واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: یک روانشناس در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد:
بازی رایانهای عامل انزوا طلبی کودکان میشود
یک روانشناس گفت: درگیری مداوم کودکان با بازیهای رایانهای منجر به افزایش دورنگرایی و ناتوانی کودک در برقراری ارتباط با اطرافیان میشود.
مریم پناهی روانشناس در گفتوگو با خبرنگار خانواده باشگاه خبرنگاران، با اشاره به آسیبهای روان شناختی بازیهای رایانهای در کودکان اظهار کرد: شکل جنگی بازیهای رایانهای از مهمترین ویژگی این گونه از بازیها محسوب شده و کودکان برای رسیدن به مرحله بعد باید با نیروهای دشمن مبارزه کنند.وی افزود: استمرار چنین بازیهایی موجب افزایش پرخاشگری و ستیزهجویی در کودکان خواهد شد.
وی ادامه داد: والدین باید باتوجه به ویژگی شخصیتی کودک بازی را خریداری نمایند، زیرا کودکانی که به طور مداوم با بازیها درگیر میشوند در آینده درونگرا و منزوی شده و در برابر برقراری ارتباط با اطرافیان ناتوان خوهند بود.
پناهی افزود:روحیه انزواطلبی باعث جدا شدن کودک از خود شده که این سرآغاز بروز ناهنجاریهای نامطلوبی برای کودک است. این روانشناس چهار عامل توانایی تشخیص تخیل از واقعیت، توانایی کودک در مهار تمایلات و انگیزههای وجودی، چارچوب ارزش کودک و درجه خشونت بازی را از جمله عوامل تأثیرگذار بر رفتار خشونتآمیز کودکان بیان کرد.
وی تصریح کرد: کودکان در ساخت بازیهای رایانهای دخل و تصرفی نداشته همچنین دلیل بازی کودک به طور دائم موجب افت قدرت تخیل در کودکان میشود.
پناهی با اشاره به آسیبهای جسمی بازیهای رایانهای، افزود: چشمان کودک به دلیل تماشای مستمر صفحه نمایش به شدت تحت تأثیر نور قرار گرفته و دچار عوارض میشود.
وی ادامه داد: آسیب به ستون فقرات، تغییر در نحوه استخوانبندی، سوزش و سفت شدن گردن، ایجاد حالت تهوع و سرگیجه از دیگر عوارض جسمی به دلیل نشستن طولانی مدت برای بازیهای رایانهای است.
پناهی به راهکارهای مقابله با آسیبهای این گونه از بازیها اشاره کرد و گفت: والدین باید زمان مشخص را برای بازی کودکانشان درنظر گیرند. وی ادامه داد: والدین از قرار دادن رایانه در مکانهایی که دور از دسترس و کنترل فرزندان است خودداری کنند و نظارت هرچه بیشتری بر کودکان داشته باشند. وی در پایان با بیان اینکه باید والدین وقت بیشتری را برای فرزندان خود اختصاص دهند گفت: بهتر است والدین به جای استفاده از بازیهای رایانهای جایگزین مناسبتری مانند، خواندن کتاب، کشیدن نقاشی، بازیهای فکری، و رفتن به پارک را فراهم کنند تا در این صورت وقت بیشتری در کنار کودک خود بگذرانند.انتهای پیام/
اخبار مرتبط
آنگاه که با دو بال جنتیام وصال رسول رستاخیز را میطلبم... !؟
۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]