واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عملیات اجرایی ساخت مجموعه زیست محیطی حیات وحش در تفرجگاه عینالی آغاز شد تبریز - ایرنا - مدیرعامل سازمان توسعه و عمران عون بن علی شهرداری تبریز ازآغاز عملیات ساخت مجموعه زیست محیطی حیات وحش در تفرجگاه عینالی خبر داد.
به گزارش روز جمعه روابط عمومی این سازمان، علی برزگر جلالی با بیان اینکه این تفرجگاه مناطق بکر و طبیعی مستعدی برای ایجاد پارک حیات وحش، باغ پرندگان، برکه و پرورش آبزیان دارد، گفت: طرح ساخت این مجموعه در اواخر سال قبل مطرح و در بازدیدهای میدانی از منطقه، طرح نهایی مورد تأیید اداره کل محیط زیست استان قرار گرفت و نقشه مربوطه تهیه و برای اجرا در اختیار کارشناسان این سازمان گذاشته شد.
وی با اشاره به آغاز اجرای فاز اول این مجموعه در زمینی به وسعت 40 هکتار، افزود: منطقه در نظر گرفته شده برای ساخت مجموعه حیات وحش، دره مابین ایستگاه دوم تله کابین و تپه بقعه و رستوران بام تبریز به طرف چشمه طرلان با وسعتی حدود 80 هکتار است که اجرای فاز اول آن شروع شده است.
جلالی گفت: برای اجرای فاز اول این مجموعه در مرحله اول باید منطقه امن ایجاد کنیم و برای این منظور سه هزار و 200 متر طول به ارتفاع سه متر فنس کشی لازم است که عملیات فنس کشی پیرامون این منطقه هم اکنون در حال اجراست.
وی ادامه داد: با پایان فاز اول طرح، مردم می توانند با انتخاب مسیر هوایی، این مجموعه زیبا را از داخل تله کابین مشاهده کنند.
عون بن علی که عینالی و عینال - زینال نیز خوانده می شود، کوه و آرامگاهی بر فراز رشته کوه سرخاب در شمال شهر تبریز است.
آرامگاه عون بن علی از بناهای تاریخی شهر تبریز و مربوط به دورهٔ ایلخانان است.
این آرامگاه بر فراز رشته کوه سرخاب و به شیوهٔ ایلخانی ساخته شده است.
بنای آرامگاه از ۹ اتاق، ۶ گنبد، هشتی و ایوان تشکیل شده و در دورهٔ قاجار برای جلوگیری از تخریب آن، اتاقی در سمت شمال بنا احداث شده است.
آرامگاه عون بن علی تا سدهٔ نهم هجری سالم بوده و در این دوره بر اثر حملهٔ نیروهای امپراتوری عثمانی به کلی ویران شد.
این بنا در دورهٔ شاه عباس یکم از نو ساخته شد، ولی دیری نپایید که زمین لرزهٔ سال ۱۱۹۳ هجری آن را به شدت تخریب کرد.
در واپسین سال های سدهٔ سیزدهم هجری، قهرمان میرزا بنای آرامگاه را مرمت کرد.
براساس منابع و کتب تاریخی دو تن از فرزندان علی بن ابی طالب به نام های عون بن علی و زید بن علی که از فرزندان اسما بنت عمیس هستند، در این مکان آرمیده اند.
این بنا در گذشته بیش تر به منظور انجام مراسم مذهبی کاربرد داشته است.
یادمان هشت نفر از شهیدان گمنام دوران دفاع مقدس در کنار آرامگاه عون بن علی قرار گرفته است.
بنای این یادمان سال ۱۳۸۱ خورشیدی آغاز و در ۳۰ شهریور ۱۳۸۵ خورشیدی به بهره برداری رسید.
از مشخصات بارز بنای یادمان شهدای گمنام می توان به رعایت سبک آذری، رعایت سبک آرامگاه های ایران، استفاده از شعرهای محمدحسین شهریار، استفاده از نقش های اسلامی، استفاده از حرف هشت و قرار گرفتن بنا در امتداد مسیر قبلهٔ وادی رحمت اشاره کرد.
7223/1756
04/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]