارش تراز روزنامه "الاخبار" لبنان روز چهارشنبه در مقاله ای به قلم "ابراهیم الامین" درباره تحولات اخیر یمن نوشت به دوترور مرزبانان سیستان و بلوچستان یک جنگ روانی است |اخبار ایران و جهان
ترور مرزبانان سیستان و بلوچستان یک جنگ روانی است کد خبر ۴۹۴۱۹۵ تاریخ انتشار ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۷ - 24 April 2015 عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت خبر ترور نیروهای وابسته به قرارگاه قدس نیروی زمینی کذب است و فقط یک جنگ روانی است منصور حقیقتپور عضو کمیسیون امنیت ملی مجلسدر گچرا صدای رعد، خاطرات میدان جنگ را در سربازان تداعی میکند؟
دوشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۰ ۲۷ پژوهشگران دانشکده طب Perelman دانشگاه پنسیلوانیا مکانیسم تاثیر ترس در افزایش یا کاهش قدرت تمیز میان اصوات را کشف کردند به گزارش ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران وقتی بعضی انواع صدا در مغز با هیجانات قوی همراه میشود شنیدن صداهای مشابه سببنماینده مردم بهار و کبودراهنگ: دشمن ناامید از جنگ نظامی بر سر میز مذاکره آمد
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ دشمن ناامید از جنگ نظامی بر سر میز مذاکره آمدنماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی گفت زمانی که دشمنان از جنگ نظامی ناامید شدند بر سر میز مذاکره حاضر شدند به گزارش خبرگزاری فارس از کبودراهنگ محمدعلی پورمختار پیش از ظهر امروز در جشن مییادواره های شهدا خنثی کننده نقشه های دشمنان در جنگ نرم است
سردار ابراهیمیان یادواره های شهدا خنثی کننده نقشه های دشمنان در جنگ نرم است شناسهٔ خبر 2535949 جمعه ۲۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۷ استانها > سمنان میامی- فرمانده گروه ده محرم شاهرود با بیان اینکه دشمنان انقلاب اسلامی ایران در جنگ نرم بر روی ذهن جوانان کار می کنند گفت یادواره های شعربستان در فرصت ماه رجب به جنگافروزی در یمن پایان دهد
لاریجانی در جلسه علنی مجلس عربستان در فرصت ماه رجب به جنگافروزی در یمن پایان دهد شناسهٔ خبر 2537053 یکشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۸ ۵۷ سیاست > مجلس رئیس مجلس شورای اسلامی گفت مجلس شورای اسلامی مجددا اقدام جنگطلبی سعودی را محکوم میکند و انتظار دارد در فرصت ماه مبارک رجب به ایعقاب طلایی، فرصت طلایی!
دوشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳ ۴۶ داریوش اسماعیلی - معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان دومین قطار لوکس و مجهز گردشگری عقاب طلایی طی یکسال گذشته چند روز قبل به ایران وارد شد مهرماه سال قبل 78 گردشگر عمدتاً آمریکایی از مبدأ مجارستان وارد ایران شدند و سفری هم به اصفهان داشتندفرصت طلاییپوشان برای قهرمانی نکتهای که منصوریان به سپاهان یادآوری کرد
فرصت طلاییپوشان برای قهرمانینکتهای که منصوریان به سپاهان یادآوری کردمنصوریان پس از بازی با ذوبآهن نکتهای را یادآور شد که میتواند از جهاتی برای سپاهان مهم باشد به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان نفت تهران با نتیجه سنگین 5 بر سه برابر ذوبآهن با شکست بدرقه شد تا تیم اصفهاوقتی هنوز «هیچچیز در اختیار نداریم» چرا دلواپس نباشیم؟ / شاد کردن بی مبنای مردم خلاف تدبیر است!
نکاتی درباب توافقی که شاید صورت بگیرد وقتی هنوز هیچچیز در اختیار نداریم چرا دلواپس نباشیم شاد کردن بی مبنای مردم خلاف تدبیر است عجله - علاوه بر غیرمنطقی و غیرضروری بودن - برای سرشناسان کاری پُرخطرتر است این رفتارِ خلافِ تدبیر ممکن است افراد را تا مرزهای اتهامِ تلاونگر: بهدنبال فرصت هستیم تا چلسی را پشت سر بگذاریم |اخبار ایران و جهان
ونگر بهدنبال فرصت هستیم تا چلسی را پشت سر بگذاریم کد خبر ۴۸۹۹۶۴ تاریخ انتشار ۲۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳ ۳۱ - 10 April 2015 سرمربی تیم پرافتخار آرسنال به روزنامه انگلیسی گفت تیم ماشخصیت قهرمانی دارد ما منتظر فرصتی برای پیش افتادن از چلسی هستیم به گزارش فارس آرسن ونگر سرمربی آرسنامدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد: ترویج فرهنگ فاطمی بهترین راهکار برای مقابله با جنگ نرم دشمن است
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد ترویج فرهنگ فاطمی بهترین راهکار برای مقابله با جنگ نرم دشمن استمدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد با اشاره به هجمههای متعدد فرهنگی که علیه انقلاب اسلامی ایران میشود تاکید کرد در چنین شرایطی ترویج فرهنگ فاطمی و سیره ائمه اطهار ع میتواند بهتردشمن میخواهد جنگ یمن را نزاع شیعه و سنی جلوه دهد
عالیزاده دشمن میخواهد جنگ یمن را نزاع شیعه و سنی جلوه دهد شناسهٔ خبر 2533784 سهشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۸ استانها > هرمزگان بندرعباس - رئیس شورای روحانیت اهلسنت بندرعباس گفت دشمن میخواهد جنگ یمن را نزاع شیعه و سنی جلوه دهد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومیجنگ عربستان سعودی با یمن به دلیل دشمنی با شیعیان است
آیت الله نوری همدانی جنگ عربستان سعودی با یمن به دلیل دشمنی با شیعیان است شناسهٔ خبر 2538364 دوشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۰ استانها > قم قم - یکی از مراجع تقلید با اشاره به اینکه امروز مستضعفان بیدارتر شده و چهره منفور استکبار شناختهتر میشود جنگ عربستان سعودی با یمن را به-
گوناگون
پربازدیدترینها